Ga naar de inhoud
Edison Cavani
Edison Cavani vindt vandaag vlot de weg naar het doel.

Cavani stuurt Portugal van Cristiano Ronaldo weer naar huis

 za 30 juni 2018 23:55
    1. 62' - Doelpunt - Edinson Cavani (2 - 1)
    2. 63' - Verv. Rodrigo Bentancur door Cristian Rodríguez
    3. 90+3' - Geel - Cristiano Ronaldo
    FIFA Wereldkampioenschap - speeldag 1 - 30/06/18 - 20:00
    timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
    62'
    Edinson Cavani
    62'
    Edinson Cavani
    2 - 1

    Uruguay heeft zich ten koste van Europees kampioen Portugal geplaatst voor de kwartfinales van het WK. Edinson Cavani was de held voor de Uruguayanen met twee doelpunten. In de kwartfinales treft Uruguay Frankrijk.

    Bekijk de goals uit Uruguay - Portugal (2-1)

    Uruguay - Portugal in een notendop:

    • Sleutelmoment: Portugal voelt na de gelijkmaker van Pepe dat er meer in zit, maar Cavani boort de Portugese hoop de grond in met zijn tweede van de avond.
    • Man van de match: Edinson Cavani was de absolute uitblinker met twee knappe goals, maar viel wel geblesseerd uit. Uruguay moet hopen dat hij fit raakt voor de kwartfinale.
    • Opvallend: Het was PSG-dag op het WK vandaag. Mbappé (2), Di Maria en Cavani (2) zorgden samen voor 5 van de 10 gemaakte goals.

    Goal Cavani is schaars hoogtepunt in eerste helft

    Portugal startte met offensieve intenties en deelde vroeg in de wedstrijd enkele speldenprikjes uit, maar bij de eerste de beste tegenaanval maakte Uruguay er 1-0 van. Cavani vond Suarez op de flank en die stuurde de bal terug naar afzender, Cavani kopte bij de tweede paal onhoudbaar raak.

     

    Ronaldo en co waren niet aangeslagen en zochten geduldig een gaatje in de compacte defensie van Uruguay. Een kopbal van Fonte vloog naast, Ronaldo besloot te centraal op doel.

     

    Veel meer gaven de Uruguayen niet weg, maar ook Portugal kwam achterin nauwelijks nog in de problemen. Bij een vrije trap voor Portugal ging iedereen wel nog even op het puntje van de stoel zitten, maar Ronaldo kon zijn kunststukje van tegen Spanje niet overdoen.

     

    Op slag van rust was er nog even opwinding toen Cavani nog achter een verloren bal van Godin aanholde. De PSG-spits graaide de bal mooi mee, maar besloot in het zijnet.

    Na Messi moet ook Ronaldo zijn koffers pakken

    Het begin van de tweede helft bood hetzelfde spelbeeld, maar nu werd het geduldige breiwerk van de Portugezen wel beloond. Een hoekschop viel precies op het hoofd van Pepe, die Muslera geen kans gaf: 1-1.

     

    Portugal had zin in meer en forceerde meteen na de gelijkmaker nog enkele hoekschoppen, maar die leverden geen tweede doelpunt op.

     

    Op dat moment achtte Cavani weer zijn moment gekomen. Hij werd prima aangespeeld door Bentancur, zag dat Patricio iets te veel naar links stond en krulde de bal met rechts netjes in de verste hoek: Uruguay weer op voorsprong.

     

    Portugal toonde nog genoeg veerkracht om Uruguay onder druk te zetten in de slotfase, maar Bernardo Silva en Raphaël Guerreiro lieten de laatste kansen liggen. Het bleef 2-1, Uruguay mag zich opmaken voor een clash met Frankrijk. Voor Ronaldo zit het WK erop, amper enkele uren na de exit van Messi.

