Brazilië verslikt zich niet in Mexico en treft nu België

  1. 43' - Geel - Filipe Luís
  2. 38' - Geel - Edson Álvarez
  1. 90+2' - Geel - Andrés Guardado
  2. 90+1' - Verv. Willian door Marquinhos
  3. 88' - Doelpunt - Roberto Firmino (2 - 0)
  4. 86' - Verv. Philippe Coutinho door Roberto Firmino
  5. 80' - Verv. Paulinho door Fernandinho
  6. 77' - Geel - Carlos Salcedo
  7. 60' - Verv. Javier Hernández door Raúl Jiménez
  8. 59' - Geel - Casemiro
  9. 55' - Verv. Edson Álvarez door Jonathan Dos Santos
  10. 55' - Geel - Héctor Herrera
  11. 51' - Doelpunt - Neymar (1 - 0)
  51' Neymar1 - 0

  Als de Rode Duivels straks afrekenen met Japan, mogen de Belgen zich opmaken voor een clash met Brazilië. Neymar loodste de Brazilianen met een goal en een assist voorbij Mexico naar de kwartfinales. Voor Mexico eindigt het WK voor de 7e opeenvolgende keer in de 1/8e finales.

  Bekijk de goals uit Brazilië - Mexico (2-0)

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Brazilië - Mexico in een notendop:

  • Sleutelmoment: Voor de rust was Ochoa onklopbaar, maar na vijf minuten in de tweede helft moet de Standard-doelman zich toch omdraaien. Mexico kan geen vuist meer maken en krijgt in de slotminuten zelfs nog een tweede treffer om de oren.
  • Man van de match: Neymar zette de aanval op die tot het openingsdoelpunt leidde en rondde die ook nog eens af. In het slot schotelde hij Firmino ook nog eens de 2-0 voor op een presenteerblaadje.
  • Opvallend: Mexico strandt al voor het 7e WK op rijd in de 1/8e finales. Sinds 1994 waren Bulgarije, Duitsland, de VS, tweemaal Argentinië, Nederland en nu Brazilië te sterk. 

  Ochoa stapelt de reddingen op voor de rust

  Met Duitsland, Argentinië en Spanje werden al twee grote voetballanden vroeger dan verwacht uitgeschakeld op dit WK. Brazilië liet zich dan ook best ook niet vangen. Tegenstander Mexico strandde de voorbije zes wereldbekers telkens in de 1/8e finales en met die statistiek wilde het maar al te graag afrekenen.

   

  De eerste dreiging kwam ook van de manen in het groen, maar Alisson werkte de voorzet van Guardado weg, Miranda gooide zich goed voor de inzet van Lozano. Brazilië antwoordde vrijwel meteen, maar de opportunistische poging van Neymar ketste af op de vuisten van Ochoa.

   

  De Mexicaanse doelman had al het hoogste aantal reddingen achter zijn naam staan en die trend zette zich ook tegen de Brazilianen door. Rond het half uur moest de Standard-doelman zich opnieuw onderscheiden. Gabriel Jesus en Neymar waren de schutters van dienst, maar ook zij moesten hun meerdere erkennen in de Mexicaanse goalie.

  Neymar maakt het verschil als afwerker en aangever

  Die statistiek leek Ochoa ook na de rust in de verf te zetten. Ook Coutinho raakte niet voorbij de vuisten van de Mexicaan, maar na vijf minuten was het toch raak. Neymar zette Willian op weg naar de achterlijn en stond op de juiste plaats om diens voorzet tegen de netten de knallen.

   

  Door de achterstand moest Mexico wel komen, maar het gevaar bleek van Braziliaanse makelij. Ochoa liet zich opnieuw van zijn beste kant zien op een schot van Paulinho en een pegel van Willian. Al na een uur waren de Mexicaanse wissels opgebruikt en dus moesten Lozano en co het doen met de spelers die op het veld stonden.

   

  Mexico had geen kracht en inspiratie meer om Alisson aan het werk te zetten. Vlak voor het einde van de reguliere speeltijd viel het doelpunt zelfs aan de overkant toen Neymar het leer knap in de voeten van Firmino tikken en de Liverpool-spits hoefde de bal maar binnen te tikken. Dankzij deze al bij al vlotte zege trakteert Brazilië zichzelf op een plek bij de laatste 8 en hopelijk een duel tegen de Rode Duivels.

