0-1
    1. 50' - Geel - Kader Keita
    2. 71' - Geel - Bryan Van den Bogaert
    Challenger Pro League - speeldag 26 - 15/02/20 - 20:31

Wordt Westerlo de uitdager van OHL in de 1B-finale? Na een nipte overwinning tegen Lommel wipt het opnieuw over Beerschot naar de leidersplaats.

• 85' Brüls 0-1

Sinds de komst van Peter Maes naar Lommel verloren de Limburgers slechts één thuiswedstrijd meer. Westerlo stond dus - zelfs als beste uitploeg - voor een pittige opdracht om zijn kansen op de tweede periodetitel gaaf te houden.

De bezoekers begonnen het best aan de wedstrijd: na 7 minuten deed Soumah de deklat eens trillen. Sanyang antwoordde halfweg de eerste helft met een lobbal, maar doelman Özer lag dwars. Net voor de rust moest de Turkse doelman nog eens aan de bak, maar een aantrekkelijke eerste helft eindigde met 0-0 op het scorebord.

Na de pauze slopen er wat meer fouten in de wedstrijd. Westerlo leek op bibberende benen te voetballen en mocht blij zijn dat Özer opnieuw pal stond op een kopbal van Neven.

De overwinning werd uiteindelijk uit de rechterschoen van Christian Brüls getoverd. Met een knappe vrije trap in linkerhoek schonk hij Westerlo de zege en de leidersplaats in de tweede periode. Morgen kan Westerlo wel nog het gezelschap krijgen van Virton. Lommel moet nog steeds vrezen voor play-downs.