Vatafu redt perfect rapport van paars-wit op bezoek bij sterk Gent

  Anderlecht heeft ook op de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie geen steek laten vallen in de Super League. Gent stelde de ploeg van trainer Wachel wel op de proef, maar een goal van Stefania Vatafu volstond voor de zege.

  Doelpunten:

  • 58' Vatafu 0-1

  Bekijk het verslag:

  Anderlecht heeft moeten knokken voor zijn 17e zege op een rij. Het is pas de eerste keer dit seizoen dat paars-wit maar een keer de netten kan doen trillen. Het was voor die goal ook wachten tot na de pauze.

   

  Gent, binnenkort ook een tegenstander van paars-wit in Play-off I, hield goed stand en had zelf ook enkele kansjes om te scoren. Maar net voor het uur maakte de Roemeense Vatafu dan toch het verschil. 

   

  Geen loon naar werken voor Gent en toch zal het ondanks de nederlaag vertrouwen tanken uit deze prestatie.

  Standard wint ander duel tussen POI-ploegen

  Doelpunten Standard: Petry (x2), Janssens, Cranshoff

  Doelpunt Club YLA: Minnaert

  Bekijk het verslag:

  Met Club YLA tegen Standard stond er nog een duel tussen twee toekomstige POI-ploegen op het programa. Standard kwam al na 6 minuten op voorsprong, maar Minnaert bracht Club weer langszij.

   

  Na het halfuur zette Standard echter de puntjes op de i met twee goals snel na elkaar: 1-3 aan de pauze. De Rouches maakte de waardeverhoudingen na de rust helemaal duidelijk en prikten er nog een goaltje bij.

  Genk verslikt zich in White Star, Zulte onderuit tegen Aalst

  De match tussen Oud-Heverlee Leuven en Charleroi werd uitgesteld door een aantal coronagevallen bij de Zebra's. 

   

  Bij de ploegen onderin het klassement waren er zeges voor White Star tegen Genk (2-1) en Aalst haalde het op bezoek bij Zulte Waregem (0-2).

  Bekijk het verslag:

  Bekijk het verslag: