• home
 • video
 • pas verschenen

  Portugal-Spanje lost verwachtingen helemaal in: 3-3, met hattrick Ronaldo

  einde
  33
  1. 44' - Doelpunt - Cristiano Ronaldo (2 - 1)
  2. 28' - Geel - Bruno Fernandes
  3. 24' - Doelpunt - Diego Costa (1 - 1)
  4. 17' - Geel - Sergio Busquets
  5. 4' - Doelpunt strafschop - Cristiano Ronaldo (1 - 0)
  1. 88' - Doelpunt vrije trap - Cristiano Ronaldo (3 - 3)
  2. 86' - Verv. David Silva door Lucas Vázquez
  3. 80' - Verv. Gonçalo Guedes door André Silva
  4. 77' - Verv. Diego Costa door Iago Aspas
  5. 70' - Verv. Andrés Iniesta door Thiago
  6. 69' - Verv. Bernardo Silva door Ricardo Quaresma
  7. 68' - Verv. Bruno Fernandes door João Mário
  8. 58' - Doelpunt - Nacho (2 - 3)
  9. 55' - Doelpunt - Diego Costa (2 - 2)
  4'Cristiano Ronaldo1 - 0
  24'Diego Costa1 - 1
  44'Cristiano Ronaldo2 - 1
  55'Diego Costa2 - 2
  58'Nacho2 - 3
  88'Cristiano Ronaldo3 - 3

  Portugal-Spanje, een van de aantrekkelijkste affiches in de eerste ronde, heeft meteen voor vuurwerk gezorgd. Spanje maakte tot 2 keer toe een achterstand goed en kwam zelfs op voorsprong, maar Cristian Ronaldo sleepte een punt uit het vuur voor Portugal. Na de eerste speeldag is Iran zowaar leider in groep B.

  Portugal - Spanje in een notendop:

  • Sleutelmoment: Spanje waant zich al zegezeker als Piqué kort voor het einde een vrije trap weggeeft op een ideale plek voor Ronaldo. De Portugese superster faalt niet.
  • Man van de match: Cristiano Ronaldo weet meteen alle schijnwerpers op zich gericht op dit WK. Met drie doelpunten, netjes verspreid over de wedstrijd, kroonde hij zich tot absolute uitblinker van deze geweldige wedstrijd.
  • Opvallende statistiek: Ronaldo scoort voor het eerst op vrije trap op een WK of EK, na 44 eerdere niet-succesvolle pogingen.

  Bekijk de goals uit Portugal - Spanje (3-3)

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Costa wist vroege penaltygoal van Ronaldo uit

  De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Portugal. Ronaldo verleidde zijn Real-ploegmaat tot een overtreding in de zestien meter en zette de penalty zelf om: 1-0 na amper 4 minuten.

   

  Spanje moest even bekomen van die opdoffer, maar kwam daarna steeds beter in de wedstrijd. Met snelle combinaties en hoge pressing drukte het de Portugezen alsmaar verder achteruit. Na twee gemiste kansen van Silva trof Diego Costa wel raak. Hij hield drie verdedigers af en legde de 1-1 knap naast Patricio in het hoekje. De VAR werd even geconsulteerd voor een fout van Costa op Pepe, maar het doelpunt werd  toch goedgekeurd.

   

  Spanje ging door op het elan en versierde kans op kans. Een kanonskogel van Koke spatte uiteen tegen de lat, een schuiver van Iniesta zoefde voorlangs. Tussendoor dreigden de Portugezen een paar keer op de tegenaanval, maar zonder resultaat.

   

  Op slag van rust was het toch weer Portugal dat op voorsprong klom. Ronaldo haalde uit van buiten de zestien meter, de anders zo betrouwbare David De Gea liet de bal onbegrijpelijk door zijn handen glippen: 2-1 voor Portugal.

  Moest deze goal van Costa niet afgekeurd worden?

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Ronaldo zet orgelpunt op zinderende tweede helft

  Ook het begin van de tweede helft was nog voor Portugal, met een schotje van Fernandes, maar daarna namen de Spanjaarden weer over. Diego Costa was opnieuw de man die Spanje op gelijke hoogte bracht. Busquets kopte een vrije trap netjes voor doel, waar Costa niet meer kon missen: 2-2.

   

  Luttele minuten na de gelijkmaker kreeg Portugal een nieuwe dreun te verwerken. Nacho, de man van de penaltyfout op Ronaldo, pakte uit met een fenomenaal afstandsschot, dat via de paal in doel verdween.

   

  Portugal was aangeslagen en kon enkel toekijken hoe Spanje zijn bekende tiki-taka ontplooide en het spel domineerde. Diego Costa was nog dicht bij zijn derde van de avond en de definitieve doodsteek voor Portugal, maar hij besloot voorlangs.

