Iran wint op een diefje van Marokko dankzij late owngoal

  1. 34' - Geel - Karim El Ahmadi
  2. 10' - Geel - Masoud Shojaei
  1. 90+5' - Own goal - Aziz Bouhaddouz (0 - 1)
  2. 90+2' - Geel - Karim Ansarifard
  3. 85' - Verv. Alireza Jahanbakhsh door Saman Ghoddos
  4. 82' - Verv. Amine Harit door Manuel da Costa
  5. 80' - Verv. Omid Ebrahimi door Majid Hosseini
  6. 77' - Verv. Ayoub El Kaabi door Aziz Bouhaddouz
  7. 76' - Verv. Nordin Amrabat door Sofyan Amrabat
  8. 68' - Verv. Masoud Shojaei door Mehdi Taremi
  9. 47' - Geel - Alireza Jahanbakhsh
  90+5'own goalAziz Bouhaddouz0 - 1

  Iran heeft de eerste wedstrijd in groep B gewonnen. Marokko, door velen getipt als potentiële revelatie, verloor door een late owngoal van Bouhaddouz. De 1/8e finales lijken nu al ver weg voor de Marokkanen, die nog tegen Portugal en Spanje moeten.

  Marokko - Iran in een notendop:

  • Sleutelmoment:  Op een moment dat iedereen zich al lang heeft neergelegd bij een scoreloos gelijkspel, kopt invaller Bouhaddouz de bal in eigen doel.
  • Man van de match: In een wedstrijd zonder uitblinkers gaat de trofee naar de Iraanse doelman Beiranvand, die toch een paar puike reddingen uit zijn mouwen schudde.
  • Opvallende statistiek: Iran kon in de tweede helft geen enkel schot op doel laten optekenen, maar mocht aan het eind toch juichen.

  Marokko - Iran in 2 minuten

  Sterke start van Marokko wordt niet beloond

  Marokko overblufte Iran in de openingsfase met aanvallend voetbal en een handvol kansen in de eerste twintig minuten van de wedstrijd. De Marokkanen, met Boussoufa maar zonder Carcela, vergaten hun dominantie om te zetten in een doelpunt en moesten halfweg de eerste helft de voet van het gaspedaal halen.

   

  Iran knokte zich stilaan in de partij, smaakmaker Azmoun probeerde zijn ploeg aan het voetballen te krijgen. In een lawaaierig stadion – de vuvuzela’s zijn terug! – was het wel wachten tot voorbij het halfuur op de eerste echte Iraanse kans. Cheshmi knalde over.

   

  Op slag van rust kwam Iran nog het dichtst bij de openingstreffer. Azmoun stormde alleen op Munir af, maar kreeg de bal niet voorbij de doelman. 0-0 halfweg.

  Aanvallende intenties van Marokko zijn van bij het begin duidelijk

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Slaapverwekkende 2e helft krijgt onverwacht slot

  Wie hoopte op meer entertainment na de pauze, was eraan voor de moeite. Terwijl er in de eerste helft nog wat kansen te noteren vielen, bleef het spektakelgehalte in de tweede periode ver onder nul. Veel middenveldspel, veel overtredingen, weinig tot geen doelpogingen.

   

  Ook enkele personeelswissels brachten geen soelaas. Pas tien minuten voor tijd kregen de toeschouwers nog wat te zien dat de moeite waard was. De Nederlandse Marokkaan Ziyech vuurde knap richting de linkerbenedenhoek, Beiranvand had nog een uitstekende reactie in huis.

   

  Een troosteloze 0-0 leek in de maak, tot de ongelukkige invaller Bouhaddouz diep in de blessuretijd een vrije trap in zijn eigen doel kopte: drama voor Marokko, Iran in extase.

  Pech voor Marokko: Bouhaddouz kopt in het slot in eigen doel: 0-1

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Marokkaanse bondscoach: "Enorme ontgoocheling"

  De Marokkaanse ontgoocheling na de late nederlaag was uiteraard immens. "Ik ben ontzettend teleurgesteld. Dat was ik ook geweest bij een gelijkspel", zegt bondscoach Hervé Renard. "Ook de spelers zitten in de put. Het wordt moeilijk nu, maar er is nog hoop. We moeten nu focussen op de volgende wedstrijd."

   

  "Ik denk dat wij vandaag de betere ploeg waren, maar bij het doelpunt gingen we twee keer in de fout. Dat hebben we aan onszelf te wijten. Want zeker in de eerste 20 minuten waren wij veel sterker. Toen hadden we het verschil moeten maken."

