Spanje kruipt door het oog van de naald tegen Marokko

  1. 31' - Geel - Mbark Boussoufa
  2. 31' - Geel - Manuel da Costa
  3. 29' - Geel - Nordin Amrabat
  4. 22' - Geel - Karim El Ahmadi
  5. 19' - Doelpunt - Isco (1 - 1)
  6. 14' - Doelpunt - Khalid Boutaïb (0 - 1)
  1. 90+4' - Geel - Achraf Hakimi
  2. 90+1' - Doelpunt - Iago Aspas (2 - 2)
  3. 88' - Geel - Munir
  4. 85' - Verv. Hakim Ziyech door Aziz Bouhaddouz
  5. 84' - Verv. David Silva door Rodrigo
  6. 81' - Doelpunt - Youssef En-Nesyri (1 - 2)
  7. 74' - Verv. Thiago door Marco Asensio
  8. 74' - Verv. Diego Costa door Iago Aspas
  9. 72' - Verv. Khalid Boutaïb door Youssef En-Nesyri
  10. 63' - Verv. Younès Belhanda door Faycal Fajr
  14'goalKhalid Boutaïb0 - 1
  19'goal Isco1 - 1
  81'goalYoussef En-Nesyri1 - 2
  90+1'goalIago Aspas2 - 2

  Spanje heeft zich met heel veel moeite tot groepswinnaar gekroond in groep B. Het sleepte op de valreep een 2-2-gelijkspel uit de brand tegen Marokko, maar wint wel zijn groep door de 1-1 in Iran-Portugal. In de achtste finales speelt Spanje tegen gastland Rusland.

  Spanje - Marokko in 2 minuten

  Spanje - Marokko in een notendop:

  • Sleutelmoment: In de toegevoegde tijd wordt de gelijkmaker van Iago Aspas afgekeurd voor buitenspel, maar de VAR grijpt in en keurt het Spaanse doelpunt alsnog goed.
  • Man van de match: Isco was de spil van elke Spaanse aanval en pikte ook nog zijn doelpuntje mee. Aan het aantal overtredingen op de Real-middenvelder kunnen we zien dat ook de Marokkanen hem maar niet konden afstoppen.
  • Opvallend: Spanje slikte in zijn laatste 6 WK-wedstrijden 12 tegendoelpunten. Dat zijn er evenveel als in de 18 wedstrijden daarvoor.

  Isco maakt de Marokkaanse voorsprong snel ongedaan

  Voor de start van het toernooi werd Marokko getipt als een van de mogelijke verrassingen, maar na twee wedstrijden telden Boussoufa en co nog geen enkel punt. De Marokkanen hadden zelfs nog geen enkel doelpunt gemaakt en dus moesten ze vol aan de bak. Dat te tegenstander met Spanje een van de favorieten voor eindwinst is, maakte de klus er niet makkelijker op.

   

  Toch was het Marokko dat na een kwartier een droomstart kende. Iniesta en Ramos lieten de bal voor elkaar liggen en dat was een geschenk dat Khalid Boutaïb met beide handen in ontvangst nam. De spits van de Noord-Afrikanen stormde op De Gea af en mikte de bal netjes tussen diens benen. De eerste vier schoten tussen de Spaanse palen leverden dit toernooi ook vier tegendoelpunten op.

   

  De Marokkaanse hoop werd al snel terug de kop ingedrukt toen Iniesta zijn foutje knap rechtzette. De kleine maestro haalde de achterlijn en legde knap terug op Isco, die de bal loeihard in het dak van het doel poeierde. Nog voor het half uur kon Boutaïb zijn openingstreffer bijna naspelen, maar na een snelle inworp mikte hij zijn poging recht op De Gea.

  Spanje blundert in de verdediging en Boutaïb opent de score: 0-1

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  VAR-doelpunt van Aspas verknalt Marokkaans feestje

  Vlak na de rust ontsnapte Marokko twee keer aan een kleine ramp. Eerst werd duidelijk handspel van Gerard Piqué niet gezien en een handvol minuten later mikte Nordin Amrabat de bal met een prachtige knal tegen de kruising. Ook aan de overkant was het bijna raak, maar Saïss werkte de kopbal van Isco nog niet in hoekschop en die werd door Piqué dan weer net naast gekopt.

   

  Tien minuten voor tijd leverde een hoekschop aan de overkant wél een doelpunt op. El-Nesyri torende boven Sergio Ramos uit en kopte de 1-2 netjes voorbij De Gea. Marokko verkeerde voor een tweede keer in extase, maar ook deze keer kroop Spanje in de rol van spelbreker. In de blessuretijd werd het knappe doelpunt van invaller Aspas – een tikje achter het steunbeen – aanvankelijk afgekeurd voor buitenspel, maar de VAR kende het alsnog toe.

