2 - 1
85'
85'
3 - 1

De Nederlandse vrouwen hebben na twee matchen in hun groep al een ticket voor de volgende ronde op zak. Kameroen kon de openingstreffer van Miedema nog uitwissen, maar na de rust scoorde Oranje nog twee keer. Bloodworth maakte er 2-1 van en Miedema zette met haar 2e doelpunt de kers op de taart.

Het was de eerste officiële match tussen de twee landen en Kameroen koos voor de tactiek van de voorzichtigheid. Het trok een dubbele muur op tegen de Oranje-vrouwen, maar net voor de rust vond Van de Sanden met een perfecte voorzet het hoofd van Miedema. De Arsenal-spits kopte Nederland op voorsprong.

De euforie van duizenden Oranje-fans in het stadion duurde niet lang. Onguene liep goed diep en maakte voor de rust nog gelijk.

Na de pauze bleef Nederland drukken en Bloodworth scoorde haar eerste doelpunt voor de nationale ploeg na een vrije trap. Kameroen had nog een kans op de gelijkmaker, maar Miedema deed vijf minuten voor het einde de boeken toe met haar 60e goal in het shirt van Oranje.

Bekijk de samenvatting van Nederland - Kameroen (3-1)