Spanning troef in promotiefinale: Beerschot trekt met 1-0 naar OHL

  terugwedstrijd 4 - 1
  1. 23' - Doelpunt - Tarik Tissoudali (1 - 0)
  1. 90+5' - Geel - Brian De Keersmaecker
  2. 90+3' - Verv. Raphael Holzhauser door Brian De Keersmaecker
  3. 87' - Verv. Tarik Tissoudali door Alexander Maes
  4. 79' - Geel - Denis Prychynenko
  5. 78' - Verv. Gregory Grisez door Yan Vorogovskiy
  6. 74' - Verv. Jérémy Perbet door Xavier Mercier
  7. 56' - Geel - David Hubert
  8. 53' - Verv. Pierre Yves Ngawa door David Hubert
  9. 47' - Verv. Derrick Tshimanga door Yannick Aguemon

  Beerschot heeft de heenmatch van de promotiefinale in 1B gewonnen van OHL met het kleinste verschil: 1-0. Alles ligt dus nog open voor de return volgende week in Leuven. Beerschot scoorde voor de rust maar 1 keer uit een pak kansen, OHL had in het slot van de match de 1-1 kunnen maken.

  Doelpunt:

  • 22' Tissoudali 1-0

  Beerschot - OH Leuven kort samengevat

  • Sleutelmoment: Tien minuten voor affluiten zweeft Henry naar een hoge voorzet. De Franse topschutter van 1B kan eigenlijk niet meer missen, maar geeft doelman Vanhamel nog de kans om redding te brengen. Geen 1-1 dus.
  • Man van de Match: OH Leuven speelde voor de rust met de daver op het lijf. Vooral de verdedigers wisten soms niet waar ze het hadden. Gelukkig voor de bezoekers was er Laurent Henkinet, die herhaaldelijk in de weg lag.
  • Opvallend: Als je de 1A-ervaring van beide kernen naast elkaar legt, is dit een enorm verrassend resultaat. De mannen van Beerschot hebben alles samen 80 matchen in onze eerste klasse afgehaspeld, die van OHL meer dan duizend.

  Henkinet beperkt Beerschot tot één goal

  Beerschot kon voor de promotiefinale opnieuw rekenen op zijn spelbepaler Holzhauser. Bovendien kwam OH Leuven met een 0 op 9 naar het Kiel, al hadden heel wat spelers van de bezoekers rust gekregen om zich voor te bereiden op deze wedstrijd.

   

  De tent stond meteen in brand. Holzhauser dwong een vrije trap af en stuurde die hard de zestien meter in, waar Schuermans ei zo na zijn eigen doelman versloeg. OHL antwoordde met een diepe bal naar Maertens, die maar op het nippertje werd gestuit door een formidabele vliegende tackle van Dom. Veel gevaarlijker zouden de bezoekers voor de pauze niet worden.

   

  Frans verlengde een hoekschop wel tegen zijn eigen dwarsligger, maar een minuut later was het wel bingo. De stevige Tissoudali hield Van den Bergh in zijn rug en nam Henkinet tegenvoets. De Leuvense doelman hield zijn sputterende ploeg wel in de wedstrijd met een reeks knappe saves. Dom met twee kopstoten en Noubissi van dichtbij vonden geen weg voorbij hem.

  Flets OH Leuven kan niet tegenscoren

  OHL-coach Euvrard voelde dat hij moest bijsturen en bracht met Aguemon een aanvallende vleugel. Het was echter Beerschot dat vlak na de rust dicht bij de 2-0 kwam. Tissoudali boorde zich door een muur, Frans moest achteroverleunen en kon niet raak koppen.

   

  Stilaan sijpelde de energie weg bij de Ratten en kon Leuven eindelijk meer zijn wil opdringen. De kansen die ze eruit puurden vielen tegen, want eerst Sowah en dan Henry vergaten de slim lopende Perbet te bedienen. Beerschot kende een opflakkering met een tweede goal van Tissoudali, maar dat feestje ging niet door vanwege buitenspel.

   

  Oud-Heverlee Leuven wilde niet terug naar Den Dreef zonder een uitdoelpunt en bleef druk ontwikkelen. In een plaatsbal van Maertens zat te weinig venijn en Aguemon wist het kader niet te vinden. Topschutter Henry kopte de allerbeste kans van dichtbij recht op Vanhamel, die ook uitpakte met een instinctieve reflex.

   

  Bij 1-0 blijft alles open voor de terugwedstrijd. Geen van beide ploegen zal helemaal tevreden zijn over vanmiddag. Beerschot had immers, zeker in de eerste helft, genoeg mogelijkheden om de score uit te diepen en OHL kon die belangrijke goal op verplaatsing niet maken.

   

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. Gele kaart voor Brian De Keersmaecker van Beerschot tijdens tweede helft, minuut 95
  3. tweede helft, minuut 94. Einde! Beerschot wint de heenwedstrijd van de promotiefinale met 1-0 van OH Leuven, maar zal toch niet helemaal tevreden zijn. Het had er zeker in de eerste helft meer uit kunnen puren dan één goal van Tissoudali.
  4. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij Beerschot, Brian De Keersmaecker erin, Raphael Holzhauser eruit
  5. tweede helft, minuut 91. We hebben een spannende match gezien in het Olympisch Stadion. Dat belooft voor volgende week. Bert Sterckx.
  6. tweede helft, minuut 90. Henry verkoopt Frans een duw. De vierde man steekt zijn bordje omhoog, we krijgen vier minuten extra tijd op het Kiel.
  7. tweede helft, minuut 89. Beerschot slaagt erin om de druk weg te houden bij het eigen doel. Na een foutje van Vanhamel kan Leuven toch oprukken, maar dan laat Sowah zich betrappen in buitenspel.
  8. tweede helft, minuut 87. De moegestreden doelpuntenmaker Tissoudali doet teken dat het vat af is. Hij wordt vervangen door Maes.
  9. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Beerschot, Alexander Maes erin, Tarik Tissoudali eruit
  10. tweede helft, minuut 85. De tank loopt stilletjes leeg bij Beerschot.
  11. tweede helft, minuut 83. Vanhamel moet zich weer tonen wanneer een voorzet afwijkt op Pietermaat. OHL wil koste wat het kost dat doelpunt op verplaatsing.
  12. tweede helft, minuut 82.
  13. tweede helft, minuut 82. Wat een redding! Mike Vanhamel slaat een kopbal van bijzonder dichtbij op één of andere manier nog weg. Geweldige save van de man met de baard, maar Henry mag hem daar eigenlijk geen kans meer geven.
  14. tweede helft, minuut 80. Er is veel meer evenwicht in de tweede helft. Bert Sterckx.
  15. tweede helft, minuut 79. Aguemon schiet niet zo gek ver over de kooi van Vanhamel.
  16. Gele kaart voor Denis Prychynenko van Beerschot tijdens tweede helft, minuut 79
  17. tweede helft, minuut 78. Prychynenko neemt de bal, maar vooral de enkels van Henry mee. De Oekraïense Duitser is de eerste Rat die in het boekje van Boucaut gaat.
  18. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Beerschot, Yan Vorogovskiy erin, Gregory Grisez eruit
  19. tweede helft, minuut 76. We krijgen weer wat Leuvense druk. Prychynenko en Frans werken een paar voorzetten weg.
  20. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij OH Leuven, Xavier Mercier erin, Jérémy Perbet eruit