63'
William Togui
0 - 3
63'

KV Mechelen heeft met een klassieke 0-3-score een al bij al gemakkelijke zege behaald tegen Tubeke. Vooral na de pauze walste het over de thuisploeg, maar een ruimere score zat er niet meer in. De druk ligt zo opnieuw bij Beerschot Wilrijk.

Efficiënt KV Mechelen voor de pauze

KV Mechelen kon met een zege weer voor even afstand nemen van Beerschot Wilrijk, dat zondag pas aan de bak komt. Maar de bezoekers waren niet direct bij de les en moesten in het eerste halfuur vooral ondergaan. Tubeke speelde vol overgave en maakte het Malinwa zeer moeilijk, maar vergat de kansen af te maken.

Een volwassen Malinwa leek zich nooit echt zorgen te maken en dat bleek ook kort na het halfuur niet nodig. Bij de eerste de beste kans was het meteen raak voor de bezoekers. Engvall maakte zijn 8e van het seizoen.

KV Mechelen leek herboren en prikte net voor rust een tweede treffer in doel. Deze keer mocht Storm de honneurs waarnemen. Het verschill tussen beide ploegen lag hem in de eerste helft bij de efficiëntie.

Malinwa scoort er 'maar' eentje na rust

Na de pauze kregen we een compleet ander wedstrijdbeeld. Het vet was duidelijk van de soep bij de thuisploeg, dat wel nog een grote kans kreeg in de eerste minuten van de tweede helft.

Daarna was het al KV Mechelen wat de klok sloeg. Op het uur zette Togui de bevrijdende 0-3 op het bord. Een klassiek recept van de uitploeg dat een patent lijkt te hebben op zeges met 3-0-cijfers.

Toch zocht het nog verwoed naar een vierde treffer om het doelpuntensaldo aan te dikken. Het kreeg daar meer dan genoeg kansen voor maar Engvall en invallers Cornet en Matthys lieten een ruimere score liggen. KV Mechelen wint uiteindelijk vlot van Tubeke en is al 25 wedstrijden op rij ongeslagen.

Bekijk de goals uit Tubeke-KV Mechelen

22:22

EINDE

Het zit erop. Een efficiënt KV Mechelen in de eerste helft heeft in de tweede helft de puntjes op de i gezet. Tubeke kwam er nauwelijks aan te pas terwijl Malinwa een vierde treffer meermaals liet liggen. De bezoekers lopen opnieuw drie punten uit op Beerschot Wilrijk, dat zondag nog speelt.
90+1'
KV Mechelen blijft op zoek naar een vierde treffer, maar Defourny staat steeds weer pal. Swinkels neemt de bal heerlijk op de slof, maar de keeper bokst weg.
88'

0-4 hangt in de lucht

Zowel Engvall als Matthys krijgen een reuzekans, maar beide laten de wenkende kans op de 0-4 liggen.
88'
87'
Ook Tim Matthys mag nog op zoek naar een doelpuntje. Hij komt in de plaats van Rob Schoofs.
83'
De 0-4 lijkt dichterbij dan de 1-3. Zowel Cornet als Engvall halen verwoestend uit. De eerste wordt geblokt door Defourny, de tweede kegelt de bal hard over.
82'

25e wedstrijd zonder nederlaag

De zege is zo goed als zeker binnen voor KV Mechelen dat daarmee voor de 25e keer op rij niet verliest. Indrukwekkende cijfers van de competitieleider.
81'
80'
Tubeke-trainer Bracconi gooit met Delhaye zijn laatste troef op tafel. De 19-jarige maakt zo zijn debuut in de hoofdmacht van de thuisploeg.
80'
79'

Eerste gele kaart

Lemoine gaat iets opzichtig aan het truitje van Nemane hangen. Hij krijgt de eerste gele kaart van de partij.
78'
Engvall stuurt Tainmont diep, maar de pas is net te hard. Defourny komt gepast uit en kaapt de bal weg voor de voeten van de Malinwa-speler.
76'

Schoofs voorlangs

Tainmont dribbelt de zestien binnen en legt af voor Schoofs, die maar net voorlangs trapt. Cornet kwam een voetje te kort om de bal alsnog in doel te werken.
76'
74'

Dirigent Kaya

Kaya speelt een beresterke wedstrijd. De creatieve middenvelder strooit met passes. Deze keer raakt zijn voorzet echter niet tot bij een medespeler.