OH Leuven blijft foutloos tegen Aalst, Club YLA zet Woluwe makkelijk opzij

  Oud-Heverlee Leuven blijft ook na speeldag 11 de leider in de Super League. Met een eenvoudige 0-1-overwinning op het veld van Aalst, neemt OHL de koppositie weer over van Anderlecht. Club overklaste Woluwe, Genk behaalde een felbevochten punt tegen Zulte Waregem.

  Bekijk het verslag van Aalst - OHL:

  OHL incasseerde op speeldag 10 een pijnlijke nederlaag tegen Gent. Op het veld van Aalst moest er dus iets rechtgezet worden. De bezoekers begonnen fluks aan de wedstrijd met veel aanvallende intenties in het openingskwartier.

   

  De aanvalslust van Leuven werd in minuut 17 beloond. Marie Detruyer scoorde de openingstreffer, die meteen ook de eindstand was in een zakelijke partij. Met 3 punten op zak springt OHL opnieuw over Anderlecht. De leider in de Super League telt 28 punten.

   

  Voor Club YLA kon de wedstrijd niet slechter beginnen. Al na 1 minuut keken de Brugse vrouwen tegen een achterstand aan. Toch zakte de moed niet in de schoenen bij de thuisploeg. Op het halfuur zette Matavkova en Temmerman de scheve situatie helemaal recht.

   

  Celien Guns legde de wedstrijd in een beslissende plooi. Met een goede 3-1-overwinning sluit Club weer aan bij de top. YLA volgt met 25 punten op 3 stuks van Leuven, de achterstand op Anderlecht telt slechts 2 punten.

  Bekijk het verslag van Club YLA - White Star Woluwe:

  Genk zwoegt voor een punt tegen Zulte Waregem

  In de buik van het klassement deelden Genk en Zulte Waregem de koek na een felbevochten partij.  

   

  De eerste kans van de wedstrijd was meteen raak. Debbie Decoene bezweek niet onder de druk en bracht Zulte Waregem op voorsprong. Genk probeerde wel, maar vond geen gaatje in de verdediging van de bezoekers.

   

  In de 81e minuut omspeelde Anissa Giuga de doelvrouw van de bezoekers en bezorgde ze haar ploeg een verdiend punt. Daar schieten beide ploegen niet veel mee op. Zulte Waregem kampeert op plaats 6 in de stand, Genk blijft 7e.

  Lees ook: