Challenger Pro League - speeldag 23 - 25/01/20 - 20:34
    Gilles Dewaele
    76'
    1 - 1

Na Beerschot heeft ook Westerlo de rol van koploper in de tweede periode van 1B moeten lossen. Westerlo raakte op eigen veld niet voorbij Roeselare. Lommel kan zondag alleen leider worden als het wint op Union.

De eerste helft was er een om weinig woorden aan vuil te maken. Kansen waren er nauwelijks, doelpunten geen. Daarvoor was het wachten tot na de pauze. Westerlo was de meest dreigende ploeg, maar bij een zeldzame kans voor de bezoekers was het raak.

Na een counter kwam Sy naar binnen en trapte knap in de verste hoek. Een actie die met een beetje verbeelding aan Arjen Robben deed denken. Zijn viering deed helemaal denken aan Memphis Depay, met twee vingers in zijn oren.

Langer dan twee minuten duurde de ontreddering bij de thuisploeg niet. Na een vrije trap voor Westerlo kon Dewaele in de rebound de bal voorbij doelman Biebauw duwen. Meer zat er voor beide clubs niet meer in.