1. 49' - Doelpunt - Tarik Tissoudali (1 - 0)
    Challenger Pro League - speeldag 26 - 14/02/20 - 20:30
    49'
    Tarik Tissoudali
    49'
    1 - 0

Beerschot heeft een uitstekende zaak gedaan in de strijd om de tweede periodetitel in 1B. In eigen huis legde het OHL over de knie met 2-1 dankzij doelpunten van Tissoudali en Frans. Beerschot wordt (voorlopig) ook alleen leider. (Over)morgen komen de andere kanshebbers nog in actie.

• 47': Tissoudali (Beerschot): 1-0
    • 60': Frans (Beerschot): 2-0
    • 79': Van den Bergh (OH Leuven): 2-1

2 ballen op de paal warmen fans op voor rust

De strijd in 1B was nog nooit zo spannend. 4 leiders met 17 punten en 2 achtervolgers op 2 puntjes van de leidersplek. Met nog 3 speeldagen voor de boeg, wordt elk foutje genadeloos afgestraft.

Beerschot en OHL stonden in een onderlinge clash voor een levensbelangrijk duel in de strijd om de periodetitel. Beerschot kampte met enkele blessures, OHL stond dan weer met minder druk aan de aftrap. De Leuvenaars hebben periode 1 al op zak.

Qua balbezit deden beide teams niet onder voor elkaar voor rust. Maar qua wil en kansen stak OHL er een kopje bovenuit. Al had OHL evengoed op achterstand kunnen staan. Een poging van Ibara liet doelman Henkinet kansloos, maar die kreeg gelukkig redding van zijn doelkader.

Ook aan de overkant telden we 1 grote kans en ook die vloog op de staak. Sowah knikte een voorzet van een bedrijvige Aguemon op de linkerpaal. Op enkele kleinere kansjes na hadden de aanwezige supporters niet veel om zich aan op te warmen, op de potige duels na.

Tissoudali viert zijn doelpunt
    De 2e goal kwam van de voet van Frans.

Tissoudali en Frans geven Beerschot vleugels

Na de rust kreeg OHL een fikse opdoffer te verwerken na amper 2 minuten. Tissoudali werkte een voorzet van Ibara voorbij Henkinet: Beerschot op voorsprong.

De voorsprong gaf de thuisploeg vleugels, want een dikke 10 minuten nadien kopte Frans, weggeplukt bij Lierse Kempenzonen, de 2-0 onhoudbaar tegen het net.

OHL was het noorden kwijt, Beerschot nam het commando volledig over. Maar met nog een kwartier op de klok was daar plots de reactie van de bezoekers. Zowel de kogel van Borges, Maertens als Perbet botsten op een Beerschot-lichaam.

De Beerschot-defensie brak dan toch even, en hoe! Van den Bergh legde de aansluitingstreffer in doel met een sublieme omhaal: 2-1. Verder dan die tegengoal kwam OHL niet meer, Beerschot hield de 3 punten thuis en mag zich (voorlopig) leider in 1B noemen. OHL kreeg dan weer een fikse tik in de strijd om de 2e periodetitel.

Bekijk de samenvatting:

90+5'
    90+4'

EINDE!

Beerschot legt OHL over de knie in een wedstrijd die door geen van beide ploegen mocht verloren worden. Beerschot wordt ook de nieuwe leider.
    90+3'
    Het wordt een schicht, maar de schicht zoeft over doel. De drie punten voor de thuisploeg zijn binnen.
    90+3'
    Met nog een minuutje op de klok versiert OHL nog een vrije trap aan de rand van de zestien. Dit is hét moment voor de bezoekers.
    90+3'
    De hoekschop wordt kort genomen, maar dat gaat helemaal de mist in. Beerschot lijkt de drie punten te gaan thuishouden.
    90+2'
    OHL sleept er nog een ultieme aanval uit. Een hoekschop is het resultaat.
    90+1'
    We krijgen 4 minuten extra tijd.
    88'
    Tissoudali zit helemaal piepedood, maar zet toch nog eens een aanval op poten. De doelpuntenmaker kiest voor het schot in de zestien, maar mikt hoog over.
    87'
    De tijd begint te dringen voor OHL, wil het nog een puntje (of meer) in de brand slepen.
    79'

Omhaal Van den Bergh: 2-1

Wat. Een. Doelpunt! Jan Van den Bergh zet zijn ex-ploeg een hak en haalt uit met een knappe omhaal. OHL krijgt weer wat hoop: 2-1!
    77'
    Ook Perbet vuurt een kogel af. Maar alweer geen doelpunt, deze keer staat doelman Vanhamel in de weg.
    75'

OHL herleeft

Leuven komt eindelijk met de reactie. Zowel Borges en Maertens knallen op een Beerschot-speler. Krijgen we nog een ommekeer?
    73'
    Bij de bezoekers gaat Duplus naar de kant, nieuwkomer Borges mag nog 20 minuutjes tonen wat hij in huis heeft.
    71'

Knal Holzhauser

OHL is het noorden helemaal kwijt. Holzhauser haalt uit van ver, Henkinet brengt redding in de linkerbovenhoek. De hoekschop die erop volgt, levert niets op.