Challenger Pro League - speeldag 26 - 17/02/19 - 16:00
Denis Prychynenko
0 - 2
73'

Beerschot Wilrijk heeft de klus geklaard op het veld van Lommel. Na een matige partij met twee rode kaarten had Beerschot Wilrijk aan de 0-2-zege wel genoeg om de leidersplaats weer over te nemen van grote concurrent KV Mechelen.

Lommel hoopt de play-downs nog te vermijden en trok dus meteen ten aanval. Beerschot Wilrijk vond geen antwoord op de druk van de thuisploeg, maar overleefde de openingsfase zonder kleerscheuren door een gebrek aan Lommelse efficiëntie. Tegen de gang van het spel in viel de goal na 20 minuten aan de overkant. De eerste kans was meteen de juiste voor Noubissi. Hij werkte een voorzet van Dom in doel.

Een klap voor Lommel dat na de tegentreffer zelden nog echt kon dreigen. Beerschot Wilrijk overtuigde ook niet, maar had de match wel onder controle. Tot Maes op het uur veel te stevig met zijn studs vooruit naar El Banaouhi ging: rood. Lommel probeerde te profiteren van het numerieke overwicht, maar het gooide zijn kansen 10 minuten later zelf te grabbel.

Bij een tegenprik van Beerschot Wilrijk ging Cauwenberg onnodig in de fout want ook zijn doelman was alert. De scheidsrechter deelde zijn tweede rode kaart van de namiddag uit. 10 tegen 10 en tot overmaat van ramp voor Lommel zetten de bezoekers ook nog eens de strafschop om: 0-2. Dankzij die 2 doelpunten staat Beerschot Wilrijk weer bovenaan de tweede periode. Het verschil met KV Mechelen is 1 gemaakt doelpunt.

Wedstrijdgegevens

Doelpunten:

23' Noubissi 0-1

63' Prychynenko 0-2 (pen.)

Rode kaarten:

61' Maes

71' Cauwenberg

90+2'

Einde: 0-2

Beerschot Wilrijk is weer leider in de tweede periode in 1B. Het klopte Lommel met 0-2 na een partij met ook 2 rode kaarten.
90+2'
Onsportief gedrag van Hoffer. Hij ziet een 2e bal op het terrein liggen, maar zet die niet buiten. Hij trapt er nog eens tegen om Lommel te hinderen. De scheidsrechter trakteert hem op geel.
90+1'
90'
Lommel gebruikt de slotminuten om nog even druk te zetten. Het levert weinig op en Beerschot Wilrijk lanceert een tegenprik. Hoffer wil verrassen met een verre lob, maar dat feestje gaat niet door.
87'
Een vrijschop van Henkens schiet door en rolt zelfs bijna in het doel van Vanhamel, maar de keeper is niet van de wijs te brengen.
85'
Van Hyfte is blijven liggen. Er was nochtans geen contact maar hij lijkt zijn voet verkeerd neergezet te hebben. De partij ligt weer stil.
83'
Lommel SK
82'
Lommel heeft nog 10 minuten om hier iets uit zijn hoed te toveren. In Mechelen zullen ze ook voor de thuisploeg aan het supporteren zijn.
82'
74'

0-2 is voldoende voor Beerschot Wilrijk om de leiding weer over te nemen van KVM

73'
penalty
Lommel SK
0-2
73'
72'

0-2

Lommel gooit zijn kansen zelf te grabbel. Beerschot Wilrijk krijgt ook een strafschop na de fout van Cauwenberg en Prychynenko houdt het hoofd koel. Coucke duikt nog naar de juiste hoek, maar komt te laat: 0-2.
72'

Rood voor Lommel!

Scheidsrechter Boterberg haalt opnieuw een rode kaart uit zijn zak. Deze keer duwt hij die onder de neus van Cauwenberg. Die zette een venijnige tackle in op de doorgebroken Noubissi.