    Portugese coach: "Hoop Ronaldo in september nog bij ons te hebben"

    Twee jaar geleden loodste Fernando Santos Portugal nog naar de Europese titel, het WK eindigde vandaag in de 1/8e finales. "Ik vind het jammer dat we niet het resultaat behaald hebben dat we willen. Ik deel het verdriet van de fans."

     

    "Mijn spelers waren gemotiveerd. Ze hebben alles gedaan wat mogelijk was, maar een morele overwinning bestaat niet. Ik feliciteer Uruguay."

     

    "Of Ronaldo international blijft? Cristiano heeft het voetbal nog veel te geven. In september begint met de Nations League een nieuwe competitie. Ik hoop dat hij bij ons zal zijn om de jongeren te laten evolueren. Het is belangrijk om onze kapitein bij ons te hebben."

     

    "Het is niet het moment om over mijn toekomst te praten", gaf Ronaldo kort mee bij een tv-kanaal van de FIFA.

    Ronaldo.
    Kan de bondscoach nog op Ronaldo rekenen?

    Blessure bij Cavani? "We zijn bezorgd"

    Edinson Cavani was de gevierde man bij Uruguay, maar de doelpuntenmaker moest wel vroegtijdig naar de kant met een kuitblessure. "Ik heb iets kleins gevoeld", zei de spits.

     

    "We zijn bezorgd, maar we kunnen nu nog niets zeggen over de ernst van deze blessure", gaf bondscoach Oscar Tabarez nog mee.

    Ronaldo en Cavani.
    Ronaldo helpt de geblesseerde Cavani van het veld.

    Fase per fase

    90+7'

    Einde

    Afgelopen! Uruguay verslaat Portugal met 2-1 en stoot door naar de kwartfinales. Na Messi moet ook Ronaldo naar huis.
    90+7' tweede helft
    90+5'

    Patricio mee naar voren!

    Quaresma forceert nog een hoekschop in de absolute slotseconden. Ook doelman Patricio gaat mee en kan nog koppen ook, maar niet richting doel.
    90+5'

    Quaresma trapt hard, maar Muslera redt

    90+4'
    Quaresma heeft recht op een vrije trap aan de rand van de rechthoek, maar krijgt die niet, tot woede van Ronaldo, die een gele kaart krijgt. Als Portugal dit nog redt, is Ronaldo geschorst voor de kwartfinale.
    90+3'
    90+2'
    Nog een uitstekende voorzet van Bernardo Silva, Laxalt onderschept. In de tegenprik is de voorzet van Suarez te scherp voor Rodriguez.
    90+1'

    4 minuten extra

    Bij het ingaan van de 4 minuten extra tijd probeert Ronaldo het nog eens van ver, het schot zeilt een eind voorbij de tweede paal naast.
    90+1'

    4 - extra time

    Er komen 4 minuten extra tijd bij.
    88'
    Uruguay komt zowaar nog eens onder de druk uit, dankzij een mooie beweging van Suarez. Veel levert het allemaal niet op, maar de tijd tikt wel weg in het nadeel van Portugal.
    86'
    De pas ingevallen Manuel Fernandes laat zich meteen zien met een botsend schot, geen probleem voor een keeper als Muslera.
    83'

    Druk van Portugal

    Het wordt warmer en warmer voor de goal van Uruguay. Een voorzet van Quaresma met - hoe kan het ook anders - buitenkant rechts is centimeters te hoog voor de Portugese koppers.
    80'
    Portugal blijft het proberen. Bernardo Silva haalt de achterlijn, maar krijgt de bal niet voorbij Gimenez. De hoekschop die volgt, levert niets op.
    79'
    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
    79'

    Vluchtschot van Guerreiro mist doel

    78'
    Nog eens een hoekschop voor Portugal: Ronaldo kan niet koppen, het vluchtschot van Guerreiro mist doel.
    76'

    Slotkwartier

    We zitten intussen in het laatste kwartier. Kan Portugal nog een tweede keer een gaatje vinden in de Uruguayaanse verdediging? De tijd begint stilaan te dringen voor Ronaldo en co.
    72'