• home
 • video
 • pas verschenen

  Denemarken profiteert optimaal van vele Peruaanse missers

  1. 38' - Geel - Renato Tapia
  2. 36' - Verv. William Kvist door Lasse Schöne
  1. 90+3' - Geel - Yussuf Poulsen
  2. 87' - Verv. Renato Tapia door Pedro Aquino
  3. 86' - Geel - Thomas Delaney
  4. 85' - Verv. Jefferson Farfán door Raúl Ruidíaz
  5. 81' - Verv. Andreas Christensen door Mathias Jørgensen
  6. 67' - Verv. Pione Sisto door Martin Braithwaite
  7. 62' - Verv. Edison Flores door Paolo Guerrero
  8. 59' - Doelpunt - Yussuf Poulsen (0 - 1)
  59'Yussuf Poulsen0 - 1

  Denemarken heeft een eerste, maar ook meteen belangrijke stap gezet naar de 1/8e finales. Peru was baas en kreeg zelfs een penalty, maar Cueva miste en de Denen profiteerden van een moment van defensieve zwakte bij Peru.

  Bekijk de enige goal uit Peru - Denemarken (0-1)

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Peru - Denemarken in een notendop:

  • Sleutelmoment: Cueva krijgt in het absolute slot van de eerste helft vanaf de stip de kans om de Peruvianen met een 1-0-voorsprong de kleedkamer in te sturen, maar trapt schlemielig over.
  • Man van de match: Poulsen scoorde het enige doelpunt en deed ook defensief zijn werk. Hij vermeed een kopbaldoelpunt van Peru toen Schmeichel was uitgeschakeld.
  • Opvallende statistiek: Door de strafschopmisser van Cueva zijn er nu al meer strafschoppen gemist dan op het hele WK 2014.

  Cueva schiet Peruviaanse hoop de bovenste ring in

  Na 36 jaar wachten mocht Peru eindelijk nog eens aantreden in een WK-eindronde. De honger van de Peruvianen was groot en dus trokken ze meteen fel van leer tegen een mak startend Denemarken. Met zes doelpogingen was Peru de meest aanvallende ploeg in een openingskwartier tot nog toe op het WK, al was alleen de schicht van Carrillo een test voor Schmeichel.

   

  Het antwoord van de Denen kwam er niet van Eriksen, die een bleke eerste helft speelde, maar van Delaney. De middenvelder die zijn transfer naar Dortmund al beet heeft, loste een pegel die een meter of wat over het doel van Gallese zoefde.

   

  Een kansarme eerste helft kreeg nog een interessant slot toen Cueva onderuit gemaaid werd door Poulsen in het strafschopgebied. Scheidsrechter Gassama floot initieel niet, maar werd naar de kant geroepen door de video-assistent. De interventie van de VAR leverde toch een strafschop op voor Peru, maar Cueva mikte die zelf torenhoog over. 0-0 halfweg.

  VAR geeft Peru strafschop, maar Cueva trapt die hoog over

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Deense hold-up na resem gemiste kansen van Peru

  Denemarken kwam beter voor de dag na de rust, maar na wat kansjes meteen na de koffie, verwaterde de partij in een slaapverwekkend schouwspel. Cueva had de kans om zijn strafschopmisser goed te maken, maar talmde veel te lang en koos voor een (slechte) voorzet.

   

  De tot dan onzichtbare Eriksen flitste op het uur toch één keer. Met een uitgemeten dieptepass zette hij Poulsen alleen voor Gallese. De Peruviaanse doelman verkleinde zijn hoek niet goed en dat had Poulsen gezien: een lage schuiver naast de broek van Gallese later stonden de Denen op voorsprong.

   

  Nadien was het allemaal Peru wat de klok sloeg. De Zuid-Amerikanen kozen resoluut voor de aanval en waren een aantal keren dicht bij een doelpunt, maar het ontbrak Peru aan efficiëntie in de afwerking.

   

  Denemarken pleegt zo de perfecte hold-up in zijn openingsmatch op dit WK. De spelers van Peru krabben zich in de haren na de nederlaag, want doorstoten naar de 1/8e finales wordt nu wel heel moeilijk.

