• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Stroompannesoap is definitief achter de rug: geen winnaar in OHL-Union

  1. 37' - Geel - Pietro Perdichizzi
  2. 31' - Geel - Isaiah Young
  1. 86' - Geel - Nik Lorbek
  2. 81' - Verv. Aboubakar Keita door Tom Van Hyfte
  3. 73' - Geel - Aboubakar Keita
  4. 73' - Verv. Pietro Perdichizzi door Ismaël Kandouss
  5. 71' - Verv. Mathieu Maertens door Xavier Mercier
  6. 67' - Verv. Anas Hamzaoui door Serge Tabekou
  7. 65' - Verv. Yannis Mbombo door Yannick Aguemon
  8. 61' - Geel 2 - Thierno Mame Gaye
  9. 56' - Geel - Thierno Mame Gaye

  De wedstrijd tussen OH Leuven en Union kan eindelijk in de boeken geschreven worden. OHL-Union werd op 1 november na 54 minuten gestaakt, maar na een procedureslag werd er vanavond opnieuw gevoetbald. Vandaag, 11 februari, werd het na 90 overbodige minuten 0-0.

  Het duel tussen OH Leuven en Union had heel wat voeten in de aarde. Op 1 november werd de wedstrijd in de eerste periode van 1B gestaakt na herhaalde lichtpannes, maar een definitieve uitspraak in het dossier kwam er pas eind januari na veel vijven en zessen. 

   

  Het BAS oordeelde dat de wedstrijd volledig herspeeld moest worden. Het resultaat zou de eerste periode, die OHL won, niet meer beïnvloeden, maar kan wel een rol spelen in de volledige eindafrekening in eerste klasse B. 

   

  Toch maakte OHL met liefst 9 nieuwe namen in de basis zijn intenties al duidelijk voor de aftrap. De periodekampioen speelt vrijdag de topper op het veld van coleider Beerschot en zat met zijn gedachten dus al op het Kiel.

   

  Ook Union had al bij al weinig te winnen en dus was 0-0 het billijke verdict. Union speelt zaterdag thuis tegen Roeselare.

  Lees hieronder nog eens wat er op 1 november gebeurde in OHL-Union

  Topper op papier, wanvertoning op het veld

  Na het duel om de leidersplaats tegen Westerlo vorige week, mocht OHL vanavond zijn borst natmaken voor een topper tegen Union. Ook de Brusselaars aasden nog op de periodetitel, maar dan moesten ze wel iets rapen op het veld van de leider.

   

  De belangen waren dus voor beide teams groot en dat leverde een behoedzaam begin op. Toch toonde Union de meeste drang naar voren. Op het kwartier deelde Ferber op aangeven van Nielsen een prikje uit, maar zijn schot werd nog in hoekschop gedevieerd.

   

  Union kwam niet in de problemen tegen een slap OHL, maar schoot bijna in eigen voet toen Kis Henry onderuit duwde in de zestien. Scheidsrechter Vermeire zag er geen strafschop in. Niet veel later ontsnapte Union opnieuw toen Mehlem een vrije trap van Aguemon bijna in eigen doel werkte. 

  Geen stroom in het King Power stadion

  Weinig energie op het veld en ook ernaast ging het licht uit. Kort voor de rust floot scheidsrechter Vermeire de eerste helft prompt af na een stroompanne, maar ook in de tweede helft liet de verlichting boven de hoofdtribune het afweten. Tot 3 keer toe zelfs.

   

  Het leidde tot een bijna lachwekkend tafereel waarbij de spelers naar binnen gestuurd werden, terug het veld opkwamen en enkele minuten later alweer moesten afdruipen.

   

  Het reglement voorziet dat een stroompanne in totaal maximaal 30 minuten mag duren. Na de 4e stroompanne werd die grens overschreden en dus zat er voor scheidsrechter Vermeire niks anders op dan de wedstrijd af te fluiten.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. Gele kaart voor Nik Lorbek van Union tijdens tweede helft, minuut 86
  3. 11-02-2020.
  4. tweede helft, minuut 85. Einde. De topper tussen OHL en Union is bij 0-0 definitief gestaakt na 4 stroomonderbrekingen. Een commissie zal nu moeten oordelen welke stappen er nu moeten ondernomen worden: forfait of herspelen?
  5. tweede helft, minuut 81. Het valt hier elke 2 minuten stil. Ik denk dat het voorbij is. . Mathias Fixelles.
  6. 01-11-2019.
  7. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij OH Leuven, Tom Van Hyfte erin, Aboubakar Keita eruit
  8. 11-02-2020.
  9. tweede helft, minuut 76. De stroompanne zou in totaal nog zo'n 8 minuten mogen duren. Eenmaal die grens overschreden is, wordt de wedstrijd definitief gestaakt.
  10. tweede helft, minuut 74. Stroompanne nummer 4! Jawel, het licht gaat opnieuw uit. Het begint wat lachwekkend te worden. Het is maar de vraag of de wedstrijd nog maar eens hervat kan worden. De spelers gaan alvast opnieuw naar binnen.
  11. tweede helft, minuut 73. Er wordt weer gevoetbald! Ze gaan het nog eens proberen in Leuven. Laat ons hopen dat we de pannes nu achter de rug hebben.
  12. 01-11-2019.
  13. Gele kaart voor Aboubakar Keita van OH Leuven tijdens tweede helft, minuut 73