Anderlecht stoomt ook tegen Club YLA door richting landstitel

  Club Brugge heeft ook op het veld van Anderlecht geen eerste driepunter in deze play-offs kunnen versieren. Het slikte tegen paars-wit 4 doelpunten. Anderlecht is dankzij nog wat steviger leider, eerste achtervolger OHL speelt morgen nog.

  Anderlecht en Club YLA hielden elkaar een halfuur in evenwicht in de bittere kou in Tubeke. Maar een schot van Tison kreeg wat steun van de felle wind en waaide zo letterlijk het doel van Schamp binnen: 1-0 aan de pauze.

   

  Na de rust was er de onvermijdelijke Tessa Wullaert. Ze kreeg de bal vlak voor doel in de voeten en werkte zo haar 29e van het seizoen binnen. Anderlecht leek de partij in handen te hebben, maar amper enkele minuten later zorgde Iliano al voor de Brugse aansluitingstreffer.

   

  Het was Van Kerkhoven die de thuisploeg opnieuw op een ruimere voorsprong kon zetten en tien minuten voor tijd was er nog een poging van Gelders. Die week af op een Bruggeling en zo werd het 4-1.

   

  De 4-2 van Marie Minnaert net voor het laatste fluitsignaal was vooral pijnlijk voor Odeurs want de doelvrouw liet de bal uit haar handen glippen. De zege van Anderlecht kwam niet meer in gevaar. Paars-wit heeft alles in eigen handen om opnieuw landskampioen te worden.

  Doelpunten:

   

  1-0 Tison

  2-0 Wullaert

  2-1 Iliano

  3-1 Van Kerkhoven

  4-1 owngoal

  4-2 Minnaert

  Tison: "Doelpunt dankzij de wind? Dat wil ik niet zeggen"

  Charlotte Tison opende de score voor Anderlecht. Dankzij de wind? "Dat wil ik niet gezegd hebben", reageert ze met een lachje. "Ik zag dat ik ruimte had en probeerde het dan maar. Het was een mooi doelpunt."

   

  De titel lijkt weer wat dichterbij voor de vrouwen van paars-wit. "Als we gefocust blijven, kan er niets gebeuren. We moeten met vertrouwen blijven spelen, zoals vanavond. We willen de titel om te tonen dat de club trots mag zijn op de vrouwenafdeling."

   

  Er waren de voorbije weken wat geruchten dat de clubleiding de vrouwen van Anderlecht niet meer wil ondersteunen. Tison relativeert: "Het is belangrijk dat we weten dat de club ons altijd zal ondersteunen. De geruchten zijn nooit officieel gecommuniceerd en wij zijn ook gerustgesteld door het bestuur. Ze staan nog altijd achter ons. Dat is het belangrijkste."

  Moerman: "Heel tevreden van mijn team"

  Club YLA vocht voor wat het waard was bij de leider en titelverdediger. Dat zag ook coach Dennis Moerman. "Ik ben, ondanks de vier tegendoelpunten, heel tevreden van mijn team."

   

  "Ik had het gevoel dat Anderlecht was aanvallend heel efficiënt en wij niet. We zijn onze momenten niet aan het pakken in de play-offs. We waren ook naar hier gekomen om te winnen, maar het blijft wachten op die eerste zege."