Ga naar de inhoud
Rusland haalt meteen hard uit tegen Saudi-Arabië.
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 1

FIFA Wereldkampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Uruguay
9
3
3
0
0
5
0
2
Rusland
6
3
2
1
0
8
4
3
Saudi-Arabië
3
3
1
2
0
2
7
4
Egypte
0
3
0
3
0
2
6
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Uruguay
0
0
0
0
0
0
0
2
Rusland
0
0
0
0
0
0
0
3
Saudi-Arabië
0
0
0
0
0
0
0
4
Egypte
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Uruguay
0
0
0
0
0
0
0
2
Rusland
0
0
0
0
0
0
0
3
Saudi-Arabië
0
0
0
0
0
0
0
4
Egypte
0
0
0
0
0
0
0
RuslandSaudi-Arabië
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Néstor Pitana
stadion
Luzhniki Stadium
toeschouwers
78011

Rusland rolt slap Saudi-Arabië op in openingsmatch van het WK

 do 14 juni 2018 21:00
  1. 24' - Verv. Alan Dzagoev door Denis Cheryshev
  2. 43' - Doelpunt - Denis Cheryshev (2 - 0)
  1. 73' - Verv. Yahya Al-Shehri door Hattan Bahebri
  2. 84' - Verv. Mohammed Al-Sahlawi door Mohannad Assiri
  3. 88' - Geel - Aleksandr Golovin
  4. 90+4' - Doelpunt vrije trap - Aleksandr Golovin (5 - 0)
FIFA Wereldkampioenschap - speeldag 1 - 14/06/18 - 17:01
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
43'
Denis Cheryshev
43'
Denis Cheryshev
2 - 0
90+4'
Aleksandr Golovin
90+4'
Aleksandr Golovin
5 - 0

Rusland heeft de openingswedstrijd van het WK met overmacht gewonnen. Een zwak Saudi-Arabië had niks in te brengen tegen het gastland en werd getrakteerd op een flinke pandoering: 5-0.

Bekijk de goals uit Rusland - Saudi-Arabië (5-0)

Rusland - Saudi-Arabië in een notendop:

  • Sleutelmoment:  Vlak voor de rust verdubbelt invaller Tsjerisjev de Russische voorsprong. De Saudi's komen de klap niet meer te boven en storten in het slot helemaal in.
  • Man van de match:  Aleksandr Golovin geniet de interesse van onder meer Arsenal, maar na vanavond zullen er nog meer gegadigen zijn. Het Russische goudhaantje pakte meteen uit met een doelpunt en twee assists.
  • Opvallend: In de laatste zeven voorbereidingswedstrijden wisten de Russen geen enkele keer te winnen en maakten ze in totaal zes doelpunten. Vanavond maakten ze er meteen vijf in de op een na grootste zege in een openingswedstrijd.

Twee pogingen, twee doelpunten

Na 7 wedstrijden zonder overwinning begonnen de Russen met de nodige twijfels aan de openingswedstrijd tegen Saudi-Arabië. Rusland toonde meteen veel goeie wil en nog voor het kwartier leverde dat het openingsdoelpunt op. Na een mislukte hoekschop schilderde dirigent Aleksandr Golovin het leer op het hoofd van Gazinski, die de 1-0 ongestoord kon binnenkoppen.

 

Veel konden de Saudi’s daar niet tegenin brengen. In balbezit leidde hun snelle combinatievoetbal niet tot doelkansen en achterin werd er te zwak en te traag verdedigd. Toch was het wachten tot vlak voor de rust tot de ingevallen Tsjerisjev de voorsprong kon verdubbelen. Met een knap opwippertje en een kanonskogel in de korte hoek liet hij doelman Al-Mayouf geen kans.

 

Na de pauze kroop Rusland massaal achteruit. Saudi-Arabië kreeg bijna een officiële uitnodiging om het doel van Akinfejev te bestoken, maar zelfs dan slaagden de Aziaten daar niet in. Het Russische publiek was niet te spreken over de afwachtende houding van hun elftal en dus rolde het gefluit steeds luider van de tribunes.