  Bondscoach Iran: "Dit is geen mirakelzege"

  "Hun strijdershart was groot", loofde de Iraanse bondscoach Carlos Queiroz zijn spelers. "Ik wist dat de Marokkanen sterk zouden starten in de eerste 20 minuten. Daarna hebben we geprobeerd ze mentaal te doen kraken, ze te frustreren en zo hun spel te laten blokkeren."

   

  "Dat lukte ons en nadien is de wedstrijd gekanteld. We zijn geconcentreerd gebleven en wisten dat we konden winnen. In het voetbal heb je altijd een kans. Dit is geen mirakelzege, al heb je soms een beetje geluk nodig. Ik ben blij met deze mooie overwinning en met de attitude van mijn spelers. Wij zijn tegen niemand kansloos."

   

  "Deze overwinning is voor onze supporters. En daarmee bedoel ik niet degenen die ons eerst probeerden te ondermijnen. Wij, Iraniërs, willen op dezelfde manier behandeld worden als andere volkeren. We spelen onder de vlag van de FIFA. Politiek en voetbal hebben niets met elkaar te maken."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 96. Einde. Afgelopen! Iran pakt de zege na een draak van een wedstrijd, dankzij een owngoal in de blessuretijd.
  3. tweede helft, minuut 96. Pech voor Marokko: Bouhaddouz kopt in het slot in eigen doel: 0-1.

   Pech voor Marokko: Bouhaddouz kopt in het slot in eigen doel: 0-1

  4. tweede helft, minuut 95. Iran in extase. Iran gaat diep in de blessuretijd met de drie punten lopen! De Marokkaanse invaller Bouhaddouz kopt een vrije trap in eigen doel: 0-1 voor Iran. Een onwaarschijnlijk slot van een wedstrijd om snel te vergeten.
  5. Pijnlijk moment voor Aziz Bouhaddouz (Marokko). Hij wil de bal wegwerken, maar hij verschalkt daarbij zijn eigen doelman. tweede helft, minuut 95.
  6. Owngoal tijdens tweede helft, minuut 95 door Aziz Bouhaddouz van Iran. 0, 1.
  7. Sofyan Amrabat (Marokko) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Saman Ghoddos (Iran). tweede helft, minuut 94.
  8. Aziz Bouhaddouz (Marokko) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Majid Hosseini (Iran). tweede helft, minuut 93.
  9. tweede helft, minuut 92. De poppetjes gaan even aan het dansen na een stevige fout op Boussoufa, maar het brandje wordt snel geblust. Krijgen we nog een doelkans te zien?
  10. Gele kaart voor Karim Ansarifard van Iran tijdens tweede helft, minuut 92
  11. Karim Ansarifard (Iran) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Mbark Boussoufa (Marokko). tweede helft, minuut 92.
  12. Er komen 6 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  13. Vrije trap voor Marokko. Karim Ansarifard (Iran) hield Mbark Boussoufa vast en dat had de scheidsrechter gezien. tweede helft, minuut 90.
  14. Romain Saïss (Marokko) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ramin Rezaeian (Iran). tweede helft, minuut 89.
  15. tweede helft, minuut 89. Marokko probeert nog een slotoffensief op te zetten, maar Rezaeian steekt daar een stokje voor. De KVO-verdediger mag straks wellicht pronken met een clean sheet op het WK.
  16. Saman Ghoddos (Iran) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Karim El Ahmadi (Marokko). tweede helft, minuut 88.
  17. Saman Ghoddos (Iran) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Medhi Benatia (Marokko). tweede helft, minuut 86.
  18. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Iran, Saman Ghoddos erin, Alireza Jahanbakhsh eruit
  19. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Marokko, Manuel da Costa erin, Amine Harit eruit
  20. Sofyan Amrabat (Marokko) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Karim Ansarifard (Iran). tweede helft, minuut 82.

  In de kwalificaties voor het WK toonden Marokko en Iran allebei hun defensieve sterkte. Marokko kreeg in de derde kwalificatieronde in Afrika geen enkel doelpunt binnen. Iran hield 9x op rij de nul en slikte alleen in zijn laatste match tegen Syrië twee goals.

   

  Toch wordt niet verwacht dat beide landen zich zullen ingraven. Marokko wordt door veel kenners gezien als een potentiële toernooirevelatie en beschikt over flink wat voetballend vermogen. Draaischijf Hakim Ziyech was dit seizoen goed voor 21 assists bij Ajax. De Marokkanen hopen Nabil Dirar te recupereren, die de laatste twee oefenmatchen miste met een blessure.

   

  Ook Iran rekent op een speler die dit seizoen het mooie weer maakte in de Eredivisie. Meer zelfs: Alireza Jahanbakhsh werd bij AZ met 21 doelpunten topschutter in de Nederlandse competitie.

  Louis van Gaal supportert alvast voor Marokko