Rusland rolt slap Saudi-Arabië op in openingsmatch van het WK

  1. 43' - Doelpunt - Denis Cheryshev (2 - 0)
  2. 24' - Verv. Alan Dzagoev door Denis Cheryshev
  3. 12' - Doelpunt - Yury Gazinsky (1 - 0)
  1. 90+4' - Doelpunt - Aleksandr Golovin (5 - 0)
  2. 90+3' - Geel - Taisir Al-Jassim
  3. 90+1' - Doelpunt - Denis Cheryshev (4 - 0)
  4. 88' - Geel - Aleksandr Golovin
  5. 84' - Verv. Mohammed Al-Sahlawi door Mohannad Assiri
  6. 73' - Verv. Yahya Al-Shehri door Hattan Bahebri
  7. 71' - Doelpunt - Artem Dzyuba (3 - 0)
  8. 70' - Verv. Fedor Smolov door Artem Dzyuba
  9. 64' - Verv. Aleksandr Samedov door Daler Kuzyaev
  10. 64' - Verv. Abdullah Otayf door Fahad Al-Muwallad
  12'goalYury Gazinsky1 - 0
  43'goalDenis Cheryshev2 - 0
  71'goalArtem Dzyuba3 - 0
  90+1'goalDenis Cheryshev4 - 0
  90+4'goalAleksandr Golovin5 - 0

  Rusland heeft de openingswedstrijd van het WK met overmacht gewonnen. Een zwak Saudi-Arabië had niks in te brengen tegen het gastland en werd getrakteerd op een flinke pandoering: 5-0.

  Bekijk de goals uit Rusland - Saudi-Arabië (5-0)

  Rusland - Saudi-Arabië in een notendop:

  • Sleutelmoment:  Vlak voor de rust verdubbelt invaller Tsjerisjev de Russische voorsprong. De Saudi's komen de klap niet meer te boven en storten in het slot helemaal in.
  • Man van de match:  Aleksandr Golovin geniet de interesse van onder meer Arsenal, maar na vanavond zullen er nog meer gegadigen zijn. Het Russische goudhaantje pakte meteen uit met een doelpunt en twee assists.
  • Opvallend: In de laatste zeven voorbereidingswedstrijden wisten de Russen geen enkele keer te winnen en maakten ze in totaal zes doelpunten. Vanavond maakten ze er meteen vijf in de op een na grootste zege in een openingswedstrijd.

  Twee pogingen, twee doelpunten

  Na 7 wedstrijden zonder overwinning begonnen de Russen met de nodige twijfels aan de openingswedstrijd tegen Saudi-Arabië. Rusland toonde meteen veel goeie wil en nog voor het kwartier leverde dat het openingsdoelpunt op. Na een mislukte hoekschop schilderde dirigent Aleksandr Golovin het leer op het hoofd van Gazinski, die de 1-0 ongestoord kon binnenkoppen.

   

  Veel konden de Saudi’s daar niet tegenin brengen. In balbezit leidde hun snelle combinatievoetbal niet tot doelkansen en achterin werd er te zwak en te traag verdedigd. Toch was het wachten tot vlak voor de rust tot de ingevallen Tsjerisjev de voorsprong kon verdubbelen. Met een knap opwippertje en een kanonskogel in de korte hoek liet hij doelman Al-Mayouf geen kans.

   

  Na de pauze kroop Rusland massaal achteruit. Saudi-Arabië kreeg bijna een officiële uitnodiging om het doel van Akinfejev te bestoken, maar zelfs dan slaagden de Aziaten daar niet in. Het Russische publiek was niet te spreken over de afwachtende houding van hun elftal en dus rolde het gefluit steeds luider van de tribunes.

  Rusland rolt de Saudi's helemaal op

  Zo’n 20 minuten voor tijd greep bondscoach Tsjertsjesov in en bracht de reusachtige Artem Dzjoeba in de strijd. Welgeteld 89 seconden later kopte de bonkige spits de 3-0 in doel op aangeven van de onvermijdelijke Aleksandr Golovin. Bij de Saudi’s zonk de moed helemaal in de schoenen en ging het van kwaad naar erger.

   

  In de eerste minuut van de toegevoegde tijd mochten de Russen nog eens juichen toen Tsjerisjev zijn tweede van de avond maakte. Met een prachtige plaatsbal met buitenkant links liet hij de Saudische goalie geen schijn van een kans. Vlak voor affluiten zette Golovin de 5-0 forfaitscore op het bord met aan afgemeten vrije trap en was het Russische feestje compleet.

