Delirium! Duivels halen 0-2 op, Chadli scoort vlak voor tijd

  1. 40' - Geel - Gaku Shibasaki
  1. 90+4' - Doelpunt - Nacer Chadli (3 - 2)
  2. 81' - Verv. Genki Haraguchi door Keisuke Honda
  3. 81' - Verv. Gaku Shibasaki door Hotaru Yamaguchi
  4. 74' - Doelpunt - Marouane Fellaini (2 - 2)
  5. 69' - Doelpunt - Jan Vertonghen (1 - 2)
  6. 65' - Verv. Yannick Carrasco door Nacer Chadli
  7. 65' - Verv. Dries Mertens door Marouane Fellaini
  8. 52' - Doelpunt - Takashi Inui (0 - 2)
  9. 48' - Doelpunt - Genki Haraguchi (0 - 1)
  48'goalGenki Haraguchi0 - 1
  52'goalTakashi Inui0 - 2
  69'goalJan Vertonghen1 - 2
  74'goalMarouane Fellaini2 - 2
  90+4'goalNacer Chadli3 - 2

  De Rode Duivels hebben zich met bloed, zweet en tranen geplaatst voor de kwartfinales. Twee razendsnelle Japanse doelpunten vlak na de rust deden de Belgen bibberen. Vertonghen en Fellaini kopten België terug in de wedstrijd, Chadli maakte de Houdini-truc in de slotseconden af.

  Bekijk de goals uit België - Japan (3-2)

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  België - Japan in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na 93 minuten en 43 seconden kwamen de Rode Duivels voor de eerste keer op voorsprong. Na een prachtige counter trapte Chadli de Belgen naar de kwartfinales.
  • Man van de match: Nacer Chadli kwam een zwakke Carrasco vervangen en deed dat met verve. Eerst kopte hij nog op Kawashima, maar in de slotseconden maakte hij op een perfecte counter alsnog verlossende doelpunt.
  • Opvallend: Het is al van 1966 geleden dat een team in de knock-outfase van een WK een 2-0-achterstand kon ombuigen naar een zege binnen de 90 minuten. Toen kwam Portugal zelfs 0-3 achter tegen Noord-Korea en won het nog met 5-3 dankzij 4 doelpunten van Eusébio.

  1e helft: Duivels grijpen Japan bij de keel, maar scoren niet

  De Rode Duivels trokken met Japan een haalbare, maar verraderlijke kaart in de 1/8e finales. Een elftal dat teert op techniek, snelheid en werkkracht, maar dat de groepsfase wel met het nodige geluk overleefde. Na een oefenronde van exact 10 minuten kon een eerste helft zonder dode momenten helemaal losbarsten.

   

  Het eerste Belgische schot kwam op naam van Witsel te staan. Zijn poging werd via een Japans been in hoekschop gewerkt, een scenario dat zich met andere schutters vijf keer zou herhalen. Elke keer kwam de Belgische luchtmacht oprukken en enkele keren leverde dat ook gevaar op. Op het half uur dook uitgerekend de terugkerende Vincent Kompany op aan de tweede paal, maar niemand was gevolgd om zijn spectaculaire pass een vervolg te geven.

   

  Van tijd tot tijd kon Japan eens tegenprikken, maar daarbij had het vaak de hulp van de Duivels nodig. Een eerste keer kon Kagawa profiteren van een gemiste kopbal van Meunier. Gelukkig voor de rechtsachter werd de Japanse voorzet veel te zwak op Courtois gekopt. Onze doelman deed de Belgische harten vlak voor de rust zelf even stilstaan toen hij een eenvoudige bal door zijn handen liet glippen.

  Ruime samenvatting van België - Japan (3-2)

  2e helft: Duivels wanhoop nabij, maar dan staan invallers op

  Na de rust werd hetzelfde spelbeeld verwacht, maar niets was minder waar. Vrijwel meteen moesten de Belgen achtervolgen. Jan Vertonghen verkeek zich helemaal op een Japanse dieptepass en zo kon Haraguchi op Courtois afstormen. De middenvelder bleef koelbloedig. Dat stond niet in het script!

