• home
 • video
 • pas verschenen

  Uruguay snoept groepswinst eenvoudig af van Rusland

  1. 38' - Verv. Denis Cheryshev door Mário Fernandes
  2. 36' - Geel 2 - Igor Smolnikov
  3. 28' - Geel - Igor Smolnikov
  4. 23' - Own goal - Denis Cheryshev (2 - 0)
  5. 10' - Doelpunt vrije trap - Luis Suárez (1 - 0)
  6. 9' - Geel - Yury Gazinsky
  1. 90+3' - Verv. Edinson Cavani door Maximiliano Gómez
  2. 90' - Doelpunt - Edinson Cavani (3 - 0)
  3. 73' - Verv. Nahitan Nández door Cristian Rodríguez
  4. 63' - Verv. Rodrigo Bentancur door Giorgian De Arrascaeta
  5. 60' - Verv. Aleksey Miranchuk door Fedor Smolov
  6. 59' - Geel - Rodrigo Bentancur

  Uruguay heeft overtuigend de groepswinst gepakt in poule A tegen Rusland. Met een knappe vrije trap van Suarez en een owngoal kwamen de Zuid-Amerikanen vroeg op een 2-0-voorsprong, Rusland kon met een man minder niet meer reageren. Vanavond kennen ze hun tegenstander in de 1/8e finales: Spanje, Portugal of Iran.

  Uruguay - Rusland in 2 minuten

  Uruguay - Rusland in een notendop:

  • Sleutelmoment: Rusland kijkt al tegen een 2-0-achterstand aan wanneer Igor Smolnikov nog wat extra zout in de wonde gooit. Na amper 36 minuten moet hij al afdruipen met een 2e gele kaart, een klap die Rusland niet meer te boven komt.
  • Man van de match: Niet alle toppers zijn op de afspraak op dit WK, maar Luis Suarez staat er voorlopig wel. Met z’n tweede goal in 2 wedstrijden bewijst hij tot dusver zijn waarde voor Uruguay.
  • Opvallend: Na 3 wedstrijden heeft Uruguay nog geen enkel doelpunt moeten incasseren. Enkel Kroatië doet voorlopig even goed op dit WK, al moeten zij hun laatste groepsmatch tegen IJsland nog spelen.

  Suarez, owngoal en uitsluiting doen Rusland de das om

  Zowel Uruguay als Rusland waren al zeker van een plaatsje in de achtste finales, maar de groepswinst stond wel nog op het spel. Ondanks de hitte vlogen beide teams er meteen stevig in en dat leidde tot een vroeg doelpunt. Met een lage vrije trap gaf Suarez de Russische muur én Akinfejev het nakijken: 1-0 na 10 minuten.

   

  Rusland reageerde meteen met een poging van Tsjerisjev, maar Muslera stond pal in z’n 100e wedstrijd voor Uruguay. Een kopbal van Dzjoeba ging dan weer over doel. De Uruguayanen hadden meer geluk toen een schot van Laxalt afweek op het been van Tsjerisev. Akinfejev had geen verhaal: 2-0.

   

  Op het halfuur kon Bentacur zichzelf een WK-goal cadeau doen voor z’n 21e verjaardag, maar hij mikte van dichtbij pal op Akinfejev. Suarez liet zich dan weer net aftroeven door Ignasjevitsj op een snelle counter. Rusland hing in de touwen en kreeg kort voor de rust een volgende uppercut toen Smolnikov tegen z’n tweede gele kaart aanliep. 

  Schot van Laxalt wijkt af in doel: 2-0

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Cavani zoekt en vindt

  Uruguay had z’n schaapjes op het droge, terwijl Rusland uitblonk in onvermogen en dus werd het een vrij overbodige tweede helft. Enkel Cavani wou er nog iets van maken en ging, weliswaar vruchteloos, op zoek naar z’n eerste goal op dit WK.

   

  De Russische hoop laaide nog even op toen Dzjoeba een uitgelezen kans kreeg om Rusland op het scorebord te zetten, maar een fijnbesnaarde spits is het niet: z'n schot ging ruim naast. De zoektocht van Cavani ging intussen onverminderd voort. In de slotfase leek die toch vruchten af te werpen bij een snedige aanval met Suarez, maar die liet z’n spitsbroeder in de steek met een ondermaatse voorzet.