   

  Met deze kleine monsterscore speelt het Russische elftal alle twijfels van zich af en tekent het bovendien voor de op een na grootste overwinning ooit op een WK-openingswedstrijd. Enkel Italië deed in 1934 beter met een 7-1 tegen de Verenigde Staten. In groep A nemen Egypte en Uruguay het morgen tegen elkaar op.

  Bondscoach Saudi-Arabië: "Ben beschaamd"

  De Saudische coach Juan Antonio Pizzi zat in zak en as na de zware nederlaag. "Ik ben beschaamd", sprak de Argentijn. "Rusland hoefde niet eens veel moeite te doen om deze wedstrijd te winnen. We moeten dit verlies zo snel mogelijk vergeten en focussen op de volgende match."

   

  Moet Pizzi vrezen voor zijn job? "Dat is een legitieme vraag op dit moment, maar ik blijf trouw aan mijn filosofie en ik doe mijn uiterste best. Ik geloof in dit project en ik heb er vertrouwen in dat we in onze volgende wedstrijd beter voor de dag zullen komen."

   

  Denis Tsjerisjev was uiteraard in de wolken met de ruime zege. "Dit had ik nooit durven te dromen. Ik heb hier geen woorden voor. Ik ben dolgelukkig. We mogen nu vooral niet op onze lauweren rusten, want dan kan het zo weer voorbij zijn", zegt de speler van Villarreal.

  Rusland - Saudi-Arabië in 2 minuten

  Fase per fase

  1. tweede helft, 12 uur 14. La Course Test.

   La Course Test

  2. tweede helft, 11 uur 33. Julian is blij met zijn zege van de dag.

   Julian is blij met zijn zege van de dag

  3. 18-07-2018.
  4. tweede helft, minuut 96. Golovin zet de vijfde kers op de taart. Saudi-Arabië druipt af met een forfaitscore. Golovin krult een vrije trap prinsheerlijk over de muur en tegen de netten. Rusland haalt meteen in de openingswedstrijd uit met een droge 5-0.
  5. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  6. tweede helft, minuut 95. Golovin maakt het helemaal af met een knappe vrije trap: 5-0.

   Golovin maakt het helemaal af met een knappe vrije trap: 5-0

  7. Aleksandr Golovin (Rusland) scoort met zijn rechtervoet. Het staat 5 - 0. tweede helft, minuut 94.
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 94 door Aleksandr Golovin van Rusland. 5, 0.
  9. Gele kaart voor Taisir Al-Jassim van Saudi-Arabië tijdens tweede helft, minuut 93
  10. Taisir Al-Jassim (Saudi-Arabië) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Aleksandr Golovin (Rusland). tweede helft, minuut 93.
  11. Aleksandr Golovin (Rusland) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Yasser Al-Shahrani (Saudi-Arabië). tweede helft, minuut 93.
  12. tweede helft, minuut 92. Tsjerisjev besluit met een prachtig doelpunt! De Russen laten geen spaander heen van hun tegenstander. Tsjerisjev schildert de bal met buitenkant links heerlijk in de verste winkelhaak. Als de boeken nog niet toe waren, is dat nu zeker het geval.
  13. Denis Cheryshev kan scoren voor Rusland. De assist komt op naam van Artem Dzyuba. tweede helft, minuut 91.
  14. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 91 door Denis Cheryshev van Rusland. 4, 0.
  15. Vrije trap voor Rusland. Fahad Al-Muwallad (Saudi-Arabië) hield Sergej Ignasjevitsj vast en dat had de scheidsrechter gezien. tweede helft, minuut 91.
  16. Er komen 3 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  17. Denis Cheryshev (Rusland) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Mohammed Al-Breik (Saudi-Arabië). tweede helft, minuut 90.
  18. tweede helft, minuut 90. "Wat een goal!" Cherishev mikt met buitenkant voet de 4-0 in doel.

   "Wat een goal!" Cherishev mikt met buitenkant voet de 4-0 in doel

  19. Bij Rusland wordt de hoekschop genomen door Aleksandr Golovin. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal. tweede helft, minuut 90.
  20. tweede helft, minuut 88. Het eerste geel van het toernooi is ook een feit. Aleksandr Golovin trapt licht na, maar dat is volgens de Argentijnse scheidsrechter genoeg voor een geel karton.
  21. Gele kaart voor Aleksandr Golovin van Rusland tijdens tweede helft, minuut 88