68'
Pietro Perdichizzi
68'
2 - 2

Een vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken. Net toen Union op en over eerste periodekampioen OHL leek te gaan, verscheen Jérémy Perbet ten tonele. Dankzij de overwinning doen de Leuvenaars weer helemaal mee voor de tweede periodetitel.

Doelpunten:

4' Henry 0-1

32' Maertens 0-2

63' Tabekou 1-2

67' Perdichizzi 2-2

90' Perbet 2-3

Na drie wedstrijden zonder zege snakte OHL naar een overwinning om weer een rol van betekenis te kunnen spelen in de tweede periode. En dat hadden de Leuvenaars maar al te goed begrepen. Henry en Maertens zetten de bezoekers nog voor de pauze op rozen.

OHL was nauwelijks in de problemen gekomen in het eerste bedrijf, maar Union toonde zich na de rust veerkrachtig. In vier minuten tijd was de voorsprong van OHL uitgewist. Tabekou en Perdichizzi brachten de Brusselaars weer langszij.

Union leek ook geen genoegen te nemen met een gelijkspel en ging op zoek naar de winnende treffer. Maar in de 90ste minuut kreeg de thuisploeg het deksel op de neus. Invaller Jérémy Perbet demonstreerde nog maar eens zijn neus voor doelpunten en knalde aan de tweede paal binnen.

OHL komt dankzij de drie punten op de gedeelde tweede plaats, naast Lommel, Westerlo en Roeselare. Leider Beerschot heeft nog een kloofje van twee punten in de tweede periode. Union blijft achter met negen punten.