Rusland rolt de Saudi's helemaal op

Zo’n 20 minuten voor tijd greep bondscoach Tsjertsjesov in en bracht de reusachtige Artem Dzjoeba in de strijd. Welgeteld 89 seconden later kopte de bonkige spits de 3-0 in doel op aangeven van de onvermijdelijke Aleksandr Golovin. Bij de Saudi’s zonk de moed helemaal in de schoenen en ging het van kwaad naar erger.

 

In de eerste minuut van de toegevoegde tijd mochten de Russen nog eens juichen toen Tsjerisjev zijn tweede van de avond maakte. Met een prachtige plaatsbal met buitenkant links liet hij de Saudische goalie geen schijn van een kans. Vlak voor affluiten zette Golovin de 5-0 forfaitscore op het bord met aan afgemeten vrije trap en was het Russische feestje compleet.

 

Met deze kleine monsterscore speelt het Russische elftal alle twijfels van zich af en tekent het bovendien voor de op een na grootste overwinning ooit op een WK-openingswedstrijd. Enkel Italië deed in 1934 beter met een 7-1 tegen de Verenigde Staten. In groep A nemen Egypte en Uruguay het morgen tegen elkaar op.

Bondscoach Saudi-Arabië: "Ben beschaamd"

De Saudische coach Juan Antonio Pizzi zat in zak en as na de zware nederlaag. "Ik ben beschaamd", sprak de Argentijn. "Rusland hoefde niet eens veel moeite te doen om deze wedstrijd te winnen. We moeten dit verlies zo snel mogelijk vergeten en focussen op de volgende match."

 

Moet Pizzi vrezen voor zijn job? "Dat is een legitieme vraag op dit moment, maar ik blijf trouw aan mijn filosofie en ik doe mijn uiterste best. Ik geloof in dit project en ik heb er vertrouwen in dat we in onze volgende wedstrijd beter voor de dag zullen komen."

 

Denis Tsjerisjev was uiteraard in de wolken met de ruime zege. "Dit had ik nooit durven te dromen. Ik heb hier geen woorden voor. Ik ben dolgelukkig. We mogen nu vooral niet op onze lauweren rusten, want dan kan het zo weer voorbij zijn", zegt de speler van Villarreal.

Rusland - Saudi-Arabië in 2 minuten

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fase per fase

12:14

La Course Test

11:33

Julian is blij met zijn zege van de dag

14/06/18
90+6'

Golovin zet de vijfde kers op de taart

Saudi-Arabië druipt af met een forfaitscore. Golovin krult een vrije trap prinsheerlijk over de muur en tegen de netten. Rusland haalt meteen in de openingswedstrijd uit met een droge 5-0.
90+5' tweede helft
90+5'

Golovin maakt het helemaal af met een knappe vrije trap: 5-0

90+2'

Tsjerisjev besluit met een prachtig doelpunt!

De Russen laten geen spaander heen van hun tegenstander. Tsjerisjev schildert de bal met buitenkant links heerlijk in de verste winkelhaak. Als de boeken nog niet toe waren, is dat nu zeker het geval.
90+1'

3 - extra time

Er komen 3 minuten extra tijd bij.
90'

"Wat een goal!" Cherishev mikt met buitenkant voet de 4-0 in doel

88'
Het eerste geel van het toernooi is ook een feit. Aleksandr Golovin trapt licht na, maar dat is volgens de Argentijnse scheidsrechter genoeg voor een geel karton.
87'
Zjirkov mag nog eens een vrije trap voor zijn rekening nemen, maar de net ingevallen Assiri trapt de bal of de eigen achterlijn.
85'
Saudi-Arabië probeerde na de rust nog aan te dringen, maar de fut lijkt er al een tijdje helemaal uit te zijn. Komt er alsnog een slotoffensief of mogen de Russen de wedstrijd rustig uitvoetballen?
79'
78'

Dzjoeba scoorde amper 89 seconden na zijn invalbeurt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
78'