Ga naar de inhoud
Uruguay wint simpel van Rusland.
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 3

FIFA Wereldkampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Uruguay
9
3
3
0
0
5
0
2
Rusland
6
3
2
1
0
8
4
3
Saudi-Arabië
3
3
1
2
0
2
7
4
Egypte
0
3
0
3
0
2
6
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Uruguay
0
0
0
0
0
0
0
2
Rusland
0
0
0
0
0
0
0
3
Saudi-Arabië
0
0
0
0
0
0
0
4
Egypte
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Uruguay
0
0
0
0
0
0
0
2
Rusland
0
0
0
0
0
0
0
3
Saudi-Arabië
0
0
0
0
0
0
0
4
Egypte
0
0
0
0
0
0
0
UruguayRusland
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Malang Diedhiou
stadion
Solidarity Samara Arena
toeschouwers
41970

Uruguay snoept groepswinst eenvoudig af van Rusland

 ma 25 juni 2018 19:52
Uruguay
einde
3-0
Rusland
  1. 10' - Doelpunt vrije trap - Luis Suárez (1 - 0)
  2. 28' - Geel - Igor Smolnikov
  3. 38' - Verv. Denis Cheryshev door Mário Fernandes
  1. 90' - Doelpunt - Edinson Cavani (3 - 0)
  2. 90+3' - Verv. Edinson Cavani door Maximiliano Gómez
FIFA Wereldkampioenschap - speeldag 3 - 25/06/18 - 16:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
10'
Luis Suárez
10'
Luis Suárez
1 - 0
90'
Edinson Cavani
90'
Edinson Cavani
3 - 0

Uruguay heeft overtuigend de groepswinst gepakt in poule A tegen Rusland. Met een knappe vrije trap van Suarez en een owngoal kwamen de Zuid-Amerikanen vroeg op een 2-0-voorsprong, Rusland kon met een man minder niet meer reageren. Vanavond kennen ze hun tegenstander in de 1/8e finales: Spanje, Portugal of Iran.

Uruguay - Rusland in 2 minuten

Uruguay - Rusland in een notendop:

  • Sleutelmoment: Rusland kijkt al tegen een 2-0-achterstand aan wanneer Igor Smolnikov nog wat extra zout in de wonde gooit. Na amper 36 minuten moet hij al afdruipen met een 2e gele kaart, een klap die Rusland niet meer te boven komt.
  • Man van de match: Niet alle toppers zijn op de afspraak op dit WK, maar Luis Suarez staat er voorlopig wel. Met z’n tweede goal in 2 wedstrijden bewijst hij tot dusver zijn waarde voor Uruguay.
  • Opvallend: Na 3 wedstrijden heeft Uruguay nog geen enkel doelpunt moeten incasseren. Enkel Kroatië doet voorlopig even goed op dit WK, al moeten zij hun laatste groepsmatch tegen IJsland nog spelen.

Suarez, owngoal en uitsluiting doen Rusland de das om

Zowel Uruguay als Rusland waren al zeker van een plaatsje in de achtste finales, maar de groepswinst stond wel nog op het spel. Ondanks de hitte vlogen beide teams er meteen stevig in en dat leidde tot een vroeg doelpunt. Met een lage vrije trap gaf Suarez de Russische muur én Akinfejev het nakijken: 1-0 na 10 minuten.

 

Rusland reageerde meteen met een poging van Tsjerisjev, maar Muslera stond pal in z’n 100e wedstrijd voor Uruguay. Een kopbal van Dzjoeba ging dan weer over doel. De Uruguayanen hadden meer geluk toen een schot van Laxalt afweek op het been van Tsjerisev. Akinfejev had geen verhaal: 2-0.

 

Op het halfuur kon Bentacur zichzelf een WK-goal cadeau doen voor z’n 21e verjaardag, maar hij mikte van dichtbij pal op Akinfejev. Suarez liet zich dan weer net aftroeven door Ignasjevitsj op een snelle counter. Rusland hing in de touwen en kreeg kort voor de rust een volgende uppercut toen Smolnikov tegen z’n tweede gele kaart aanliep. 

Schot van Laxalt wijkt af in doel: 2-0

Cavani zoekt en vindt

Uruguay had z’n schaapjes op het droge, terwijl Rusland uitblonk in onvermogen en dus werd het een vrij overbodige tweede helft. Enkel Cavani wou er nog iets van maken en ging, weliswaar vruchteloos, op zoek naar z’n eerste goal op dit WK.

 

De Russische hoop laaide nog even op toen Dzjoeba een uitgelezen kans kreeg om Rusland op het scorebord te zetten, maar een fijnbesnaarde spits is het niet: z'n schot ging ruim naast. De zoektocht van Cavani ging intussen onverminderd voort. In de slotfase leek die toch vruchten af te werpen bij een snedige aanval met Suarez, maar die liet z’n spitsbroeder in de steek met een ondermaatse voorzet.