   

  Het gevaar bleef wel van Uruguay komen. Akinfejev moest nog twee keer aan de bak op een verre knal van Rodriguez en liet zich net niet verrassen op een indraaiende hoekschop. Ook op een kopbal van Godin in de slotfase was de Russische doelman alert, maar tegen de herneming van Cavani had hij geen verhaal en zo had de PSG-spits uiteindelijk toch z’n 1e goal op dit WK te pakken.

  Bekijk de goals uit Uruguay - Rusland (3-0)

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde: Uruguay wint met de vingers in de neus. Uruguay was een maatje te groot voor Rusland en is met een perfect rapport winnaar van Groep A. Rusland ging kansloos onderuit met 3-0, maar stoot wel samen met Uruguay door naar de 1/8ste finales.
  3. tweede helft, minuut 94. Voor Cavani zit de wedstrijd er meteen op. Gomez mag de slotfase volmaken.
  4. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij Uruguay, Maximiliano Gómez erin, Edinson Cavani eruit
  5. tweede helft, minuut 92. Cavani doet het dan toch! Cavani heeft dan toch z'n 1e goal op dit WK te pakken. Akinfejev kan een kopbal van Godin nog keren, maar tegen de herneming van Cavani heeft hij geen verhaal. 3-0 voor Uruguay!
  6. tweede helft, minuut 91. Rodriguez gaat nog eens aan het kanon staan. Hij dwingt Akinfejev tot een prima redding met een knal van net buiten de zestien. Hoekschop voor Uruguay.
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 90 door Edinson Cavani van Uruguay. 3, 0.
  8. tweede helft, minuut 89. Akinfejev laat zich niet verrassen. Cavani blijft op zoek gaan naar een treffer en maakt nog eens oorlog in de zestien. Zijn afgeweken schot levert een hoekschop op. En die zorgt meteen voor gevaar, Akinfejev weet de indraaiende bal ternauwernood weg te tikken.
  9. tweede helft, minuut 87. Rusland komt nog eens piepen met een knappe actie van Zobnin op links. Hij haalt de achterlijn, maar zijn voorzet wordt onderschept door Muslera.
  10. tweede helft, minuut 86. Rodríguez brengt weer wat vuur in de wedstrijd met een verre knal. Akinfejev moet het schot over doel tikken. Op de daaropvolgende hoekschop kan Caceres vrij koppen, maar hij krijgt de bal niet binnen het kader.

  Rusland presteerde boven de verwachtingen in zijn eerste wedstrijden en heeft maandag genoeg aan een gelijkspel om groep A te winnen. Bondscoach Tsjertsjesov is niet van plan veel wijzigingen door te voeren.

   

  "Behalve als we nog door blessures geplaagd worden, starten we met dezelfde elf", klinkt het. "We hebben de wedstrijd ook op exact dezelfde manier voorbereid, ook al zijn we al gekwalificeerd."

   

  Rusland mist alleen Alan Dzagojev, die zich in de openingswedstrijd tegen Saudi-Arabië blesseerde en er ook tegen Egypte al niet bij was. "Zaterdag heeft hij wel al getraind, maar we gaan niets forceren. Het is jammer dat we een speler als Alan missen, maar we zijn klaar voor dit toernooi en kunnen met onze groep elke blessure opvangen."

  Alan Dzagojev

  Alan Dzagojev

  Uruguay mist Gimenez

  Tenzij Iran stunt in groep B, wordt Spanje of Portugal de tegenstander in de 1/8e finales. De Russische bondscoach Tsjertsjesov weigert te rekenen. "We gaan gewoon voor groepswinst en zien wel wat er gebeurt. We hebben onze tegenstander niet te kiezen. De voetbalgoden zullen beslissen."

   

  Oscar Tabarez, de bondscoach van Uruguay, ziet de match tegen Rusland als een kans om zijn ploeg nog wat te finetunen. "Er zijn nog enkele aspecten die beter kunnen. Voor ons is dit een uitstekende wedstrijd om te zien of we vooruitgang geboekt hebben."

   

  Tabarez mist met Jose Gimenez wel een van zijn sterkhouders in de defensie. De verdediger van Atletico Madrid sukkelt met een spierblessure. In de eerste match van Uruguay tegen Egypte maakte Gimenez nog het verschil met een late goal.

  Jose Gimenez

  Jose Gimenez