   

  Dankzij de late gelijkmaker mag Spanje zich groepswinnaar noemen. Daardoor ontloopt het met Uruguay een zware affiche en mag het zich opmaken voor een duel tegen gastland Rusland. In de andere groepswedstrijd viel Portugal in enkele minuten bijna van de eerste naar de derde plek, maar gelukkig voor Ronaldo en co mikte Taremi het winnende doelpunt in het zijnet.

  Bekijk de goals uit Spanje - Marokko (2-2)

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  "Marokko kan zich meten met beste landen ter wereld"

  Marokko had bijna een stunt te pakken tegen Spanje. "Het zou fantastisch geweest zijn om Spanje te verslaan en daar waren we ook op uit. We hadden het moeilijk, want Spanje heeft allemaal topspelers", zegt de Marokkaanse bondscoach Hervé Renard.

   

  "Mijn spelers verdienen alle lof voor hun prestatie  van vanavond en eigenlijk voor het hele WK. We misten wat ervaring en geluk, anders hadden we betere resultaten kunnen halen."

   

  "We hebben Marokko op een goeie manier vertegenwoordigd en we hebben getoond dat we ons kunnen meten met de beste landen ter wereld. We zullen dit WK nooit vergeten."

  Isco: "We zullen nog beter worden"

  "Ik ben heel blij dat we nog de groepszege konden pakken", zegt de Spaanse middenvelder Isco. "We zijn niet euforisch, maar wel tevreden dat we in de volgende ronde staan."

   

  "Ik heb er vertrouwen in dat we in in de volgende wedstrijden nog beter zullen worden. We hebben nog niks in handen. De match tegen Rusland zal moeilijk worden, want iedereen staat hier achter hen. We zullen ons beste niveau moeten halen en geen fouten maken als we de kwartfinales willen halen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97. Einde. Na een ontgoochelende slotfase voor de Marokkanen spelen de Spanjaarden gelijk en mogen ze zichzelf zelfs groepswinnaar noemen. Marokko kwam twee keer op voorsprong, maar Spanje kwam even vaak terug.
  2. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 96. Fajr laat zich nog even gelden en tikt Asensio nog even aan. Een nieuw opstootje, maar dat is al snel weer van de baan.
  4. tweede helft, minuut 96. Iran heeft de 2-1 nu zelfs in het zijnet geknald. Bijna was Portugal in enkele minuten tijd van groepswinnaar naar een derde plek getuimeld.
  5. tweede helft, minuut 96. VAR keurt de gelijkmaker van Spanje in de toegevoegde tijd goed: 2-2.

   VAR keurt de gelijkmaker van Spanje in de toegevoegde tijd goed: 2-2

  6. tweede helft, minuut 95. Spanje groepswinnaar. Iran heeft dankzij gelijkgemaakt vanop de stip en dus is Spanje ineens groepswinnaar.
  7. Gele kaart voor Achraf Hakimi van Marokko tijdens tweede helft, minuut 94
  8. tweede helft, minuut 92. Aspas scoort, maar wordt teruggevlagd! Spanje neemt een snelle hoekschop en Aspas tikt de bal achter het steunbeen binnen aan de eerste paal, maar wordt teruggefloten voor buitenspel. Tijd voor de VAR.
  9. tweede helft, minuut 92. De goal van Aspas wordt goedgekeurd! Spanje krijgt de gelijkmaker via de VAR.
  10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 91 door Iago Aspas van Spanje. 2, 2.
  11. Gele kaart voor Munir van Marokko tijdens tweede helft, minuut 88
  12. tweede helft, minuut 87. Rodrigo haalt de achterlijn en zet nog voor, maar Asensio kopt de bal niet richting doel. .
  13. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Marokko, Aziz Bouhaddouz erin, Hakim Ziyech eruit
  14. tweede helft, minuut 85. In de laatste 10 wedstrijden met de nationale ploeg speelde Iniesta slechts 2 keer een volledige wedstrijd, maar vandaag komt dat er ook van. Met de laatste Spaanse wissel wordt David Silva gewisseld voor Rodrigo.
  15. tweede helft, minuut 85. En-Nesyri kopt Marokko verrassend op 1-2.

   En-Nesyri kopt Marokko verrassend op 1-2

  16. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Spanje, Rodrigo erin, David Silva eruit
  17. tweede helft, minuut 82. En-Nesyri brengt Marokko in extase! Voor de tweede keer deze wedstrijd komt Marokko op voorsprong! En-Nesyri torent boven Ramos uit en kopt de 1-2 netjes voorbij De Gea.
  18. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 81 door Youssef En-Nesyri van Marokko. 1, 2.
  19. tweede helft, minuut 80. Marokko wilt een strafschop. Fajr mikt de voorzet van Dirar tegen de hand van Pique, maar die hield de arm netjes naast het lichaam. Gen strafschop.