Ga naar de inhoud
Recht Saudi-Arabië de rug tegen Uruguay?

Suarez loodst Uruguay met krappe zege naar 1/8e finales

 wo 20 juni 2018 20:52
  1. 23' - Doelpunt - Luis Suárez (1 - 0)
  1. 78' - Verv. Fahad Al-Muwallad door Mohammed Al-Sahlawi
FIFA Wereldkampioenschap - speeldag 2 - 20/06/18 - 17:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
23'
Luis Suárez
23'
Luis Suárez
1 - 0

Uruguay heeft zich geplaatst voor de 1/8e finales van het WK. Dankzij een doelpunt van Luis Suarez in zijn 100e interland versloegen de Uruguayanen Saudi-Arabië met 1-0. Door de overwinning van Uruguay is ook Rusland zeker van een plek bij de laatste 16.

Bekijk de goal uit Uruguay - Saudi-Arabië

Uruguay - Saudi-Arabië in een notendop:

  • Sleutelmoment: Halverwege de eerste helft gaat Al-Owais klungelig onder een hoekshop door en Suarez kan de 1-0 eenvoudig binnentikken.
  • Man van de match: Luis Suarez tekende voor het enige doelpunt en hoogtepunt uit deze zwakke wedstrijd.  Uitgerekend in zijn 100e wedstrijd zorgt zijn treffer voor de kwalficatie voor de achtste finales.
  • Opvallend: In zijn laatste 32 WK-wedstrijden wist Uruguay slechts één keer te winnen met meer dan een doelpunt verchil. In 2010 werd thuisland Zuid-Afrika met 3-0 opzijgezet.

Jubilaris Suarez opent de score na blunder

Na een pandoering in de openingswedstrijd wilde Saudi-Arabië maar al te graag tonen dat het wel degelijk een plaats verdient op deze wereldbeker. Bij Uruguay wilde Luis Suarez zijn 100e interland dan weer opluisteren met enkele doelpunten. Bij een zege verzekerden de Uruguayanen zich bovendien van een plek bij de laatste 16.

 

Na nog geen twee minuten kopte Rodriguez de bal knap terug tot bij de jubilaris, maar die zag zijn schot afgeblokt worden door een Saudisch been. Saudi-Arabië kreeg verrassend genoeg de bal, maar ook de volgende kans was er een voor de lichtblauwen. Cavani kreeg de pass van Caceres net achter zich en trapte zo hoog over.

 

In een totaal ondermaatse eerste helft was het wachten op een deus ex machina en die rol nam de Saudische doelman op zich. Al-Owais dook onoordeelkundig onder een hoekschop door, waardoor Suarez de 1-0 ongehinderd kon binnentikken.

Suarez speelt zoutloze wedstrijd rustig uit

Het was wachten tot op het uur voor we nieuw doelgevaar te zien kregen. Carlos Sanchez gooide de bal voor doel, maar Cavani kwam net te laat om hem richting doel te deviëren. Meteen daarna kroop Cavani in de rol van aangever, maar Sanchez kon zijn kopbal niet laag houden.

 

Een kwartier voor tijd kwamen Uruguay nog eens voorzichtig opzetten, maar liepen ze zelf in de weg. Martin Caceres zag zijn volley niet verder raken dan de hakken van Diego Godin en enkele minuten later viel de pegel van Torreira via het hoofd van Cavani naast.

 

Die laatste zette de grootste kans van de tweede periode nog op zijn naam. Bijna profiteerde de PSG-spits van uitglijden van Hawsawi, maar hij mikte zijn poging tegen het been van doelman Al-Owais. Zo bleef het bij een zoutloze 1-0, maar dat is wel genoeg voor Uruguay om zich samen met Rusland te plaatsen voor de achtste finales.

Fase per fase

90+5' tweede helft
90+4'

Einde

Het zoutloze duel tussen Uruguay en Saudi-Arabië zit erop. Suarez maakte optimaal gebruik van een misser van de Saudische doelman.
90+3'
Het afgeweken schot van Al-Shahrani zet Muslera even op het verkeerde been, maar de doelman van Galatasaray plukt toch zonder problemen.
90+1'
Muslera moet zowaar nog eens in actie komen. Kanno zet zijn knikker tegen een Saudische hoekschop, maar met onvoldoende kracht om echt gevaarlijk te zijn.
90+1'

4 - extra time

Er komen 4 minuten extra tijd bij.
89'
Laxalt vindt een opening en legt de bal hard terug tot bij Suarez, maar die besluit niet te controleren en mist zijn schot helemaal.
87'

Cavani mikt de 2-0 tegen de doelman

Luis Suarez krijgt geen fout mee en blijft staan. Intussen gaat de aanval verder en probeert Cavani het alleen, maar hij kan niet profiteren van een uitschuiver van Hawsawi en ziet zijn poging gestuit door Al-Owais.
86'

Cavani laat de 2-0 liggen

81'

De Uruguayanen schieten enkel op elkaar

Deze keer kan Torreira aanleggen van buiten de zestien, maar hij mikt zijn schot tegen de knikker van Cavani.
81'

Torreira knalt op Cavani

78'

Godin houdt Caceres van een doelkans!

Caceres neemt een Uruguayaanse vrije trap op de slof, maar zijn poging strandt op de hak van Diego Godin.
77'

Poging van Caceres strandt op de hak van Godin

76'
Cavani dribbelt zich door een hoop Saudi's en zoekt de een-twee met Suarez, maar diens pass is veel te hard.
76'
Met nog een kwartier voor tijd krijgen we een nieuwe naam bij de Saudi's. Mohamed Kanno komt Hattan Bahebri vervangen.
74'
Hawsawi verkoopt Cavani een charge wanneer die wilt doorlopen, maar Turpin gebaart om op te staan.
71'
Godin geeft Al-Moghawi een duw, waardoor die laatste tegen een springende Muslera botst. Intussen wordt de bal weer rondgetikt door Uruguay.
69'

Caceres kopt over

We moeten het voorlopig doen met halve kansen. De vrije trap van Carlos Sanchez wordt door Caceres over en naast gekopt.

Saudi-Arabië verloor nog nooit van Uruguay

Luis Suarez speelt tegen Saudi-Arabië meer dan waarschijnlijk zijn 100e interland voor Uruguay. De diepe spits van Barcelona is de 6e speler in geschiedenis die die mijlpaal bereikt. Hij scoorde tot dusver 51 keer voor Uruguay en is daarmee ook de topschutter.

 

De kans bestaat dat Suarez, naast Edinson Cavani in de spits, ook tegen Saudi-Arabië de weg naar het doel vindt. Saudi-Arabië kreeg tegen Rusland vijf tegendoelpunten te verwerken en kon bovendien al 24 jaar geen WK-wedstrijd meer winnen.

 

Saudi-Arabië lijkt een vogel voor de kat, maar toch kan het best aardige statistieken voorleggen tegen Uruguay. De twee landen speelden in het verleden al twee keer tegen elkaar, twee keer won Uruguay niet. In 2002 werd het 3-2 voor Saudi-Arabië, in 2014 1-1. Wat wordt het in Rostov?

Suarez speelt tegen Saudi-Arabië zijn 100e interland:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.