• home
 • video
 • pas verschenen

  KV Mechelen gunt zichzelf nog geen promotie naar de hoogste afdeling

  einde
  11
  1. 34' - Geel - Robin Henkens
  2. 30' - Doelpunt - Thibaut Peyre (0 - 1)
  1. 90+5' - Geel 2 - Robin Henkens
  2. 90+2' - Geel - Ben Santermans
  3. 90+1' - Rood - Thibaut Peyre
  4. 87' - Geel - Leonardo Rocha
  5. 87' - Doelpunt - Leonardo Rocha (1 - 1)
  6. 86' - Geel - Joachim Van Damme
  7. 80' - Verv. Nikola Storm door Clément Tainmont
  8. 69' - Verv. Thomas Azevedo door Sam Valcke
  9. 56' - Verv. Gustav Engvall door Seth De Witte
  10. 47' - Geel - Germán Mera
  30'Thibaut Peyre0 - 1
  87'Leonardo Rocha1 - 1

  We krijgen een finale om de promotie in eerste klasse B. KV Mechelen geraakte op de laatste speeldag van de 2e periode niet verder dan een gelijkspel op het terrein van Lommel. Een duel met Beerschot Wilrijk moet de komende zaterdagen uitmaken wie volgend seizoen in de hoogste afdeling speelt.

  Wedstrijdgegevens

  Doelpunten:

  28' Coucke 0-1 (own),

  84' Rocha 1-1


  Rode kaarten:

  88' Peyre (KV Mechelen),

  92' Rood Henkens (Lommel)

  Gretig KV Mechelen in eerste helft

  De opdracht voor KV Mechelen was vooraf duidelijk. Het moest zelf winnen van Lommel en hopen op puntenverlies van Beerschot Wilrijk tegen OH Leuven. Met de terugkeer van De Camargo in de ploeg kon de winnaar van de 1e periode op volle sterkte aan de match beginnen.

   

  KV Mechelen startte zeer gemotiveerd en vol goede bedoelingen, maar Lommel kroop ver achteruit en loerde op de counter. De thuisploeg kon op die manier sporadisch dreigen, maar het waren de bezoekers die op voorsprong kwamen. Een vrije trap van Kaya belandde eerst tegen de paal, waarna doelman Coucke de bal in eigen doel werkte met de rug.

  Deksel op de neus na de rust

  De tweede helft stond bol van de emoties. Eerst kwam Beerschot Wilrijk voor, waardoor het Mechelse feestje in de tribunes verstomde. Een kwartier later stond Beerschot Wilrijk opeens op achterstand en nog eens 5 minuten later stond het weer gelijk in Leuven (2-2).

   

  De spanning leek KV Mechelen ondertussen te verstijven. Het vergat te voetballen en kreeg het deksel op de neus. Vijf minuten van het einde maakte Lommel gelijk, de onvermijdelijke Rocha duwde de bal in doel na gestuntel in de zestien.

   

  KV Mechelen zette alles op alles en gooide nog extra aanvallende troeven in de strijd. Beide ploegen stonden ondertussen met z'n tienen na rood voor Peyre en Henkens. Tot scoren kwam Malinwa niet meer, waardoor het de tweede periodetitel aan Beerschot Wilrijk moet laten. Twee finalewedstrijden zullen voor het verdict over promotie naar 1A moeten zorgen.

  Bekijk de samenvatting van Lommel - KV Mechelen

  Finalewedstrijden: 9/03 en 16/03

  De supporters van KV Mechelen en Beerschot Wilrijk moeten zaterdag 9 en zaterdag 16 maart in hun agenda aankruisen voor de finale in 1B. De heenmatch op 9 maart wordt gespeeld op het terrein van Beerschot Wilrijk om 20.30u. De beslissende return vindt een week later om 16u in Mechelen plaats.

   

  De winnaar promoveert vervolgens naar de hoogste afdeling. Dat alles onder voorbehoud van de conclusie van het onderzoek van de Belgische bond naar het Mechelse aandeel in de zaak rond fraude en matchfixing.

  "Heel zuur, want waren er zo dicht bij"

  Na de wedstrijd viel de teleurstelling op de gezichten van de Mechelaars af te lezen. Een vrijwel zekere promotie werd hen door de neus geboord.

   

  • Wouter Vrancken (coach KV Mechelen): "We moeten nu twee finales spelen en dat is jammer, want we hadden het vandaag moeten afmaken. We zijn in de tweede helft vergeten te voetballen en betalen dat nu cash. We hebben het onszelf onnodig moeilijk gemaakt. Misschien dat de emoties vanuit de tribunes ons parten hebben gespeeld, dat weet ik niet. De focus moet nu richting de finalewedstrijden."
  • Michael Verrips (doelman KV Mechelen): "Ik ben zeer teleurgesteld. We hadden altijd de 0-2 moeten maken en dan was het binnen geweest voor ons. Nu moeten we ons richten op de herkansingen tegen Beerschot Wilrijk."
  • Joachim Van Damme (middenvelder KV Mechelen): "Dit is bijzonder zuur, want we waren er zo dicht bij. Jammer dat we het vandaag niet konden afmaken, maar we hebben nog een kans natuurlijk."

  Vrancken: "Heel zuur want normaal moet je vandaag kunnen zeggen: het is gedaan"

  De Camargo: "Er is nog niets verloren: gaan er alles aan doen om de titel te pakken"

  Van Damme: "5 minuten voor het einde waren we nog kampioen"

  Fase per fase

  1. einde, 17 uur 53. Nog geen promotie voor Malinwa. KV Mechelen vergeet in de tweede helft te voetballen en krijgt zo het deksel op de neus. Lommel scoort in het slot de gelijkmaker, waardoor de periodetitel naar Beerschot Wilrijk gaat. Finalewedstrijden zullen beslissen over promotie.
  2. Tweede gele kaart voor Robin Henkens van Lommel SK tijdens tweede helft, minuut 95
  3. tweede helft, minuut 93. 10 tegen 10. Ook Henkens krijgt nog rood. Hij ontvangt een tweede keer geel, nadat hij Kaya had omver geschopt.
  4. Gele kaart voor Ben Santermans van Lommel SK tijdens tweede helft, minuut 92
  5. tweede helft, minuut 91. Weer buitenspel. KV Mechelen scoort nog, maar opnieuw is het buitenspel. Pech voor Malinwa.
  6. Rode kaart voor Thibaut Peyre van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 91
  7. tweede helft, minuut 90. 4 minuten extra tijd. We krijgen vier minuten extra tijd. Cornet wordt er nog ingegooid. Wat kan Malinwa nog klaarmaken?
  8. tweede helft, minuut 89. Lommel puurt niets uit de vrije trap. KV Mechelen leeft nog.
  9. tweede helft, minuut 88. Rood Peyre. Tot overmaat van ramp krijgt Peyre nog rood. Hij haalt de doorgebroken Rocha onderuit als laatste man.
  10. tweede helft, minuut 87. De lijnrechters hebben het dan toch eens bij het rechte eind. De Camargo wordt deze keer wel correct afgevlagd.