• home
 • video
 • pas verschenen

  Gimenez kopt Uruguay in het slot voorbij Salah-loos Egypte

  einde
  01
  1. 90+6' - Geel - Ahmed Hegazy
  2. 90+3' - Geel - Sam Morsy
  3. 89' - Doelpunt - José María Giménez (0 - 1)
  4. 87' - Verv. Matías Vecino door Lucas Torreira
  5. 82' - Verv. Amr Warda door Ramadan Sobhi
  6. 63' - Verv. Marwan Mohsen door Mahmoud Kahraba
  7. 59' - Verv. Giorgian De Arrascaeta door Cristian Rodríguez
  8. 58' - Verv. Nahitán Nández door Carlos Sánchez
  9. 50' - Verv. Tarek Hamed door Sam Morsy
  89'José María Giménez0 - 1

  Uruguay heeft zich naast Rusland op kop van groep A genesteld. Atletico Madrid-speler Gimenez kopte zijn land in de 89e minuut voorbij Egypte. Mo Salah kwam niet van de bank. 

  Egypte - Uruguay in een notendop:

  • Sleutelmoment:  Egypte lijkt op weg naar een zuurverdiend punt tegen een sterker Uruguay, maar moet zich in de slotminuut alsnog gewonnen geven.
  • Man van de match: Dat Egypte zo lang in de wedstrijd bleef, heeft het vooral te danken aan zijn sterke doelman Al-Shenawi, die Suarez en Cavani van een doelpunt hield.
  • Opvallend: Uruguay verloor zijn vorige zes openingswedstrijden op een WK en maakt nu eindelijk een einde aan die negatieve reeks.

  Egypte - Uruguay in 2 minuten

  Uruguay sloopt Egyptische muur pas in slotfase

  Een gesloten eerste helft leverde pas na twintig minuten de eerste kansjes op voor Uruguay. Een vluchtschot van Cavani werd geblokt, Suarez besloot van dichtbij in het zijnet.

   

  Egypte probeerde te dreigen in de omschakeling, maar zonder sterspeler Mo Salah stelde het aanvallende compartiment weinig voor.  Schuchtere pogingen van Trezeguet en Mohsen vormden geen probleem voor doelman Muslera.

   

  Bij het begin van de tweede helft probeerde Uruguay Egypte in een houdgreep te nemen met een omsingeling van de zestien meter.  De Egyptische verdediging kraakte, maar bleef overeind, mede dankzij een nieuwe misser van Suarez.

   

  Pas in de slotfase begon de offensieve machine van Uruguay op volle toeren te draaien. Na alweer een gemiste kans van Suarez was Cavani er twee keer dicht bij, met een loeier die gepareerd werd door de doelman en een vrije trap tegen de paal.

   

  Egypte leek op weg naar een punt, maar in de slotminuut viel dan toch de verlossende goal voor de Zuid-Amerikanen. Gimenez buffelde een vrije trap onhoudbaar tegen de touwen. Drie punten voor Uruguay, op de valreep.

  Bekijk het enige doelpunt uit de match

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Reacties: "Salah gespaard met oog op Rusland en Saudi-Arabië"

  Oscar Tabarez (bondscoach Uruguay): "We hebben een historische vloek gebroken door onze openingsmatch te winnen. We moeten nu blijven doorgaan. Het is doden of gedood worden."

  Hector Cuper (bondscoach Egypte): "Of het anders gelopen was met Salah op het veld? Misschien, maar dat zullen we nooit weten. We hebben hem na de laatste training onderzocht en er was twijfel of hij opnieuw geblesseerd zou raken als hij viel of geraakt werd. We hebben besloten om geen risico te nemen. We willen hem in topvorm hebben voor de matchen tegen Rusland en Saudi-Arabië."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde. Afgelopen! Uruguay verslaat Egypte met 0-1 dankzij een late kopbalgoal van Gimenez.
  2. Gele kaart voor Ahmed Hegazy van Egypte tijdens tweede helft, minuut 96
  3. tweede helft, minuut 95. In de blessuretijd trekt Egypte nog met de moed der wanhoop naar voren, maar Uruguay is niet meer van plan om dit nog uit handen te geven.
  4. Gele kaart voor Sam Morsy van Egypte tijdens tweede helft, minuut 93
  5. tweede helft, minuut 90. Dan toch raak voor Uruguay. Uruguay doet het dan toch. Gimenez buffelt een vrije trap staalhard tegen de touwen, het staat 0-1. Wat een kopbal! Extase bij Uruguay, de verslagenheid bij Salah en co is groot.
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 89 door José María Giménez van Uruguay. 0, 1.
  7. tweede helft, minuut 88. Cavani tegen de paal. Egypte kruipt door een klein gaatje. Cavani krult een vrije trap fraai voorbij de muur, maar de bal strandt op de paal.
  8. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Uruguay, Lucas Torreira erin, Matías Vecino eruit
  9. tweede helft, minuut 83. Loeier van Cavani. Plots een formidabel vluchtschot van Cavani, maar de parade van doelman Al-Shenawi is minstens even knap. Hij houdt de 0-0 op het bord. .
  10. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Egypte, Ramadan Sobhi erin, Amr Warda eruit