• home
 • video
 • pas verschenen

  Lokeren flirt met zege, maar winning goal van Van Damme wordt afgekeurd

  einde
  11

  In de Proximus League hebben Lokeren en Westerlo de punten verdeeld op Daknam: 1-1. Daar was vooral de thuisploeg ontevreden mee, want de late 2-1 van Jelle Van Damme werd afgekeurd.

  Flink wat wissels bij de thuisploeg na de 4-0-pandoering bij Virton. Lokeren-trainer De Boeck koos onder meer voor veel vechtlust op het middenveld, met Seth De Witte en Jelle Van Damme. Toch waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen. Abrahams trof raak in de rebound.

   

  Westerlo was baas, maar slikte bij de eerste mogelijkheid van de thuisploeg prompt een doelpunt. In duel met De Witte verschalkte Biset ongelukkig zijn eigen doelman.

   

  Ook na de koffie bleven de bezoekers de betere ploeg, met onder meer een pegel van Van Eeno tegen de lat. Lokeren schoot pas laat wakker en leek nog met de zege aan de haal te gaan. Van Damme prikte de 2-1 binnen nadat Westerlo-doelman Özer de bal gelost had, maar op aangeven van de lijnrechter keurde scheidsrechter Vermeiren het doelpunt af, tot grote woede van de thuisploeg.

  Doelpunten: 29' Abrahams 0-1, 34' Biset 1-1 (own)

  Van Damme: "Denk dat keeper bal niet klemvast had"

  "Ik denk dat de refs ervan uitgingen dat de keeper de bal klemvast had, maar naar mijn gevoel was dat niet zo", zegt Jelle Van Damme. "Diakathé ging misschien wel met gestrekt been naar de bal, maar volgens mij had de keeper de bal niet klemvast. Die doelman speelt het slim, speelt wat komedie en daar trappen ze in. Maar ik kan ook mis zijn. Om uitsluitsel te geven, zou ik de beelden moeten bekijken."

   

  "Ik denk dat mijn doelpunt op dat moment verdiend was, maar het is nu zo. Het is jammer. Ik was superblij, vooral voor de ploeg. We werken en we amuseren ons, maar we hebben momenteel weinig zelfvertrouwen. We moeten blijven knokken, want dat is de enige manier om eruit te geraken. Vandaag was misschien een stap in de goeie richting."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 46 match begonnen
  2. eerste helft, minuut 43 match afgelopen
  3. eerste helft, minuut 1 match begonnen