• home
 • video
 • pas verschenen

  Dominant Beerschot opent seizoen met zuinige winst tegen Lokeren

  einde
  10
  1. 31' - Geel - Mèmè Placca Fessou
  2. 22' - Geel - Raphael Holzhauser
  3. 22' - Geel - Mickaël Tirpan
  4. 20' - Doelpunt - Raphael Holzhauser (1 - 0)
  5. 10' - Verv. Bob Straetman door Dylan Mbayo
  1. 90+1' - Geel - Davino Verhulst
  2. 90+1' - Verv. Loris Brogno door Brian De Keersmaecker
  3. 88' - Geel - Mohamed Reda Halaimia
  4. 81' - Geel - Jelle Van Damme
  5. 80' - Verv. Mèmè Placca Fessou door Tarik Tissoudali
  6. 77' - Verv. Jorn Vancamp door Joren Dom
  7. 71' - Geel - Fran Navarro
  8. 66' - Verv. Steve de Ridder door Jimmy De Jonghe
  9. 60' - Geel 2 - Mickaël Tirpan
  20'Raphael Holzhauser1 - 0

  Beerschot heeft de seizoensopener in de Proximus League naar zijn hand gezet. Een doelpunt van Holzhauser volstond voor een krappe 1-0-zege tegen een matig Lokeren, dat het laatste halfuur met zijn tienen speelde.

  Een week na de start van de Jupiler Pro League mochten Beerschot en Lokeren de debatten openen in 1B. In een matige 1e helft werd het voetbal bemoeilijkt door veel spelonderbrekingen, maar tussendoor toonde Beerschot zich wel de betere ploeg.

   

  De thuisploeg kwam na een kleine 20 minuten ook verdiend op voorsprong. Bij een van de vele gevaarlijke spelhervattingen trof nieuwkomer Holzhauser - wat een aanwinst - raak na een heerlijk ingestudeerd nummertje. Vlak voor de rust liet Seigers het net opnieuw trillen, maar de 2-0 werd onterecht afgekeurd voor buitenspel.

   

  Beerschot kwam fluks uit de kleedkamer en had in het begin van de 2e helft twee uitstekende mogelijkheden. De sterke Holzhauser mikte nipt over en Vancamp ramde een bal op de lat.

   

  Na de tweede gele kaart voor Tirpan leek Lokeren een vogel voor de kat, maar Beerschot kon zijn numerieke overwicht niet uitbuiten. In de slotfase was het zelfs nog even bibberen bij een minioffensiefje van Lokeren. Doelman Vanhamel was evenwel alert en hield de nul op het bord.

  Doelpunt: 18' Holzhauser 1-0

   

  Rode kaart: 58' Tirpan (Lok)

  Het Journaal van 13u met o.a. de 1B-topper tussen Beerschot en Lokeren

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Het laatste fluitsignaal weerklinkt op het Kiel, waar het lang onnodig spannend bleef. Beerschot was de betere ploeg en wint verdiend met 1-0, al had de marge ruimer kunnen zijn.
  2. tweede helft, minuut 93. Saint-Louis kan bijna zijn hoofd zetten tegen een scherpe voorzet van Holzhauser. Van Damme zet er nog net zijn kale knikker tegen voor de Congolees kan toeslaan.
  3. tweede helft, minuut 92. Geen ingestudeerd nummer dit keer bij een spelhervatting voor de thuisploeg. Prychynenko kiest voor een schuiver van ver. Geen probleem voor Verhulst.
  4. Gele kaart voor Davino Verhulst van KSC Lokeren tijdens tweede helft, minuut 91
  5. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Beerschot VA, Brian De Keersmaecker erin, Loris Brogno eruit
  6. tweede helft, minuut 88. Verhulst behoedt Lokeren. Saint-Louis raakt ook dit keer niet voorbij Verhulst. De keeper van de bezoekers gaat goed plat op het lage schot van de nieuwkomer op het Kiel. En zo blijft het nagelbijten voor de thuisaanhang.
  7. Gele kaart voor Mohamed Reda Halaimia van Beerschot VA tijdens tweede helft, minuut 88
  8. tweede helft, minuut 85. Beerschot heeft duidelijk hard geoefend op spelhervattingen deze zomer. Elke keer vinden ze een vrije man, maar scoren lukt moeilijk. Dit keer is het Prychynenko die aan de bal komt. De Duitser maait de bal hoog over.
  9. tweede helft, minuut 84. Tissoudali mikt naast. Het tweede doelpunt van Beerschot blijft uit. Tissoudali heeft een prima kans, maar rolt het balletje naast de kooi van Verhulst.
  10. Gele kaart voor Jelle Van Damme van KSC Lokeren tijdens tweede helft, minuut 81