Ga naar de inhoud
Rusland blijft foutloos op het WK.
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 2

FIFA Wereldkampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Uruguay
9
3
3
0
0
5
0
2
Rusland
6
3
2
1
0
8
4
3
Saudi-Arabië
3
3
1
2
0
2
7
4
Egypte
0
3
0
3
0
2
6
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Uruguay
0
0
0
0
0
0
0
2
Rusland
0
0
0
0
0
0
0
3
Saudi-Arabië
0
0
0
0
0
0
0
4
Egypte
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Uruguay
0
0
0
0
0
0
0
2
Rusland
0
0
0
0
0
0
0
3
Saudi-Arabië
0
0
0
0
0
0
0
4
Egypte
0
0
0
0
0
0
0
RuslandEgypte
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Enrique Cáceres
stadion
Gazprom Arena
toeschouwers
64468

Ook scorende Salah kan Russische machine niet afstoppen

 di 19 juni 2018 23:51
Rusland
einde
3-1
Egypte
    1. 47' - Own goal - Ahmed Fathy (1 - 0)
    2. 58' - Geel - Trezeguet
    3. 62' - Doelpunt - Artem Dzyuba (3 - 0)
    4. 82' - Verv. Marwan Mohsen door Mahmoud Kahraba
    FIFA Wereldkampioenschap - speeldag 2 - 19/06/18 - 20:00
    timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
    47'
    Ahmed Fathy
    47'
    Ahmed Fathy
    1 - 0
    62'
    Artem Dzyuba
    62'
    Artem Dzyuba
    3 - 0

    Rusland heeft ook zijn tweede WK-match gewonnen. Het verrassend sterke gastland nam dit keer de maat van Egypte, dat nochtans weer op Mo Salah kon rekenen. De Liverpool-spits zette wel een penalty om, maar die goal kwam te laat: 3-1. Egypte heeft een mirakel nodig om de groepsfase nog te overleven.

    Rusland - Egypte in 2 minuten

    Rusland - Egypte in een notendop:

    • Sleutelmoment: Net na een voorzichtige aanvalsgolf van Egypte maakte Rusland op drie minuten tijd de 2-0 en de 3-0. Een klap die Egypte niet meer te boven zou komen.
    • Man van de match: De Egyptenaren hadden hun handen – vaak letterlijk – vol met Artem Dzjoeba. Bij de 1-0 dwong hij Fathy in de fout en de 3-0 zette hij zelf op het bord.
    • Opvallend: Het is van Italië in 1934 geleden dat het organiserende land acht keer scoorde in de eerste twee wedstrijden. Aan acht doelpunten had Spanje in 2010 trouwens genoeg om wereldkampioen te worden.

    Opnieuw breekt een eigen doelpunt de ban

    In de openingswedstrijd zette thuisland Rusland een mak Saudi-Arabië nog weg met een droge 5-0, maar met Egypte zou een eerste echte test wachten. De Egyptenaren konden voor het eerst dit toernooi rekenen op de flitsen van Mo Salah. Die laatste werd niet gevonden in de beginfase, waarin de Russen hun aanvallende intenties meteen duidelijk maakten.

     

    Bij Rusland werd dan weer nadrukkelijk gezocht naar Artem Dzjoeba die door het duo Gabr-Hegazi stevig werd bewaakt, maar doelrijpe kansen leverde dat niet op. Voor de rust wist enkel Ignasevitsj zijn kopbal tussen de palen te mikken. Golovin en Tsjerisjev zagen voorzichtige pogingen naast en over gaan. Aan de overkant vonden Trezeguet en Salah het doel dan weer niet.

     

    Na amper anderhalve minuut in de tweede helft was het dan toch raak. De Egyptische kapitein Fathy kon zich niet helemaal voorbij Dzjoeba worstelen en werkte de bal ongelukkig voorbij zijn doelman in eigen doel. Van de vijf own goals die dit WK al vielen, waren er vier die de score openden.

    Kapitein van Egypte werkt de bal in eigen doel: 1-0

    Het strafschopdoelpunt van Salah komt te laat

    Net voor het uur werd het doel aan de overzijde wel gevonden. Tsjerisjev, tegen Saudi-Arabië als invaller nog goed voor twee doelpunten, kreeg alle tijd om de voorzet van Mario Fernandes tegen de netten te trappen. Amper drie minuten later moest El-Shenawy zich een derde keer omdraaien toen Artem Dzjoeba de bal netjes naast de paal binnenlegde.

     

    Rusland leek de wedstrijd rustig te gaan uitspelen, maar het was zelf de grote schuldige van een Egyptische heropleving. Salah werd op de rand van de zestien meter neergetrokken. Een vrije trap was het oordeel van de Paraguayaanse scheidsrechter, maar de VAR kende Egypte een strafschop toe. Mo Salah naam zijn verantwoordelijkheid en milderde tot 3-1.

