Beerschot Wilrijk begaat geen misstap op veld van Tubeke

  1. 44' - Geel - Gertjan De Mets
  2. 43' - Verv. Anthony Lippini door Sanasi Sy
  3. 37' - Geel - Denis Prychynenko
  4. 31' - Doelpunt strafschop - Anthony Schuster (1 - 1)
  5. 27' - Doelpunt - Tarik Tissoudali (0 - 1)
  1. 90' - Verv. Tarik Tissoudali door Gregory Grisez
  2. 90' - Doelpunt - Mèmè Placca Fessou (1 - 3)
  3. 80' - Geel - Erwin Hoffer
  4. 78' - Geel - Tarik Tissoudali
  5. 77' - Rood - Alassane Touré
  6. 74' - Verv. Enes Saglik door Banou Diawara
  7. 69' - Verv. Marius Noubissi door Mèmè Placca Fessou
  8. 69' - Geel - Aaron Nemane
  9. 59' - Geel - Shean Garlito
  10. 57' - Verv. Mohamed Messoudi door Erwin Hoffer
  11. 55' - Doelpunt - Dante Vanzeir (1 - 2)
  12. 47' - Verv. Ernest Agyiri door Divine Naah
  27'goalTarik Tissoudali0 - 1
  31'penalty goalAnthony Schuster1 - 1
  55'goalDante Vanzeir1 - 2

  Beerschot Wilrijk heeft de lastige verplaatsing naar Tubeke tot een goed einde gebracht. Het won verdiend, maar niet zonder moeite met 1-3. Beerschot Wilrijk blijft zo gedeeld leider met KV Mechelen in de stand van de tweede periode. 

  Beerschot Wilrijk had 20 minuten nodig om de match in handen te krijgen. Noubissi en Dom hadden kansen, maar het was Tissoudali die de openingsgoal maakte. Maes en Vanzeir verraste de defensie met een slimme pass en een perfecte voorzet. Tissoudali scoorde van dichbij.

   

  De vreugde was van korte duur, want twee minuten later liet Maes zich door de benen spelen door de vinnige Nemane. De bal ging op de stip en Schuster miste de unieke kans op de gelijkmaker niet. De regen viel ondertussen met bakken uit de lucht en maakte het veld erg zwaar. Beerschot Wilrijk wist er weinig raad mee. 60 procent balbezit en een schot tussen de palen was de magere balans van de eerste helft.

   

  De tweede helft was aantrekkelijker. Tubeke moest in de combinaties niet onderdoen voor de bezoekers, maar een lange bal van Van den Bergh richting Vanzeir maakte het verschil. Vanzeir bleef kalm alleen voor doel en voegde aan zijn assist van eerder een goal toe: 1-2.

   

  Daarna was Beerschot Wilrijk de betere ploeg.  Bij Toure ging bovendien het licht even uit. Hij gaf Tissoudali een slag(je) in het gezicht en kreeg logisch rood. Een gelijkmaker had wel nog gekund. Een schot van Goudiaby ging net naast. Aan de overkant legde invaller Placca de eindscore vast na een foute pass in de defensie.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde match. Beerschot Wilrijk doet wat het moet doen en wint met moeite, maar verdiend met 1-3 van Tubeke. .
  3. tweede helft, minuut 94. Drie minuten extra. We krijgen nog drie extra minuten, maar de winnaar is bekend. .
  4. tweede helft, minuut 90. Daar is de 1-3. Placca beslist de wedstrijd. Hij straft met zijn snelheid een fout achterin bij Tubeke koel af. Alleen voor doel schuift hij de 1-3 binnen.
  5. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Beerschot, Gregory Grisez erin, Tarik Tissoudali eruit
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 90 door Mèmè Placca Fessou van Beerschot. 1, 3.
  7. tweede helft, minuut 87. Het laatste wapenfeit van Tissoudali is een dribbel en pass naar Maes, maar die laatste trapt een mogelijke 1-3 ver naast. Tissoudali mag gaan rusten. Grisez komt nog een paar minuten op het veld.
  8. tweede helft, minuut 83. Beerschot Wilrijk speelt af en toe nog met vuur. Goudiaby ziet een schot maar net naast vliegen. Dit kon de 2-2 zijn.
  9. Gele kaart voor Erwin Hoffer van Beerschot tijdens tweede helft, minuut 80
  10. Gele kaart voor Tarik Tissoudali van Beerschot tijdens tweede helft, minuut 78
  11. Rode kaart voor Alassane Touré van Tubize-Braine tijdens tweede helft, minuut 77
  12. tweede helft, minuut 75. Rood en poppen aan het dansen. Tubeke moet verder met 10 spelers. Toure geeft Tissoudali een slag(je) in het gezicht. Aanleiding is een fysiek duel, waarna beide spelers neus aan neus gaan staan. Daarna gaan de poppen even aan het dansen. Zelfs Vreven moet even tussenkomen in het tumult.
  13. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Tubize-Braine, Banou Diawara erin, Enes Saglik eruit
  14. tweede helft, minuut 72. De Mets voorkomt erger. Prichinenko begint van achteruit aan een dribbel en dat is op dit veld een gevaarijke onderneming. Hij verliest de bal, maar gelukkig voor Beerschot Wilrijk breekt De Mets snel de tegenaanval af. .
  15. tweede helft, minuut 70. De bal is in deze fase voor Tubeke, maar er gaat weinig dreiging uit van de aanvallen. De vinnige Nemane was een gesel in de eerste helft, maar hij is uit de match verdwenen.
  16. tweede helft, minuut 69. Einde match Noubissi. Spits Noubissi gaat naar de kant. Hij heeft hard gewerkt, maar aan de bal worstelde hij (met het veld?). Placca komt het veld in.
  17. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij Beerschot, Mèmè Placca Fessou erin, Marius Noubissi eruit
  18. Gele kaart voor Aaron Nemane van Tubize-Braine tijdens tweede helft, minuut 69