84'
Saviour Godwin
3 - 3
84'

Union heeft een barslechte zaak gedaan in de strijd om de tweede periodetitel. Het heeft een 3-0-voorsprong nog uit handen gegeven tegen Roeselare en staat op 4 punten van leider Beerschot met nog twee wedstrijden te gaan.

• 24' Tabekou 1-0
  • 27' Nielsen 2-0
  • 45' Sigurdarson 3-0
  • 53' Camargo 3-1
  • 80' Camargo 3-2
  • 83' Saviour 3-3

Na een ontluisterende eerste helft leek Roeselare al uitgeteld bij de rust. De bezoekers ondergingen het spel  en mochten blij zijn dat Union pas na 24 minuten een eerste keer toesloeg. Serge Tabekou opende de score, Casper Nielsen profiteerde van chaos bij de Roeselaarse verdediging om te verdubbelen.

Op slag van rust leek Sigurdarson de doodsteek toe te dienen: de IJslander dribbelde Roeselare op een hoopje, goed voor een 3-0-voorsprong. Wie had halfweg gedacht dat het niet zou volstaan voor de thuisploeg?

Zelfs toen Camargo Roeselare de eerredder schonk, leek er nog geen vuiltje aan de lucht bij Union. Maar de voetbalgoden waren de West-Vlamingen goed gezind. Tien minuten voor tijd ging de bal een tweede keer op de stip voor handspel. En als klap op de vuurpijl glipte Saviour Godwin door de buitenspelval voor de gelijkmaker.

Union moest twee keer met de ogen knipperen, maar opende nog een slotoffensief om de zege toch in de wacht te slapen, zonder succes. Ook Roeselare had nog enkele kansen om de comeback nog straffer te maken, maar de 3-3 bleef op het scorebord staan. Union mag zo goed als zeker een streep trekken door zijn ambities voor de tweede periodetitel. Roeselare hoopt dat Westerlo zich van zijn taak kwijt tegen Lommel.