  Peru-Denemarken in 2 minuten

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Toernooi voorbij voor Kvist?

  William Kvist is wellicht de eerste speler voor wie het toernooi in Rusland erop zit. De Deense middenvelder moest het veld al in de 36e minuut verlaten voor Lasse Schöne. Bondscoach Hareide liet weten dat Kvist een rib heeft gebroken, waardoor hij meer dan waarschijnlijk niet meer in actie kan komen. Denemarken mag geen nieuwe speler meer oproepen.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde wedstrijd. Afgelopen! Denemarken pakt onverdiend de zege tegen een enthousiast, maar o zo inefficiënt Peru. 0-1, een doelpunt van Poulsen op het uur.
  2. tweede helft, minuut 94. Schmeichel duwt de hoekschop weg.
  3. tweede helft, minuut 94. Peru krijgt nog een hoekschop. De laatste kans wellicht voor de Zuid-Amerikanen.
  4. Gele kaart voor Yussuf Poulsen van Denemarken tijdens tweede helft, minuut 93
  5. tweede helft, minuut 92. "Cueva is een hele fijne voetballer, maar duidelijk geen afwerker". Stef Wijnants, Sporza.
  6. tweede helft, minuut 91. In de laatste seconde van de reguliere speeltijd krijgt Cueva nog een kans, maar opnieuw kan hij die niet kadreren. Denemarken stevent af op een onverdiende zege.
  7. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Peru, Pedro Aquino erin, Renato Tapia eruit
  8. Gele kaart voor Thomas Delaney van Denemarken tijdens tweede helft, minuut 86
  9. tweede helft, minuut 86. Peru neemt nu volop risico en daardoor is er ruimte voor de Denen op de tegenaanval. Eriksen komt oog in oog met Gallese te staan, maar mikt pal op de Peruviaanse doelman.
  10. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Peru, Raúl Ruidíaz erin, Jefferson Farfán eruit

  Deense bondscoach: "De Peruvianen zijn ongelooflijk snel"

  Peru is er voor het eerst sinds 1982 weer bij op een WK. De Zuid-Amerikanen rekenen in Rusland op hun topscorer aller tijden Paolo Guerrero. Die was een tijdje geschorst na een positieve cocaïneplas.

   

  Volgens de aanvaller lag een besmette kruidenthee aan de basis. De schorsing werd tijdelijk opgeheven en dus is Guerrero er gewoon bij op het WK.

   

  "Wat gebeurd is, behoort tot het verleden. Paolo is topfit en hij is klaar om te spelen", zegt de Peruviaanse bondscoach Ricardo Gareca over Guerrero, die in de voorbereiding nog 2x scoorde tegen Saudi-Arabië.

  Denemarken: "Niet té afhankelijk van Eriksen"

  Terwijl Peru met een gemiddelde lengte van 1,78m een van de kleinste ploegen heeft op het WK is Denemarken met gemiddeld 1,85m een van de grootste ploegen. Beide ploegen hebben al 18 maanden niet meer verloren.

   

  Tottenham-speler Christian Eriksen is uiteraard de grote man bij Denemarken, maar bondscoach Age Hareide wil de rest van het team ook niet tekort doen. "Het is niet zo dat we té afhankelijk zijn van Eriksen. Het is geen onemanshow. We hebben een hele ploeg die werkt voor hem."

   

  Toch is het zonneklaar dat Denemarken een andere ploeg is zonder Eriksen. In zijn laatste 10 interlands scoorde hij 9 keer en deelde hij 5 assists uit.

   

  "Frankrijk is de uitgesproken favoriet in onze groep",  zegt Hareide nog. "Wij mikken op de tweede stek, maar Peru zal dat ook doen. Goed beginnen, zeker tegen Peru, is dus essentieel. Waar de sterkte van de Zuid-Amerikanen ligt? Recent hebben ze hun systeem veranderd. Ze zetten geen geweldige druk maar speculeren meer op de counter. Dat is hun kracht. Ze zijn ongelooflijk snel."