  Neymar: "Ik voel me nu al veel beter"

  Man van de match Neymar had lof voor Standard-doelman Guillermo Ochoa. "Hij is een geweldige doelman. We kennen allemaal zijn kwaliteiten", zei de Braziliaanse superster.

   

  "Hij maakte het ons lastig om te scoren, maar ik ben een Braziliaan en geef nooit op. Het was een doelpunt op basis van wilskracht, doorzicht en spelbeleving."

   

  Neymar komt stilaan onder stoom. "Ik ben hier om te winnen en wil progressie blijven maken. Ik wist dat ik na mijn blessure tijd nodig zou hebben om mijn snelheid terug te vinden. Ik voel me nu al veel beter. Kritiek? Daar trek ik me niets van aan. Ik ben een voetballer en zal altijd op het veld antwoorden."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 97. Einde. Brazilië rekent zonder problemen af met Mexico en gunt zich dankzij deze 2-0-zege een kwartfinale tegen - hopelijk - België.
  3. tweede helft, minuut 95. Lozano tikt de bal nog eens tot bij Jimenez, maar uiteindelijk zal Alisson opnieuw weinig werk gehad hebben.
  4. tweede helft, minuut 93. Plots staat Lozano in de zestien meter, maar de man van PSV staat niet stevig en knalt de bal uit een scherpe hoek naast.
  5. Gele kaart voor Andrés Guardado van Mexico tijdens tweede helft, minuut 92
  6. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Brazilië, Marquinhos erin, Willian eruit
  7. tweede helft, minuut 91. Zes minuten extra. Zoveel tijd heeft Mexico nog om te stunten of om de eer te redden.
  8. tweede helft, minuut 89. Firmino tikt Mexico uit en Brazilië naar de kwartfinales. Net wanneer de wedstrijd lijkt dood te bloeden, is Brazilië daar nog eens. Neymar kan op Ochoa af en tikt de bal perfect tot bij Firmino, die de 2-0 op het bord zet.
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 88 door Roberto Firmino van Brazilië. 2, 0.
  10. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Brazilië, Roberto Firmino erin, Philippe Coutinho eruit
  11. tweede helft, minuut 86. Mexico raakt de zestien meter van Brazilië niet meer in. Layun probeert het dan maar met een voorzet en Fagner verlengt die bal in hoekschop.
  12. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Brazilië, Fernandinho erin, Paulinho eruit
  13. tweede helft, minuut 80. Nog tien minuten. Zo lang heeft Mexico nog om de bakens te verzetten. En daarvoor zullen ze hun tweede adem moeten vinden, want het flitsende is stilaan uit hun spel verdwenen.
  14. Gele kaart voor Carlos Salcedo van Mexico tijdens tweede helft, minuut 77
  15. tweede helft, minuut 76. Gabriel Jesus dolt even met Layun, maar zijn knappe beweging levert niet meer op dan een flauw schotje van Willian.
  16. tweede helft, minuut 72. Neymar doet er nog eens een schepje bovenop. Neymar wordt opnieuw aangetikt en ligt buiten de lijnen met de bal tussen de benen. Layun komt de bal pakken en gaat even op de enkel van Neymar staan. En die laatste pakt uiteraard uit met flink wat theater.
  17. tweede helft, minuut 70. Mexico blijft zoeken naar de gelijkmaker. Herrera ziet zijn voorzet nog weggewerkt worden tot bij Guardado. Maar ook hij krijgt de bal niet voorbij een Braziliaans been.
  18. tweede helft, minuut 69. Brazilië komt er meteen uit na een slechte pass bij Mexico. Willian tikt de bal tot bij Neymar, maar zijn plaatsbal hobbelt net naast.
  19. tweede helft, minuut 65. Guardado vindt Lozano prima in de zestien, maar hij trapt zijn voorzet te snel en te hard, waardoor Jimenez geen tijd heeft om aan de tweede paal op te duiken.