   

  De Belgen reageerden meteen: nog geen minuut later mikte Hazard de gelijkmaker vol tegen de paal. Wie zijn kansen niet afmaakt, wordt daarvoor gestraft. Inui kreeg alle tijd en ruimte om uit te halen en dat moet je hem niet geven. Net als tegen Senegal plaatste hij de bal netjes tussen de doelman en de verste paal. Chaos en paniek gierden door de Belgische hoofden en dat was ook duidelijk op het veld.

   

  Uitgerekend een onzeker acterende Vertonghen luidde de Belgische ommekeer in met een de verste (en hoogste?) kopbal uit de WK-geschiedenis, waar Kawashima zich helemaal op verkeek. Met invallers Chadli en Fellaini was het duidelijk dat de kleine Japanners in de lucht kwetsbaar waren.

   

  5 minuten na de 1-2 van Vertonghen werd het plannetje van Martinez werkelijkheid met de buffelstoot van Fellaini. De rust keerde terug bij de Belgen, al flakkerde het Japanse vuur nog regelmatig op. Bijna verbrandden de Duivels zich daar vlak voor tijd aan, maar Courtois lanceerde na een hoekschop een gedroomde counter. Een prachtige tik van een voor de rest matige De Bruyne, de afgewogen voorzet van Meunier, het overstapje van Lukaku en de binnentikker van Chadli: 3-2. Brazilië, de Duivels komen eraan!

  Fase per fase

  1. einde, 21 uur 55. Einde. Na een thriller van formaat stoten de Belgen door naar de kwartfinales! Twee snelle Japanse goals na de rust deden alle Belgen doodsangsten uitgestaan, maar dankzij twee snelle tegentreffers was alles een kwartier voor tijd te herdoen. Met een razendsnelle tegenaanval in de slotseconden bezegelde Chadli het lot van de onfortuinlijke Japanners.
  2. tweede helft, minuut 96.
  3. tweede helft, minuut 96. Duivels spelen counter in de slotseconden perfect uit: 3-2.

   Duivels spelen counter in de slotseconden perfect uit: 3-2

  4. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  5. tweede helft, minuut 95. Chadli trapt de Belgen naar de kwartfinales! De buit is binnen in de allerlaatste minuut! Lukaku laat de voorzet van Meunier schitterend lopen tot bij Chadli, die perfect is gevolgd en de 3-2 voorbij Kawashima trapt!
  6. Nacer Chadli kan scoren voor België. De assist komt op naam van Thomas Meunier. tweede helft, minuut 94.
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 94 door Nacer Chadli van België. 3, 2.
  8. tweede helft, minuut 94. Japan pakt uit met een speciaal nummertje, maar Courtois zweeft de vrije trap van Honda nog net uit zijn doel.
  9. Keisuke Honda neemt de hoekschop voor Japan. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 94.
  10. tweede helft, minuut 93. Courtois pakt de vrije trap van Honda.

   Courtois pakt de vrije trap van Honda

  11. Redding van Thibaut Courtois (België), die de bal al duikend kan pareren. tweede helft, minuut 93.
  12. Keisuke Honda (Japan) haalt uit met zijn linker... tweede helft, minuut 93.
  13. Vincent Kompany (België) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Yuya Osako (Japan). tweede helft, minuut 92.
  14. Kevin De Bruyne (België) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Yuto Nagatomo (Japan). tweede helft, minuut 92.
  15. tweede helft, minuut 91. Witsel mikt de bal richting eigen doel! Nagatomo vindt geen Japanner met zijn voorzet, maar wel de voet van Witsel. Gelukkig voor de middenvelder staat Courtois goed op te letten.
  16. Keisuke Honda neemt de hoekschop voor Japan. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 91.
  17. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  18. Redding van Thibaut Courtois (België), die de bal al duikend kan pareren. tweede helft, minuut 91.
  19. Vrije trap voor Japan. Vincent Kompany (België) hield Yuya Osako vast en dat had de scheidsrechter gezien. tweede helft, minuut 90.
  20. tweede helft, minuut 89. De Bruyne verlegt het spel goed naar rechts, waar Meunier de bal blind voor doel brengt. Er is niemand gevolgd en bovendien heeft Lukaku wat te hard geduwd.