 

Het gevaar bleef wel van Uruguay komen. Akinfejev moest nog twee keer aan de bak op een verre knal van Rodriguez en liet zich net niet verrassen op een indraaiende hoekschop. Ook op een kopbal van Godin in de slotfase was de Russische doelman alert, maar tegen de herneming van Cavani had hij geen verhaal en zo had de PSG-spits uiteindelijk toch z’n 1e goal op dit WK te pakken.

Bekijk de goals uit Uruguay - Rusland (3-0)

Fase per fase

90+5' tweede helft
90+5'

Einde: Uruguay wint met de vingers in de neus

Uruguay was een maatje te groot voor Rusland en is met een perfect rapport winnaar van Groep A. Rusland ging kansloos onderuit met 3-0, maar stoot wel samen met Uruguay door naar de 1/8ste finales.
90+4'

Cavani maakt Rusland helemaal af in het slot: 3-0

90+4'
Voor Cavani zit de wedstrijd er meteen op. Gomez mag de slotfase volmaken.
90+2'

Cavani doet het dan toch!

Cavani heeft dan toch z'n 1e goal op dit WK te pakken. Akinfejev kan een kopbal van Godin nog keren, maar tegen de herneming van Cavani heeft hij geen verhaal. 3-0 voor Uruguay!
90+1'
Rodriguez gaat nog eens aan het kanon staan. Hij dwingt Akinfejev tot een prima redding met een knal van net buiten de zestien. Hoekschop voor Uruguay.
90+1'

4 - extra time

Er komen 4 minuten extra tijd bij.
90'
goal
Uruguay
3-0
Rusland
90'

Rodriguez vuurt opnieuw een raket af

89'

Akinfejev houdt Uruguay opnieuw van de 3-0

89'

Akinfejev laat zich niet verrassen

Cavani blijft op zoek gaan naar een treffer en maakt nog eens oorlog in de zestien. Zijn afgeweken schot levert een hoekschop op. En die zorgt meteen voor gevaar, Akinfejev weet de indraaiende bal ternauwernood weg te tikken.
88'

Rusland laat de aansluitingstreffer liggen, ook Cavani mist nog eens

87'
Rusland komt nog eens piepen met een knappe actie van Zobnin op links. Hij haalt de achterlijn, maar zijn voorzet wordt onderschept door Muslera.
86'
Rodríguez brengt weer wat vuur in de wedstrijd met een verre knal. Akinfejev moet het schot over doel tikken. Op de daaropvolgende hoekschop kan Caceres vrij koppen, maar hij krijgt de bal niet binnen het kader.
84'

Rodriguez probeert het van ver

83'

Suarez laat Cavani in de steek

Het wordt niet de wedstrijd van Cavani. In een zee van ruimte krijgt hij een uitstekende kans op de 3-0, maar de lage voorzet van Suarez is ondermaats. Hier zat veel meer in.
83'

Cavani en Suarez spelen tegenaanval bijzonder slecht uit

Rusland presteerde boven de verwachtingen in zijn eerste wedstrijden en heeft maandag genoeg aan een gelijkspel om groep A te winnen. Bondscoach Tsjertsjesov is niet van plan veel wijzigingen door te voeren.

 

"Behalve als we nog door blessures geplaagd worden, starten we met dezelfde elf", klinkt het. "We hebben de wedstrijd ook op exact dezelfde manier voorbereid, ook al zijn we al gekwalificeerd."

 

Rusland mist alleen Alan Dzagojev, die zich in de openingswedstrijd tegen Saudi-Arabië blesseerde en er ook tegen Egypte al niet bij was. "Zaterdag heeft hij wel al getraind, maar we gaan niets forceren. Het is jammer dat we een speler als Alan missen, maar we zijn klaar voor dit toernooi en kunnen met onze groep elke blessure opvangen."

Alan Dzagojev
Alan Dzagojev

Uruguay mist Gimenez

Tenzij Iran stunt in groep B, wordt Spanje of Portugal de tegenstander in de 1/8e finales. De Russische bondscoach Tsjertsjesov weigert te rekenen. "We gaan gewoon voor groepswinst en zien wel wat er gebeurt. We hebben onze tegenstander niet te kiezen. De voetbalgoden zullen beslissen."

 

Oscar Tabarez, de bondscoach van Uruguay, ziet de match tegen Rusland als een kans om zijn ploeg nog wat te finetunen. "Er zijn nog enkele aspecten die beter kunnen. Voor ons is dit een uitstekende wedstrijd om te zien of we vooruitgang geboekt hebben."

 

Tabarez mist met Jose Gimenez wel een van zijn sterkhouders in de defensie. De verdediger van Atletico Madrid sukkelt met een spierblessure. In de eerste match van Uruguay tegen Egypte maakte Gimenez nog het verschil met een late goal.

Jose Gimenez
Jose Gimenez