2. 43' - Doelpunt - Dejan Cabraja (1 - 1)
  1. 77' - Doelpunt - Derrick Tshimanga (1 - 3)
Challenger Pro League - speeldag 27 - 24/02/19 - 16:00
77'
Derrick Tshimanga
1 - 3
77'

OH Leuven heeft op bezoek bij rode lantaarn Tubeke een goede generale repetitie gehouden voor de play-downs in 1B. Op de 27e en voorlaatste speeldag boekte de groep van coach Vincent Euvrard zijn tweede overwinning op rij door met 1-3 te gaan winnen in het Leburton-stadion.

Na 10 minuten klom OHL op voorsprong, met dank aan doelman Defourny. Die verkeek zich helemaal op een afstandsschot van Aguëmon: 0-1.

De bezoekers hadden makkelijk een tweede doelpunt kunnen maken, maar op een moeilijk bespeelbaar veld kwam de thuisploeg beter in de match.

Dat resulteerde op slag van rust in een gevleide gelijkmaker. Het afgeweken schot van Cabraja bracht Tubeke langszij.

Na de pauze kreeg Tubeke rond het uur de bal maar moeilijk weg. Kehli kwam bij het leer en knalde de 1-2 genadeloos binnen.

De invaller bediende Tshimanga even later perfect voor de 1-3.

OHL lijkt net op tijd zijn draai te vinden

OH Leuven tankt een speeldag voor het einde van de reguliere competitie vertrouwen voor de play-downs. Daarin strijden Westerlo (33 ptn) of Roeselare (32), Lommel (30), OHL (28) en Tubeke (23) voor het behoud in 1B.

De punten worden na de laatste speeldag gehalveerd, en dus neemt OHL ook al een kleine voorsprong op Tubeke. Westerlo heeft op de slotspeeldag genoeg aan een gelijkspel in Roeselare om play-downs te ontlopen..