• home
 • video
 • pas verschenen

  Union verkoopt KVM dubbele bolwassing, Beerschot Wilrijk lacht in zijn vuistje

  einde
  05
  1. 42' - Geel - Adrien Saussez
  2. 34' - Geel - Ismaël Kandouss
  3. 18' - Geel - Faïz Selemani
  4. 9' - Doelpunt - Percy Tau (0 - 2)
  5. 6' - Doelpunt - Percy Tau (0 - 1)
  1. 90' - Geel - Serge Tabekou
  2. 81' - Verv. Roman Ferber door Serge Tabekou
  3. 72' - Doelpunt strafschop - Faïz Selemani (0 - 5)
  4. 70' - Verv. Williams Togui Mel door Clément Tainmont
  5. 70' - Doelpunt - Roman Ferber (0 - 4)
  6. 66' - Verv. Youssouf Niakate door Mathias Fixelles
  7. 64' - Verv. Rob Schoofs door Mathieu Cornet
  8. 60' - Doelpunt - Roman Ferber (0 - 3)
  9. 52' - Verv. Urtzi Iriondo door Anas Hamzaoui
  6'Percy Tau0 - 1
  9'Percy Tau0 - 2
  60'Roman Ferber0 - 3
  70'Roman Ferber0 - 4
  72'Faïz Selemani0 - 5

  Union heeft KV Mechelen een zware 0-5-nederlaag aangesmeerd. De eerste nederlaag van KVM in de tweede periode betekent meteen ook dat de Mechelaars Beerschot Wilrijk een punt zien uitlopen een speeldag voor het einde van periode twee.

  Het journaal 13u met o.a. de zware 0-5-nederlaag van KV Mechelen tegen Union

  Wedstrijdgegevens

  • 5' Tau 0-1,
  • 8' Tau 0-2,
  • 59' Ferber 0-3,
  • 69' Ferber 0-4,
  • 71' Selemani 0-5 (pen)

  Tau zet KV Mechelen al vroeg op dubbele achterstand

  KV Mechelen mocht zich voor aanvang van de wedstrijd in de handen wrijven. Het zag dat Beerschot Wilrijk een uur voordien twee kostbare punten had laten liggen tegen Roeselare. Bovendien verloor KV Mechelen nog niet in de tweede periode. 

   

  Maar ook al stonden de sterren gunstig voor de thuisploeg, op het veld was daar niets van te merken. De toeschouwers hadden amper hun stoeltje in het stadion gevonden of het stond al 0-2. Twee keer was het de pijlsnelle Tau die voor doel opdook en raak trof.

   

  KV Mechelen moest even bekomen en versierde enkele kansjes, maar verder dan een schot dat de paal schampte, kwam het niet. Het was Union dat nog het dichtst bij een doelpunt kwam voor rust, maar ook Ferber trof de paal.

  Eerste nederlaag in de tweede periode

  Wouter Vrancken gooide het na de pauze over een andere boeg en bracht met Matthys een extra aanvallende troef op het veld. KV Mechelen switchte zo naar een driemansverdediging en ging voluit op zoek naar de aansluitingstreffer.

   

  Tien minuten later stond het echter 0-3. Ferber kon nu wel wat in de eerste helft niet lukte: scoren. Het was het sein voor Union om zijn prooi helemaal op te vreten. Nog eens tien minuten later rondde Ferber een nieuwe counter af. Hij poeierde de bal voorbij een kansloze Verrips.

   

  En nog was het niet voorbij voor Malinwa. Tau sneed richting de kooi van Verrips, die de Zuid-Afrikaan neerhaalde in de zestien. Strafschop voor Union en Selemani zette de 0-5 op het bord. KV Mechelen in zak en as en een puntje achter op concurrent Beerschot Wilrijk. De slotspeeldag zal de beslissing moeten brengen over de tweede periodetitel.

  Vrancken: "Genekt door eerste 10 minuten"

  Wouter Vrancken (coach KV Mechelen) was na afloop zichtbaar teleurgesteld: "We hebben onszelf in nesten gewerkt de eerste 10 minuten van de wedstrijd. Die hebben ons echt genekt vandaag. We wilden in de tweede helft nog iets terugdoen met drie verdedigers, maar we werden daardoor misschien iets te gretig waardoor we positioneel soms slecht stonden. De snelle Union-aanvallers hebben daar handig gebruik van gemaakt."

  Elsner: "Wil mijn jongens bedanken"

  In het kamp van Union was het vreugde troef. Union-trainer Luka Elsner toonde zich dan ook een trotse coach: "Ik wil mijn spelers feliciteren, want we hebben uitstekend gespeeld. We waren meteen trefzeker vandaag en dat bleek voor ons de sleutel tot succes. Wanneer je voorkomt loopt het altijd gemakkelijker en dat hebben we vandaag aangetoond."

  Verslag van KV Mechelen-Union (Proximus League)

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 18. Geen toegevoegde tijd in de tweede helft. Misschien maar goed ook voor de thuisploeg dat volledig tegen het canvas lag. Twee keer Tau, twee keer Ferber en één maal Selemani bezegelden het lot van een onherkenbaar KV Mechelen.
  2. Gele kaart voor Serge Tabekou van Union tijdens tweede helft, minuut 90
  3. tweede helft, minuut 85. Selemani zet nog eens een counter op poten maar zijn pas is te slordig, waardoor Verrips tussenbeide kan komen. Deze wedstrijd is al een tijdje geen wedstrijd meer.
  4. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Union, Serge Tabekou erin, Roman Ferber eruit
  5. tweede helft, minuut 79. Bebloede Engvall. Engvall lijkt stevig geraakt te zijn na een botsing met Teuma. Zijn hoofd hangt vol bloed en hij moet meteen naar binnen. Malinwa nog 10 minuten met zijn tienen.
  6. tweede helft, minuut 77. Ferber, een van de vele matchwinnaars bij Union, gaat naar de kant. Tabekou is zijn vervanger.
  7. tweede helft, minuut 75. De thuisploeg heeft ondertussen wel begrepen dat het over en uit is voor hen. Ze proberen wel nog op zoek te gaan naar een doelpuntje, voorlopig zonder succes.
  8. tweede helft, minuut 72. Union blijft knokken voor iedere morzel grond en gaat op zoek naar een zesde treffer. Het wil KV Mechelen nog verder de dieperik injagen.
  9. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 72 door Faïz Selemani van Union. 0, 5.
  10. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij KV Mechelen, Clément Tainmont erin, Williams Togui Mel eruit