1. 34' - Geel - Ismaël Kandouss
  1. 66' - Verv. Youssouf Niakaté door Mathias Fixelles
  2. 90' - Geel - Serge Tabekou
Challenger Pro League - speeldag 27 - 23/02/19 - 20:30

Union heeft KV Mechelen een zware 0-5-nederlaag aangesmeerd. De eerste nederlaag van KVM in de tweede periode betekent meteen ook dat de Mechelaars Beerschot Wilrijk een punt zien uitlopen een speeldag voor het einde van periode twee.

Het journaal 13u met o.a. de zware 0-5-nederlaag van KV Mechelen tegen Union

Wedstrijdgegevens

• 5' Tau 0-1,
  • 8' Tau 0-2,
  • 59' Ferber 0-3,
  • 69' Ferber 0-4,
  • 71' Selemani 0-5 (pen)

Tau zet KV Mechelen al vroeg op dubbele achterstand

KV Mechelen mocht zich voor aanvang van de wedstrijd in de handen wrijven. Het zag dat Beerschot Wilrijk een uur voordien twee kostbare punten had laten liggen tegen Roeselare. Bovendien verloor KV Mechelen nog niet in de tweede periode.

Maar ook al stonden de sterren gunstig voor de thuisploeg, op het veld was daar niets van te merken. De toeschouwers hadden amper hun stoeltje in het stadion gevonden of het stond al 0-2. Twee keer was het de pijlsnelle Tau die voor doel opdook en raak trof.

KV Mechelen moest even bekomen en versierde enkele kansjes, maar verder dan een schot dat de paal schampte, kwam het niet. Het was Union dat nog het dichtst bij een doelpunt kwam voor rust, maar ook Ferber trof de paal.

Eerste nederlaag in de tweede periode

Wouter Vrancken gooide het na de pauze over een andere boeg en bracht met Matthys een extra aanvallende troef op het veld. KV Mechelen switchte zo naar een driemansverdediging en ging voluit op zoek naar de aansluitingstreffer.

Tien minuten later stond het echter 0-3. Ferber kon nu wel wat in de eerste helft niet lukte: scoren. Het was het sein voor Union om zijn prooi helemaal op te vreten. Nog eens tien minuten later rondde Ferber een nieuwe counter af. Hij poeierde de bal voorbij een kansloze Verrips.

En nog was het niet voorbij voor Malinwa. Tau sneed richting de kooi van Verrips, die de Zuid-Afrikaan neerhaalde in de zestien. Strafschop voor Union en Selemani zette de 0-5 op het bord. KV Mechelen in zak en as en een puntje achter op concurrent Beerschot Wilrijk. De slotspeeldag zal de beslissing moeten brengen over de tweede periodetitel.

Vrancken: "Genekt door eerste 10 minuten"

Wouter Vrancken (coach KV Mechelen) was na afloop zichtbaar teleurgesteld: "We hebben onszelf in nesten gewerkt de eerste 10 minuten van de wedstrijd. Die hebben ons echt genekt vandaag. We wilden in de tweede helft nog iets terugdoen met drie verdedigers, maar we werden daardoor misschien iets te gretig waardoor we positioneel soms slecht stonden. De snelle Union-aanvallers hebben daar handig gebruik van gemaakt."

Elsner: "Wil mijn jongens bedanken"

In het kamp van Union was het vreugde troef. Union-trainer Luka Elsner toonde zich dan ook een trotse coach: "Ik wil mijn spelers feliciteren, want we hebben uitstekend gespeeld. We waren meteen trefzeker vandaag en dat bleek voor ons de sleutel tot succes. Wanneer je voorkomt loopt het altijd gemakkelijker en dat hebben we vandaag aangetoond."

Verslag van KV Mechelen-Union (Proximus League)

22:18
Geen toegevoegde tijd in de tweede helft. Misschien maar goed ook voor de thuisploeg dat volledig tegen het canvas lag. Twee keer Tau, twee keer Ferber en één maal Selemani bezegelden het lot van een onherkenbaar KV Mechelen.
90+2' tweede helft
85'
Selemani zet nog eens een counter op poten maar zijn pas is te slordig, waardoor Verrips tussenbeide kan komen. Deze wedstrijd is al een tijdje geen wedstrijd meer.
79'

Bebloede Engvall

Engvall lijkt stevig geraakt te zijn na een botsing met Teuma. Zijn hoofd hangt vol bloed en hij moet meteen naar binnen. Malinwa nog 10 minuten met zijn tienen.
77'
Ferber, een van de vele matchwinnaars bij Union, gaat naar de kant. Tabekou is zijn vervanger.
75'
De thuisploeg heeft ondertussen wel begrepen dat het over en uit is voor hen. Ze proberen wel nog op zoek te gaan naar een doelpuntje, voorlopig zonder succes.
72'
Union blijft knokken voor iedere morzel grond en gaat op zoek naar een zesde treffer. Het wil KV Mechelen nog verder de dieperik injagen.
69'

0-5...

Selemani laat de kans niet liggen en schiet de penalty nogal laconiek voorbij Verrips. De forfaitcijfers staan op het bord. Wat een complete offday voor Malinwa.
68'

Strafschop voor Union

Verrips komt te laat en haalt Tau neer. Strafschop voor Union.
66'

En 0-4

KV Mechelen moet de kelk tot op de bodem ledigen. Ferber knalt de bal snoeihard in het dak van het doel. Nu is het echt wel voorbij voor de thuisploeg.
65'
Bij Union gaat Niakaté naar de kant, Fixelles is zijn vervanger.
61'

Aanvaller erbij

Vrancken gooit aanvaller Cornet in de ploeg. Hij komt middenvelder Schoofs vervangen. Zorgt deze zet alsnog voor een miraculeuze ommekeer van de thuisploeg?
60'

1-3 wordt afgekeurd

Het doelpunt van de hoop van Van Damme wordt afgekeurd voor buitenspel. Terecht zo blijkt uit de herhaling.
56'

0-3

Geeft Ferber KV Mechelen de genadeslag? Hij poeiert de bal voorbij een kansloze Verrips in de rechterhoek. Het lijkt over en uit voor een weerloos KV Mechelen. Ook de supporters zijn plots muisstil.
56'

Togui op Saussez

Storm houdt weer twee mannetjes aan de praat en kan voorzetten, maar Togui kopt op Saussez.
53'
KV Mechelen blijft naarstig op zoek gaan naar de aansluitingstreffer. Storm slalomt zich een weg langs een paar Union-verdedigers, maar probeert het dan zelf in plaats van de bal af te leggen.