72'
    Eugénie Le Sommer
    72'
    2 - 1

Frankrijk heeft na een 2-1-overwinning tegen concurrent Noorwegen een serieuze optie genomen op kwalificatie voor de volgende ronde. Al had het daar de hulp van de VAR voor nodig. Frankrijk leidt in groep A met 6 op 6. Noorwegen moet op de laatste speeldag tegen Zuid-Korea nog vol aan de bak.

Bekijk de samenvatting van Frankrijk-Noorwegen (2-1)

Zwakke eerste, maar spektakelrijke tweede helft

Frankrijk-Noorwegen is traditioneel een wedstrijd die zelden spektakel oplevert en dit was in de eerste helft van dit duel in Nice niet anders. Noorwegen zorgde voor het eerste gevaar. Op een hoekschop kon Hegen koppen, maar Majiri redde de bal net voor de lijn.

Aan de andere kant was Diani de bedrijvigste Française. Haar rushes op de rechterkant lieten rechtstreekse tegenstandster Minde alle kleuren van de regenboog zien. Jammer genoeg kon ze enkel met een schot voorlangs iets van haar overwicht laten gelden.

0-0 was de logische ruststand.

Meteen na de pauze kwam Frankrijk op voorsprong. Een voorzet van Majiri vanaf links werd knap in één tijd binnengeduwd door Valérie Gauvin: 1-0 en een veelbelovend begin.

Frankrijk leek de match in handen te nemen, maar acht minuten later hingen de bordjes alweer gelijk. Een voorzet ging zeker voorlangs hobbelen, maar Wendie Renard trapte onbegrijpelijk de bal in eigen doel van in de eigen kleine rechthoek. Een ongelooflijk knullig doelpunt, maar wel 1-1.

Twintig minuten voor tijd trapte Engen schijnbaar per ongeluk Torrent aan in de 16. Scheidsrechter Steinhaus zag er aanvankelijk geen strafschop in, maar op aangeven van de VAR en na het bekijken van de beelden herzag ze haar mening. Le Sommer zette de strafschop om: een delirium bij de thuisploeg én de thuisfans.

90+6'

Frankrijk wint met 2-1 van Noorwegen

Na een goeie tweede helft wint Frankrijk met het kleinste verschil van Noorwegen.
    90+1'
    90+1'

12/06/19
    73'

Twijfelachtige strafschop voor Frankrijk

01/02/23
    72'
    penalty
    Frankrijk
    2-1
    Noorwegen
    12/06/19
    72'

Le Sommer scoort!

De Noorse doelvrouw kiest de goeie hoek maar de strafschop van Le Sommer is onhoudbaar.
    71'

Strafschop voor Frankrijk

Na een twijfelachtige overtreding geeft scheidsrechter Bibiana Steinhaus een strafschop na het bekijken van de beelden.