   

  Portugal leek uitgeteld, maar de onvermijdelijke Ronaldo zorgde in de slotfase nog voor een geweldig toetje. Piqué gaf een vrije trap weg net buiten de zestien meter, Ronaldo krulde de bal heerlijk langs het muurtje en in de winkelhaak: 3-3 na 90 minuten voetbal van de bovenste plank.

  Portugal - Spanje in 2 minuten

  Ronaldo: "We hebben niet opgegeven"

  In zijn vorige 3e WK's kon Ronaldo telkens maar 1 keer scoren. Nu maakte hij er 3 in één match. "Het is ongelooflijk", stak Ronaldo na afloop van wal. "Ik heb hier veel jaren hard voor gewerkt. Sommigen hebben misschien niet in mij geloofd, maar ik heb altijd in mezelf geloofd. Hier deed ik het voor."

   

  De Portugees prees vervolgens zijn teamgenoten. "Ik wil vooral benadrukken dat ik de reactie van het team erg knap vind. Deze ploeg heeft veel kwaliteit. We hebben niet opgegeven. Ook niet toen we achter kwamen. Uiteindelijk is een gelijkspel in mijn ogen terecht. Ik heb er vertrouwen in dat dit WK ons goed gezind is. We geloven dat we er tot het einde bij zullen zijn."

  Hierro: "Karakter getoond"

  Fernando Hierro, pas 2 dagen in dienst, was tevreden met zijn debuut als bondscoach. "Ik ben heel bij met wat ik zag van mijn ploeg. Het was een lastige match, maar iedereen bleef erin geloven. Mijn spelers hebben ervoor gevochten en karakter getoond. Als je ziet naar wat er de voorbije dagen gebeurd is, is dat het belangrijkste."

   

  Diego Costa: "Ik blijf met een naar gevoel zitten na deze wedstrijd. Ik denk dat we verdiend hadden om te winnen. We hadden de match onder controle en kregen de meeste kansen. We hadden de overwinning voor het grijpen, maar we hebben het weggegooid."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Afgelopen! Portugal en Spanje serveren een heerlijke pot voetbal: eindstand 3-3, met drie doelpunten van Cristiano Ronaldo.
  2. tweede helft, minuut 92. Quaresma geblokt. Portugal gaat nog vol voor de zege. Quarasma trekt op avontuur in de zestien meter, Koke blokt het schot.
  3. tweede helft, minuut 91. Bij deze stand is Iran zowaar de leider in groep B na de eerste speeldag.
  4. tweede helft, minuut 88. Hattrick Ronaldo! Piqué geeft een vrije trap weg op een ideale plek voor Ronaldo, die de bal heerlijk voorbij het muurtje in de winkelhaak krult: 3-3, wat een wedstrijd!
  5. Doelpunt na vrije trap tijdens tweede helft, minuut 88 door Cristiano Ronaldo van Portugal. 3, 3.
  6. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Spanje, Lucas Vázquez erin, David Silva eruit
  7. tweede helft, minuut 86. Spanje blijft dartel combineren in de buurt van de Portugese zestien meter. Kersvers bondscoach Fernando Hierro ziet dat het goed is.

  Voorbeschouwing

  Amper 2 dagen na het plotse vertrek van Lopetegui als bondscoach moet Spanje met interim-coach Fernando Hierro aan de bak tegen Europees kampioen Portugal.

   

  "De spelers zijn er klaar voor", zegt Hierro niettemin. "Ze zullen zich helemaal geven. Iedereen kent zijn verantwoordelijkheden."

   

  De Portugese bondscoach Fernando Santos denkt niet dat de Spaanse trainersheisa veel invloed zal hebben op het spel.

   

  "Spanje speelt al 10 jaar op dezelfde manier. Ik verwacht geen verrassingen. Spanje is een geweldige tegenstander", weet Santos.

   

  Bij Spanje is rechtsachter Carvajal nog onzeker met een hamstringblessure. Alvaro Odriozola staat klaar als zijn vervanger.

   

  De Portugezen zijn allemaal fit en rekenen uiteraard op Cristiano Ronaldo om het verschil te maken. Toch kon Ronaldo ondanks al zijn adelbrieven nog nooit schitteren op een WK. Zowel in 2006, 2010 en 2014 kon hij slechts één keer scoren.

  De statistieken: Spanje en Ronaldo scoren vlot

  Het wordt de 36e ontmoeting tussen beide landen. Spanje won al 16 keer, Portugal 6 keer. Op een WK kwamen de landen elkaar nog maar 1 keer tegen. In 2010 knikkerden de Spanjaarden Portugal uit het toernooi na een goal van David Silva.

   

  Bij de Portugezen is er duidelijk 1 sterspeler. Cristiano Ronaldo is de speler met het meeste goals als international. Hij scoorde al 81 keer in 150 wedstrijden. Voor de Real Madrid-speler wordt dit ook zijn 4e WK.

   

  Aan de overkant gaan de ballen er ook vlot in. Spanje scoorde minstens een keer in zijn voorbije 20 interlands.