Club YLA ziet Anderlecht weglopen na nieuw puntenverlies tegen Standard

  Club YLA nam met 21 op 21 een vliegende start in de Belgische vrouwencompetitie. Toch lijkt er de laatste tijd wat zand in de blauw-zwarte motor te zitten. Na twee opeenvolgende nederlagen, kon het ook vandaag tegen Standard geen driepunter scoren. Concurrent Anderlecht profiteerde met een 6-1-overwinning tegen Genk.

  Bekijk het verslag:

  Club YLA, de vrouwelijke evenknie van Club Brugge, zakt met mondjesmaat terug in het klassement. Na een regeerperiode met 21 op 21 viel het vandaag met 1 op 9 terug naar een eenzame derde plek.

   

  Vorige week verloren Minnaert en co al verrassend tegen AA Gent en leider OH Leuven. Het werd respectievelijk 3-1 en 3-0. Ook dit weekend liep het mis voor de seizoensrevelatie. Op het veld van Standard kwam het niet verder dan 2-2.

   

  Het had ook erger kunnen aflopen voor Club YLA. Sterspeelster Marie Minnaert wachtte tot de 88e minuut om de 2-2 in het mandje te leggen. Jody Vangheluwe was de andere doelpuntenmaakster bij Club (1-1). 

  Anderlecht demonstreert, eerste driepunter voor White Star Woluwe

  De dames van Anderlecht wreven zich in de handen bij het zien van de hapering van hun rechtstreekse concurrent. Na een overtuigende 6-1-overwinning tegen Genk springt het nu alleen naar de 2e plek. De mindere seizoensstart lijkt met 15 op 15 ver weg momenteel.

   

  Ook White Star Woluwe, de laatste in de stand, kon vandaag voor het eerst winnen. Tegen Charleroi (9e) hield het met 3-1 alle punten thuis. 

   

  Morgen neemt leider OHL het nog op tegen middenmotor AA Gent.

  Anderlecht kon al voor de vijfde keer op rij zegevieren.

   Lees ook: