• home
 • video
 • pas verschenen

  Beerschot Wilrijk mag zich opmaken voor promotieduels met KV Mechelen

  einde
  22
  1. 30' - Geel - Loris Brogno
  2. 28' - Geel - Marius Noubissi
  3. 28' - Geel - Jimmy De Jonghe
  4. 18' - Geel - Derrick Tshimanga
  1. 90+6' - Geel - Tom Van Hyfte
  2. 87' - Verv. Thomas Henry door George Hirst
  3. 85' - Geel - Denis Prychynenko
  4. 81' - Verv. Samy Kehli door Koen Persoons
  5. 81' - Verv. Bartosz Kapustka door Yannick Aguemon
  6. 80' - Doelpunt - Tom Van Hyfte (2 - 2)
  7. 79' - Verv. Joren Dom door Ayrton Mboko
  8. 73' - Doelpunt - Frédéric Duplus (2 - 1)
  9. 71' - Verv. Loris Brogno door Tarik Tissoudali
  10. 69' - Doelpunt - Thomas Henry (1 - 1)
  11. 66' - Geel - Thomas Henry
  12. 66' - Geel - Gertjan De Mets
  13. 54' - Doelpunt - Erwin Hoffer (0 - 1)
  54'Erwin Hoffer0 - 1
  69'Thomas Henry1 - 1
  73'Frédéric Duplus2 - 1
  80'Tom Van Hyfte2 - 2

  Beerschot Wilrijk heeft de tweede periode in Eerste klasse B gewonnen. Het team had genoeg aan een gelijkspel in Leuven (2-2), omdat concurrent KV Mechelen ook niet verder kwam dan een puntje bij Lommel.

  Doelpunten:

  • 52' Hoffer 0-1,
  • 67' Henry 1-1,
  • 72' Duplus 2-1,
  • 77' Van Hyfte 2-2

  Beerschot Wilrijk opent de score

  Na een zenuwachtige eerste helft om snel te vergeten kwam Beerschot Wilrijk met frisse moed uit de kleedkamer en Hoffer knikte de bezoekers met een knappe kopbal op voorsprong. 

   

  De bezoekers droomden al van de promotieduels met KV Mechelen, maar werden ruw uit die droom gehaald. Eerst maakte Henry gelijk en 4 minuten later zette Duplus zowaar de 1-2 op het scorebord.

   

  Beerschot Wilrijk moest even bekomen van die klap, maar ging vol aan de bak. Van den Bergh legde de bal knap op het hoofd van Van Hyfte en die kopte Beerschot Wilrijk weer naar de hemel: 2-2. Ondertussen had KV Mechelen de gelijkmaker geslikt in Lommel en zo kon de ploeg van coach Vreven de tweede periodetitel vieren.

  Bekijk de samenvatting van OH Leuven-Beerschot Wilrijk

  Finalewedstrijden: 9/03 en 16/03

  KV Mechelen en Beerschot Wilrijk zullen dus onder elkaar moeten uitmaken wie er promoveert naar de Belgische eerste klasse. De finalewedstrijden tussen KV Mechelen en Beerschot Wilrijk zullen plaatsvinden op 9 maart en 16 maart. De heenmatch wordt gespeeld op Beerschot Wilrijk (om 20.30u). De beslissende return vindt een week later in Mechelen plaats (om 16u).

  Coach Vreven is Lommel dankbaar

  • Jan Van den Bergh (verdediger Beerschot Wilrijk): "Ongelofelijk, zo gek kun je het scenario niet schrijven."
  • Stijn Vreven (coach Beerschot Wilrijk): "Leuven kon vandaag rekenen op een fantastische Henkinet." Vreven bedankte verder Lommel voor hun vechtlust tegen Malinwa: "Ik heb heel veel vrienden in Lommel en ik dank hen hiervoor! De twee ploegen die het meeste regelmaat hadden dit seizoen, zullen de promotieduels spelen."

  Fase per fase

  1. einde, 17 uur 59. "Ik heb heel veel vrienden in Lommel en ik dank hen hiervoor!". Stijn Vreven, coach van Beerschot Wilrijk.
  2. einde, 17 uur 56. "Ongelofelijk, zo gek kun je het scenario niet schrijven". Jan Van den Bergh, Beerschot Wilrijk.
  3. einde, 17 uur 54. Afgefloten: 2-2. Beerschot Wilrijk haalt het. De Mannekes mogen Lommel SK bedanken. Door het gelijkspel in Lommel en in Leuven pakt Beerschot Wilrijk de 2e periodetitel. KV Mechelen en Beerschot Wilrijk zullen onder elkaar moeten uitmaken wie er promoveert naar de Belgische eerste klasse.
  4. Gele kaart voor Tom Van Hyfte van Beerschot Wilrijk tijdens tweede helft, minuut 96
  5. tweede helft, minuut 94. Alweer geel voor Beerschot Wilrijk. 6de gele kaart voor de ploeg van Stijn Vreven. Deze keer is het Van Hyfte.
  6. tweede helft, minuut 93. De wedstrijd kabbelt naar het einde. In Lommel is het afgelopen. Beerschot Wilrijk heeft genoeg aan een gelijkspel.
  7. tweede helft, minuut 91. Vanzeir dribbelt zichzelf in nesten. We krijgen 5 minuten extra tijd. Vanzeir begint knap aan zijn actie maar geraakt in de knoop. Hier zat meer in.
  8. tweede helft, minuut 89. OHL komt nog eens opzetten. Aguemon met een zwak schot, Vanhamel klemt.
  9. tweede helft, minuut 88. Noubissi met een knappe actie. Noubissi vindt niet meteen een afspeelmogelijkheid en besluit op Henkinet.