• home
 • video
 • pas verschenen

  Het licht gaat uit in Leuven, topper in 1B stopgezet na 4 stroompannes

  einde
  05
  1. 32' - Geel - Aboubakar Keita

  De topper in 1B tussen OHL en Union is op een anticlimax uitgedraaid. Na 4  stroomonderbrekingen en bij een 0-0-tussenstand in de tweede helft is de wedstrijd definitief stopgezet. Het is nu afwachten welke maatregelen er genomen zullen worden.

  Topper op papier, wanvertoning op het veld

  Na het duel om de leidersplaats tegen Westerlo vorige week, mocht OHL vanavond zijn borst natmaken voor een topper tegen Union. Ook de Brusselaars aasden nog op de periodetitel, maar dan moesten ze wel iets rapen op het veld van de leider.

   

  De belangen waren dus voor beide teams groot en dat leverde een behoedzaam begin op. Toch toonde Union de meeste drang naar voren. Op het kwartier deelde Ferber op aangeven van Nielsen een prikje uit, maar zijn schot werd nog in hoekschop gedevieerd.

   

  Union kwam niet in de problemen tegen een slap OHL, maar schoot bijna in eigen voet toen Kis Henry onderuit duwde in de zestien. Scheidsrechter Vermeire zag er geen strafschop in. Niet veel later ontsnapte Union opnieuw toen Mehlem een vrije trap van Aguemon bijna in eigen doel werkte. 

  Geen stroom in het King Power stadion

  Weinig energie op het veld en ook ernaast ging het licht uit. Kort voor de rust floot scheidsrechter Vermeire de eerste helft prompt af na een stroompanne, maar ook in de tweede helft liet de verlichting boven de hoofdtribune het afweten. Tot 3 keer toe zelfs.

   

  Het leidde tot een bijna lachwekkend tafereel waarbij de spelers naar binnen gestuurd werden, terug het veld opkwamen en enkele minuten later alweer moesten afdruipen.

   

  Het reglement voorziet dat een stroompanne in totaal maximaal 30 minuten mag duren. Na de 4e stroompanne werd die grens overschreden en dus zat er voor scheidsrechter Vermeire niks anders op dan de wedstrijd af te fluiten.

  Wat nu?

  De vraag is nu natuurlijk wat er moet gebeuren. Wordt de wedstrijd herspeeld of volgen er forfaitcijfers voor OH Leuven? Wat wel duidelijk is, is dat OHL zich zal moeten verantwoorden voor de Geschillencommissie. De competitieleider zal moeten aantonen dat de fout voor de stroomonderbrekingen niet bij hen ligt.

  Een stuk van het veld kwam in de schaduw te liggen.

  OHL: "Exacte oorzaak wordt onderzocht"

  Bij OHL wenste meteen na de wedstrijd niemand te reageren. De club gaf in een bericht op zijn website wel iets meer uitleg: "De exacte oorzaak van het probleem wordt onderzocht. Vanochtend werd de Kardinaal Mercierlaan getroffen door een stroompanne, die meer dan waarschijnlijk de oorzaak is van de problemen met de stroomvoorziening van het stadion."

  CCO Filip Van Doorslaer reageert bij ROB-tv:

  Christiansen: "Scheidsrechter had vroeger moeten affluiten"

  • Thomas Christiansen (trainer Union): "Wij wilden spelen, dat is duidelijk. We speelden zowel in de eerste als de tweede helft goed en we geloofden in onze kansen. Maar als je moet winnen is het natuurlijk niet ideaal wanneer de wedstrijd meerdere keren onderbroken wordt. Elke 5 minuten naar binnen moeten gaan is niet goed. Ik denk dat de scheidsrechter de wedstrijd al vroeger had moeten affluiten. Maar iedereen verdedigt natuurlijk zijn eigen belangen. Ik was heel tevreden over de prestatie van mijn spelers en net daarom wou ik niet dat de wedstrijd elke 5 minuten onderbroken werd. Dat hielp ons zeker niet. Het team was gefocust om de drie punten te pakken. Voor ons stond er veel meer op het spel, OHL kon tevreden zijn met een punt.”
  • Filip Van Doorslaer (CCO OH Leuven) bij ROB-tv: "We werden vandaag geconfronteerd met een stroompanne in het stadion waardoor de lichtinstallatie gedeeltelijk uitviel. We zijn momenteel volop op zoek naar de oorzaak. Volgens ons is het meer dan waarschijnlijk een extern probleem. Vanochtend werd de Kardinaal Mercierlaan getroffen door een zware stroompanne die voor ons quasi zeker een invloed gehad heeft op de elektriciteitsinstallatie van het stadion. We hebben nog nooit elektrische problemen aan de lichtinstallatie gehad. Noch bij onze eigen wedstrijden, noch bij de Red Flames of de U21. Het zou zonde zijn om een forfaitnederlaag te lijden als wij niet aan de basis liggen van het probleem. Die beslissing ligt bij de voetbalbond."

  Scheidsrechter Vermeire floot de wedstrijd af na de 4e stroomonderbreking.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 85. Einde. De topper tussen OHL en Union is bij 0-0 definitief gestaakt na 4 stroomonderbrekingen. Een commissie zal nu moeten oordelen welke stappen er nu moeten ondernomen worden: forfait of herspelen?
  2. tweede helft, minuut 81. Het valt hier elke 2 minuten stil. Ik denk dat het voorbij is. . Mathias Fixelles.
  3. tweede helft, minuut 76. De stroompanne zou in totaal nog zo'n 8 minuten mogen duren. Eenmaal die grens overschreden is, wordt de wedstrijd definitief gestaakt.
  4. tweede helft, minuut 74. Stroompanne nummer 4! Jawel, het licht gaat opnieuw uit. Het begint wat lachwekkend te worden. Het is maar de vraag of de wedstrijd nog maar eens hervat kan worden. De spelers gaan alvast opnieuw naar binnen.
  5. tweede helft, minuut 73. Er wordt weer gevoetbald! Ze gaan het nog eens proberen in Leuven. Laat ons hopen dat we de pannes nu achter de rug hebben.
  6. tweede helft, minuut 72. De gemoederen raken verhit. We krijgen een pittige woordenwisseling te zien tussen Euvrard en Christiansen. Het lijkt er nu toch op dat de wedstrijd weer hervat zal worden.
  7. tweede helft, minuut 69. De thuissupporters houden de sfeer erin. De muziekinstallatie werkt gelukkig nog prima en dus zingen de OHL-fans luidkeels 'Sweet Caroline' mee.
  8. tweede helft, minuut 68. Dit heb ik nog niet meegemaakt. Voor beide teams is dit heel vervelend. Blijkbaar moet er in totaal 30 minuten stroompanne zijn vooraleer de wedstrijd beëindigd wordt. Karel Geraerts.