• home
 • video
 • pas verschenen

  Beerschot heeft de bal, maar efficiënt OHL wint topper met duidelijke cijfers

  einde
  30
  1. 28' - Geel - Aboubakar Keita
  2. 26' - Doelpunt - Mathieu Maertens (2 - 0)
  3. 15' - Doelpunt - Sascha Kotysch (1 - 0)
  1. 83' - Geel - Pierre Bourdin
  2. 82' - Verv. Tom Van Hyfte door Kamal Sowah
  3. 78' - Verv. Loris Brogno door Irakli Bugridze
  4. 71' - Verv. Xavier Mercier door Samy Kehli
  5. 62' - Verv. Brian De Keersmaecker door Marius Noubissi
  6. 55' - Verv. Olivier Myny door Yannick Aguemon
  7. 55' - Doelpunt - Thomas Henry (3 - 0)
  15'Sascha Kotysch1 - 0
  26'Mathieu Maertens2 - 0
  55'Thomas Henry3 - 0

  OHL heeft een stevig statement gemaakt op de derde speeldag in 1B. Tegen Beerschot, dat net als OHL de promotie ambieert, had het niet zo vaak de bal, maar het deed daar wel veel meer mee. Onder meer drie keer scoren. OHL is 3e met 6 op 9, Beerschot 4e met 4 op 9.

  Beide teams wilden na puntenverlies op de 2e speeldag weer met de zege aanknopen. De tactiek was daarbij anders. Het was een opvallende statistiek na een kwartier voetballen: het percentage balbezit was 20-80 in het voordeel van de Beerschot. Maar de bezoekers konden niet dreigen en waren nauwelijks gevaarlijk. 

   

  Dan deed OHL het beter. Na een corner kwam de bal bij Myny, die Van Hyfte vond. De Beerschot-aanvoerder van de voorbije 2 seizoenen bereikte met een mooi hakje Kotysch, die een fraaie volley voorbij Vanhamel knalde.

   

  Die snelle efficiëntie toonde de thuisploeg 10 minuten later opnieuw. Een slecht ingespeelde bal wordt onderschept en via Van Hyfte en Henry kon Maertens op doel af: hij gleed de bal mooi in het hoekje.

   

  Bij de rust was het balbezit 27-73. Beerschot kwam meer opzetten na de rust en leek in de 53e minuut de 1-2 te krijgen: Kotysch gleed de bal op de paal van zijn eigen doel. Op de tegenaanval viel de 3-0. Myny besloot eerst op de deklat, Henry kopte de rebound binnen. Boeken toe voor een steriel en voorspelbaar Beerschot, dat wel nog de eerredder najoeg, maar die niet kreeg.

   

  Voor de mannen van coach Stijn Vreven was het de eerste nederlaag in 19 competitiematchen: de vorige was op speeldag 11 van vorig seizoen.

  VIDEO: Hoogtepunten van de wedstrijd

  14' Kotysch 1-0
  25' Maertens 2-0
  52' Henry 3-0

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 92. Einde: OHL wint topper met duidelijke cijfers. OHL heeft Beerschot zijn eerste nederlaag in 19 1B-matchen bezorgd. Na dik 50 minuten stond de 3-0-eindstand al op het bord. Beerschot had de bal, maar deed daar weinig mee. OHL was efficiënt en razendsnel op de counter. .
  2. Gele kaart voor Pierre Bourdin van Beerschot VA tijdens tweede helft, minuut 83
  3. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij OH Leuven, Kamal Sowah erin, Tom Van Hyfte eruit
  4. tweede helft, minuut 80. Beerschot probeert, fans juichen Van Hyfte toe. OHL heeft zijn schaapjes op het droge. Beerschot zoekt naar de eerredder, maar kan niet veel gevaar creëren. Bij 3-0 achter is het geloof toch ook wat verdwenen. Tom Van Hyfte mag na 80 minuten gaan rusten bij OHL. De Beerschot-aanvoerder van de voorbije 2 seizoenen krijgt ook een open doekje van de bezoekende fans. De manier waarop hij het Kiel moest verlaten, was niet al te fraai.
  5. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Beerschot VA, Irakli Bugridze erin, Loris Brogno eruit
  6. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij OH Leuven, Samy Kehli erin, Xavier Mercier eruit
  7. tweede helft, minuut 62. Vervanging bij Beerschot VA, Marius Noubissi erin, Brian De Keersmaecker eruit
  8. tweede helft, minuut 55. Vervanging bij OH Leuven, Yannick Aguemon erin, Olivier Myny eruit
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 55 door Thomas Henry van OH Leuven. 3, 0.
  10. tweede helft, minuut 52. Geen 1-2, maar 3-0. Minuut 53 leek even op de aansluitingstreffer van Beerschot, maar het was op de tegenaanval Henry die de 3-0 tegen het net schoot. Bij een goeie actie van Saint-Louis schuift Kotysch de bal tegen de eigen paal. Henkinet ziet de bal voorlangs vliegen, Tshimanga werkt hem rustig weg met een trap van 40 meter naar voren. De Beerschot-verdediger miskijkt zich daarop en Myny komt zo in schietstelling, maar de lat brengt nog redding. De rebound is evenwel voor Henry.