     

    Na een korte periode van twijfel speelden de Russen de wedstrijd al bij al rustig uit en zo is het thuisland praktisch zeker van de volgende ronde. Enkel als Saudi-Arabië stevig uithaalt tegen Uruguay en wint van Egypte, en de Zuid-Amerikanen Rusland een oplawaai verkopen, zit het toernooi erop voor het organiserende land. Daar staan veel onwaarschijnlijke alsen in, natuurlijk.

    Bekijk de goals uit Rusland - Egypte (3-1)

    Russische bondscoach: "Onze twee zeges zijn geen toeval"

    • Stanislav Tsjertsjesov (bondscoach Rusland): "Onze twee zeges zijn geen toeval. Iedereen in de groep draagt bij tot dit succes. Mijn 23 spelers zijn klaar om te spelen, ook de bankzitters. Wij wilden een zege en die hebben we te pakken. Egypte had na zijn nederlaag nood aan een goed resultaat, waardoor ze wat nerveus acteerden. Wij hebben hier voordeel uit gehaald en gescoord."
    • Hector Cuper (bondscoach Egypte): "We speelden 10 minuten slecht en daardoor verliezen we. We maakten fouten die we niet hebben gemaakt tegen Uruguay. Jammer. Mo Salah? Hij was fit om te spelen en dat heeft hij getoond. Maar hij heeft natuurlijk niet normaal kunnen trainen tijdens de voorbereiding. Niemand weet hoe het zou zijn gelopen als hij die blessure niet had opgelopen."

    Fase per fase

    90+5' tweede helft
    90+5'

    Einde

    De wedstrijd zit erop! Rusland toonde zich sterker dan Egypte, waar Salah vanop de stip nog milderde tot 3-1. Rusland gaat door en Egypte is uitgeschakeld als er geen mirakels meer gebeuren.
    90+1'
    Na wat geharrewar in de zestien komt de bal bij Warda terecht, maar ook hij kan niet op doel besluiten.
    90+1'

    4 - extra time

    Er komen 4 minuten extra tijd bij.
    88'

    Salah mist zijn schot helemaal

    De bal valt nog eens voor de voeten van de hoop van Egypte, maar het WK van Egypte lijkt er helemaal op te zitten.
    87'
    Met nog vijf minuten te gaan is ook de laatste wissel van de wedstrijd een feit. Oude krijger Zjirkov mag gaan rusten.
    85'
    Smolov gaat de etter uithangen en trekt opzichtig aan de trui van Sobhi, die meteen van zijn oren maakt.
    79'

    Dzjoeba mag gaan rusten

    Artem Dzjoeba heeft de Egyptische defensie een hele wedstrijd lang geteisterd en mag nu gaan rusten. Fedor Smolov is zijn vervanger.
    78'
    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
    77'

    "Er kruipt toch onrust in het Russische elftal"

    Filip Joos
    77'

    Salah redt de eer voor Egypte vanaf de stip: 3-1

    76'
    Dzjoeba gaat neer, maar de ervaren Ignasevitsj kan zijn kop wel tegen de bal zetten. El-Shenawy vangt zonder problemen.
    73'

    Salah staat op het scorebord!

    Mo Salah trapt de bal rechts en hoog binnen. Akinfejev maakte geen schijn van een kans en moet zich voor de eerste keer op het WK omdraaien.
    73'

    Toch een strafschop!

    De VAR geeft Egypte toch een penalty.
    72'

    Geen strafschop, maar een vrije trap voor Egypte

    Salah wordt neergehaald in de zestien meter, maar de scheids geeft een vrije trap.
    72'
    70'
    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

    Voor het WK waren er veel twijfels over Rusland, maar die zijn helemaal verdampt na de 5-0 tegen Saudi-Arabië. Het enige negative nieuws uit het Russische kamp was het uitvallen van Dzagojev, die wellicht de rest van het toernooi mist met een hamstringblessure.

     

    In Egypte, dat zijn 1e match met 1-0 verloor van Uruguay, zijn alle ogen gericht op Mohamed Salah. Geraakt de aanvaller van Liverpool fit en kan hij zijn land behoeden voor een snelle WK-exit?

    "Salah is klaar"

    De match tegen Uruguay kwam nog te vroeg voor Mo Salah, maar de verwachting is dat hij vandaag aan de aftrap komt. "Salah heeft de groepstraining helemaal volgemaakt en is volgens de technische staf klaar om te spelen", zegt ploegmanager Ihab Leheta.

     

    "Door onze nederlaag tegen Uruguay is de wedstrijd tegen Rusland extra lastig geworden. We hebben geen keuze, we moeten winnen."

    "Wordt boeiend als Salah fit is"

    In de eerste wedstrijd van Rusland was flankaanvaller Denis Tsjerisjev de uitblinker. Hij scoorde bij zijn invalbeurt twee keer. De speler van Villarreal is op zijn hoede voor Egypte.

     

    "Als Salah fit is, wordt het een interessante partij. Dat betekent niet dat het makkelijk wordt als hij er niet bij is. Als hij speelt, wordt het boeiend. Hij is een van de beste spelers ter wereld. Als prof wil je je altijd meten met de besten, en winnen."