Een efficiënt KV Mechelen legt er drie in het mandje tegen Tubeke

  1. 45+1' - Doelpunt - Nikola Storm (0 - 2)
  2. 34' - Doelpunt - Gustav Engvall (0 - 1)
  1. 88' - Verv. Rob Schoofs door Tim Matthys
  2. 81' - Geel - Laurent Lemoine
  3. 80' - Verv. Anthony Schuster door Louis Delhaye
  4. 76' - Verv. Shean Garlito door Brahime Divine Kaba
  5. 68' - Verv. William Togui door Mathieu Cornet
  6. 63' - Doelpunt - William Togui (0 - 3)
  7. 62' - Verv. Nikola Storm door Clément Tainmont
  8. 61' - Verv. Enes Saglik door Hugo Videmont
  34'goalGustav Engvall0 - 1
  45+1'goalNikola Storm0 - 2
  63'goalWilliam Togui0 - 3

  KV Mechelen heeft met een klassieke 0-3-score een al bij al gemakkelijke zege behaald tegen Tubeke. Vooral na de pauze walste het over de thuisploeg, maar een ruimere score zat er niet meer in. De druk ligt zo opnieuw bij Beerschot Wilrijk.

  Efficiënt KV Mechelen voor de pauze

  KV Mechelen kon met een zege weer voor even afstand nemen van Beerschot Wilrijk, dat zondag pas aan de bak komt. Maar de bezoekers waren niet direct bij de les en moesten in het eerste halfuur vooral ondergaan. Tubeke speelde vol overgave en maakte het Malinwa zeer moeilijk, maar vergat de kansen af te maken.

   

  Een volwassen Malinwa leek zich nooit echt zorgen te maken en dat bleek ook kort na het halfuur niet nodig. Bij de eerste de beste kans was het meteen raak voor de bezoekers. Engvall maakte zijn 8e van het seizoen.


  KV Mechelen leek herboren en prikte net voor rust een tweede treffer in doel. Deze keer mocht Storm de honneurs waarnemen. Het verschill tussen beide ploegen lag hem in de eerste helft bij de efficiëntie.

  Malinwa scoort er 'maar' eentje na rust

  Na de pauze kregen we een compleet ander wedstrijdbeeld. Het vet was duidelijk van de soep bij de thuisploeg, dat wel nog een grote kans kreeg in de eerste minuten van de tweede helft. 

   

  Daarna was het al KV Mechelen wat de klok sloeg. Op het uur zette Togui de bevrijdende 0-3 op het bord. Een klassiek recept van de uitploeg dat een patent lijkt te hebben op zeges met 3-0-cijfers. 


  Toch zocht het nog verwoed naar een vierde treffer om het doelpuntensaldo aan te dikken. Het kreeg daar meer dan genoeg kansen voor maar Engvall en invallers Cornet en Matthys lieten een ruimere score liggen. KV Mechelen wint uiteindelijk vlot van Tubeke en is al 25 wedstrijden op rij ongeslagen.

  Bekijk de goals uit Tubeke-KV Mechelen

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 22. EINDE. Het zit erop. Een efficiënt KV Mechelen in de eerste helft heeft in de tweede helft de puntjes op de i gezet. Tubeke kwam er nauwelijks aan te pas terwijl Malinwa een vierde treffer meermaals liet liggen. De bezoekers lopen opnieuw drie punten uit op Beerschot Wilrijk, dat zondag nog speelt.
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 91. KV Mechelen blijft op zoek naar een vierde treffer, maar Defourny staat steeds weer pal. Swinkels neemt de bal heerlijk op de slof, maar de keeper bokst weg.
  4. tweede helft, minuut 88. 0-4 hangt in de lucht. Zowel Engvall als Matthys krijgen een reuzekans, maar beide laten de wenkende kans op de 0-4 liggen. .
  5. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij KV Mechelen, Tim Matthys erin, Rob Schoofs eruit
  6. tweede helft, minuut 87. Ook Tim Matthys mag nog op zoek naar een doelpuntje. Hij komt in de plaats van Rob Schoofs.
  7. tweede helft, minuut 83. De 0-4 lijkt dichterbij dan de 1-3. Zowel Cornet als Engvall halen verwoestend uit. De eerste wordt geblokt door Defourny, de tweede kegelt de bal hard over.
  8. tweede helft, minuut 82. 25e wedstrijd zonder nederlaag. De zege is zo goed als zeker binnen voor KV Mechelen dat daarmee voor de 25e keer op rij niet verliest. Indrukwekkende cijfers van de competitieleider.
  9. Gele kaart voor Laurent Lemoine van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 81
  10. tweede helft, minuut 80. Tubeke-trainer Bracconi gooit met Delhaye zijn laatste troef op tafel. De 19-jarige maakt zo zijn debuut in de hoofdmacht van de thuisploeg.
  11. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Tubize-Braine, Louis Delhaye erin, Anthony Schuster eruit
  12. tweede helft, minuut 79. Eerste gele kaart. Lemoine gaat iets opzichtig aan het truitje van Nemane hangen. Hij krijgt de eerste gele kaart van de partij.
  13. tweede helft, minuut 78. Engvall stuurt Tainmont diep, maar de pas is net te hard. Defourny komt gepast uit en kaapt de bal weg voor de voeten van de Malinwa-speler.
  14. tweede helft, minuut 76. Schoofs voorlangs. Tainmont dribbelt de zestien binnen en legt af voor Schoofs, die maar net voorlangs trapt. Cornet kwam een voetje te kort om de bal alsnog in doel te werken.
  15. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Tubize-Braine, Brahime Divine Kaba erin, Shean Garlito eruit
  16. tweede helft, minuut 74. Dirigent Kaya. Kaya speelt een beresterke wedstrijd. De creatieve middenvelder strooit met passes. Deze keer raakt zijn voorzet echter niet tot bij een medespeler.
  17. tweede helft, minuut 72. Van Damme schildert de bal heerlijk op het hoofd van Cornet, die te veel richting de grond kopt zodat Deforuny makkelijk kan opruimen. Kans geweken.
  18. tweede helft, minuut 70. Tubeke probeert de bakens wel nog te verzetten, maar het komt er amper aan te pas. Het is dag en nacht verschil met het team van voor de pauze.
  19. tweede helft, minuut 68. Invaller Cornet toont zich een eerste keer met een kopbal in de handen van Defourny, maar de scheids had al gefloten voor een duwfout.
  20. tweede helft, minuut 68. Vervanging bij KV Mechelen, Mathieu Cornet erin, William Togui eruit