Stroompannesoap is definitief achter de rug: geen winnaar in OHL-Union

1. 67' - Verv. Anas Hamzaoui door Serge Tabekou
  2. 71' - Verv. Mathieu Maertens door Xavier Mercier
  3. 73' - Geel - Aboubakar Keita
Challenger Pro League - speeldag 13 - 11/02/20 - 20:30

De wedstrijd tussen OH Leuven en Union kan eindelijk in de boeken geschreven worden. OHL-Union werd op 1 november na 54 minuten gestaakt, maar na een procedureslag werd er vanavond opnieuw gevoetbald. Vandaag, 11 februari, werd het na 90 overbodige minuten 0-0.

Het duel tussen OH Leuven en Union had heel wat voeten in de aarde. Op 1 november werd de wedstrijd in de eerste periode van 1B gestaakt na herhaalde lichtpannes, maar een definitieve uitspraak in het dossier kwam er pas eind januari na veel vijven en zessen.

Het BAS oordeelde dat de wedstrijd volledig herspeeld moest worden. Het resultaat zou de eerste periode, die OHL won, niet meer beïnvloeden, maar kan wel een rol spelen in de volledige eindafrekening in eerste klasse B.

Toch maakte OHL met liefst 9 nieuwe namen in de basis zijn intenties al duidelijk voor de aftrap. De periodekampioen speelt vrijdag de topper op het veld van coleider Beerschot en zat met zijn gedachten dus al op het Kiel.

Ook Union had al bij al weinig te winnen en dus was 0-0 het billijke verdict. Union speelt zaterdag thuis tegen Roeselare.

Lees hieronder nog eens wat er op 1 november gebeurde in OHL-Union

Topper op papier, wanvertoning op het veld

Na het duel om de leidersplaats tegen Westerlo vorige week, mocht OHL vanavond zijn borst natmaken voor een topper tegen Union. Ook de Brusselaars aasden nog op de periodetitel, maar dan moesten ze wel iets rapen op het veld van de leider.

De belangen waren dus voor beide teams groot en dat leverde een behoedzaam begin op. Toch toonde Union de meeste drang naar voren. Op het kwartier deelde Ferber op aangeven van Nielsen een prikje uit, maar zijn schot werd nog in hoekschop gedevieerd.

Union kwam niet in de problemen tegen een slap OHL, maar schoot bijna in eigen voet toen Kis Henry onderuit duwde in de zestien. Scheidsrechter Vermeire zag er geen strafschop in. Niet veel later ontsnapte Union opnieuw toen Mehlem een vrije trap van Aguemon bijna in eigen doel werkte.

Geen stroom in het King Power stadion

Weinig energie op het veld en ook ernaast ging het licht uit. Kort voor de rust floot scheidsrechter Vermeire de eerste helft prompt af na een stroompanne, maar ook in de tweede helft liet de verlichting boven de hoofdtribune het afweten. Tot 3 keer toe zelfs.

Het leidde tot een bijna lachwekkend tafereel waarbij de spelers naar binnen gestuurd werden, terug het veld opkwamen en enkele minuten later alweer moesten afdruipen.

Het reglement voorziet dat een stroompanne in totaal maximaal 30 minuten mag duren. Na de 4e stroompanne werd die grens overschreden en dus zat er voor scheidsrechter Vermeire niks anders op dan de wedstrijd af te fluiten.

01/11/19
85'

De topper tussen OHL en Union is bij 0-0 definitief gestaakt na 4 stroomonderbrekingen. Een commissie zal nu moeten oordelen welke stappen er nu moeten ondernomen worden: forfait of herspelen?
81'

Het valt hier elke 2 minuten stil. Ik denk dat het voorbij is.

Mathias Fixelles
78'
76'
De stroompanne zou in totaal nog zo'n 8 minuten mogen duren. Eenmaal die grens overschreden is, wordt de wedstrijd definitief gestaakt.
74'

Stroompanne nummer 4!

Jawel, het licht gaat opnieuw uit. Het begint wat lachwekkend te worden. Het is maar de vraag of de wedstrijd nog maar eens hervat kan worden. De spelers gaan alvast opnieuw naar binnen.
73'

Er wordt weer gevoetbald!

Ze gaan het nog eens proberen in Leuven. Laat ons hopen dat we de pannes nu achter de rug hebben.
11/02/20
73'
01/11/19
72'
De gemoederen raken verhit. We krijgen een pittige woordenwisseling te zien tussen Euvrard en Christiansen. Het lijkt er nu toch op dat de wedstrijd weer hervat zal worden.
11/02/20
01/11/19
69'
De thuissupporters houden de sfeer erin. De muziekinstallatie werkt gelukkig nog prima en dus zingen de OHL-fans luidkeels 'Sweet Caroline' mee.
68'

Dit heb ik nog niet meegemaakt. Voor beide teams is dit heel vervelend. Blijkbaar moet er in totaal 30 minuten stroompanne zijn vooraleer de wedstrijd beëindigd wordt.