• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Beerschot deelt OHL tik uit in strijd om 2e periode en is leider

  einde
  21
  1. 34' - Geel - Mathieu Maertens
  1. 90+5' - Geel - Denis Prychynenko
  2. 80' - Verv. Gregory Grisez door Baptiste Aloé
  3. 80' - Doelpunt - Jan van den Bergh (2 - 1)
  4. 73' - Geel - Yannick Aguemon
  5. 73' - Verv. Frédéric Duplus door Tristan Borges
  6. 63' - Verv. Tom Van Hyfte door Jérémy Perbet
  7. 62' - Doelpunt - Frédéric Frans (2 - 0)
  8. 56' - Verv. Prince Ibara door Mèmè Placca Fessou
  9. 49' - Doelpunt - Tarik Tissoudali (1 - 0)
  10. 47' - Verv. Mohamed Reda Halaimia door Ryan Sanusi
  49'Tarik Tissoudali1 - 0
  62'Frédéric Frans2 - 0
  80'Jan van den Bergh2 - 1

  Beerschot heeft een uitstekende zaak gedaan in de strijd om de tweede periodetitel in 1B. In eigen huis legde het OHL over de knie met 2-1 dankzij doelpunten van Tissoudali en Frans. Beerschot wordt (voorlopig) ook alleen leider. (Over)morgen komen de andere kanshebbers nog in actie.

  • 47': Tissoudali (Beerschot): 1-0
  • 60': Frans (Beerschot): 2-0
  • 79': Van den Bergh (OH Leuven): 2-1

  2 ballen op de paal warmen fans op voor rust

  De strijd in 1B was nog nooit zo spannend. 4 leiders met 17 punten en 2 achtervolgers op 2 puntjes van de leidersplek. Met nog 3 speeldagen voor de boeg, wordt elk foutje genadeloos afgestraft.

   

  Beerschot en OHL stonden in een onderlinge clash voor een levensbelangrijk duel in de strijd om de periodetitel. Beerschot kampte met enkele blessures, OHL stond dan weer met minder druk aan de aftrap. De Leuvenaars hebben periode 1 al op zak.

   

  Qua balbezit deden beide teams niet onder voor elkaar voor rust. Maar qua wil en kansen stak OHL er een kopje bovenuit. Al had OHL evengoed op achterstand kunnen staan. Een poging van Ibara liet doelman Henkinet kansloos, maar die kreeg gelukkig redding van zijn doelkader.

   

  Ook aan de overkant telden we 1 grote kans en ook die vloog op de staak. Sowah knikte een voorzet van een bedrijvige Aguemon op de linkerpaal. Op enkele kleinere kansjes na hadden de aanwezige supporters niet veel om zich aan op te warmen, op de potige duels na.

  Tissoudali viert zijn doelpunt

  De 2e goal kwam van de voet van Frans.

  Tissoudali en Frans geven Beerschot vleugels

  Na de rust kreeg OHL een fikse opdoffer te verwerken na amper 2 minuten. Tissoudali werkte een voorzet van Ibara voorbij Henkinet: Beerschot op voorsprong.

   

  De voorsprong gaf de thuisploeg vleugels, want een dikke 10 minuten nadien kopte Frans, weggeplukt bij Lierse Kempenzonen, de 2-0 onhoudbaar tegen het net.

   

  OHL was het noorden kwijt, Beerschot nam het commando volledig over. Maar met nog een kwartier op de klok was daar plots de reactie van de bezoekers. Zowel de kogel van Borges, Maertens als Perbet botsten op een Beerschot-lichaam.

   

  De Beerschot-defensie brak dan toch even, en hoe! Van den Bergh legde de aansluitingstreffer in doel met een sublieme omhaal: 2-1. Verder dan die tegengoal kwam OHL niet meer, Beerschot hield de 3 punten thuis en mag zich (voorlopig) leider in 1B noemen. OHL kreeg dan weer een fikse tik in de strijd om de 2e periodetitel.  

  Bekijk de samenvatting:

  Fase per fase

  1. Gele kaart voor Denis Prychynenko van Beerschot VA tijdens tweede helft, minuut 95
  2. tweede helft, minuut 94. EINDE! Beerschot legt OHL over de knie in een wedstrijd die door geen van beide ploegen mocht verloren worden. Beerschot wordt ook de nieuwe leider.
  3. tweede helft, minuut 93. Het wordt een schicht, maar de schicht zoeft over doel. De drie punten voor de thuisploeg zijn binnen.
  4. tweede helft, minuut 93. Met nog een minuutje op de klok versiert OHL nog een vrije trap aan de rand van de zestien. Dit is hét moment voor de bezoekers.
  5. tweede helft, minuut 93. De hoekschop wordt kort genomen, maar dat gaat helemaal de mist in. Beerschot lijkt de drie punten te gaan thuishouden.
  6. tweede helft, minuut 92. OHL sleept er nog een ultieme aanval uit. Een hoekschop is het resultaat. .
  7. tweede helft, minuut 91. We krijgen 4 minuten extra tijd.
  8. tweede helft, minuut 88. Tissoudali zit helemaal piepedood, maar zet toch nog eens een aanval op poten. De doelpuntenmaker kiest voor het schot in de zestien, maar mikt hoog over. .
  9. tweede helft, minuut 87. De tijd begint te dringen voor OHL, wil het nog een puntje (of meer) in de brand slepen. .
  10. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Beerschot VA, Baptiste Aloé erin, Gregory Grisez eruit