78'
Mathieu Maertens
3 - 2
78'

Het gaat op en neer met OHL. Vanavond beleefde de winnaar van de eerste periode een down met verlies bij het Lommel van Peter Maes.

OHL verloor Tshimanga al vroeg met rood, waarna Hendrickx Lommel met een strafschop op 1-0 bracht.

De bezoekers reageerden meteen met een schot van Aguemon. De Litouwse doelman van Lommel Svedkauskas ging bij de 1-1 wel gruwelijk in de fout: hij liet de bal door zijn handen glippen.

Maar geen nood voor Lommel, want vlak voor de koffie kwamen de Limburgers weer op voorsprong toen Hendrickx opnieuw een penalty benutte (2-1).

Sanyang diepte de score na een snelle tegenstoot in de tweede helft uit tot 3-1. OHL zag de bui hangen, ook al milderde Maertens nog tot 3-2. De inbreng van joker Perbet mocht niet baten voor de bezoekers.

In de stand komt Lommel (7 punten) samen met Beerschot aan de kop van de tweede periode. OHL volgt met een punt minder.

Beerschot ontvangt zaterdag Virton, terwijl Lokeren op Daknam Roeselare ontvangt. Westerlo en Union sluiten de speeldag zondag in het Kuipje af.