• home
 • video
 • pas verschenen

  De Camargo houdt KV Mechelen in het spoor van Beerschot Wilrijk

  einde
  12
  1. 34' - Geel - Roman Ferber
  2. 33' - Geel - Michael Verrips
  3. 31' - Geel - Jules Van Cleemput
  4. 17' - Geel - Serge Tabekou
  5. 12' - Doelpunt - Faïz Selemani (1 - 1)
  6. 5' - Doelpunt - Igor De Camargo (0 - 1)
  1. 90+4' - Verv. Igor De Camargo door Williams Togui Mel
  2. 90+2' - Geel - Gustav Engvall
  3. 90' - Rood - Pietro Perdichizzi
  4. 85' - Verv. Nikola Storm door Alexander Corryn
  5. 83' - Verv. Serge Tabekou door Hadamou Traore
  6. 78' - Verv. Onur Kaya door Clément Tainmont
  7. 70' - Geel - Kevin Kis
  8. 64' - Verv. Steven Pinto-Borges door Mathias Fixelles
  9. 61' - Doelpunt - Igor De Camargo (1 - 2)
  5'Igor De Camargo0 - 1
  12'Faïz Selemani1 - 1
  61'Igor De Camargo1 - 2

  KV Mechelen heeft de lastige verplaatsing naar Union tot een goed einde gebracht. In een potige partij was Igor de Camargo de matchwinnaar voor KVM: 1-2. KV Mechelen komt zo weer naast Beerschot Wilrijk op kop van de tweede periode.

  Bekijk de samenvatting van Union-KV Mechelen (1-2)

  Union maakt het Mechelen knap lastig

  De generale repetitie voor de halve bekerfinale leek al snel in een beslissende plooi te liggen. Bij Union verstarden ze door een fluitje in de tribune, maar de wakkere Igor de Camargo speelde voort en knikte de vroege 0-1 binnen. Mechelen, voor vanmiddag zeventien wedstrijden ongeslagen, zat op rozen.

   

  Union liet zich echter niet pramen en antwoordde al even snel. Ferber mikte nog naast, maar de knal van Selemani glipte onder de handen van Verrips in doel. Na die 1-1 viel het enigszins stil, vooral omdat KVM op het drassige veld niet in zijn ritme kwam. De vechtlust van de thuisploeg leek een strafschop op te leveren, maar scheids Verboomen oordeelde dat Verrips Mehlem buiten de zestien vloerde. Op zijn minst betwistbaar.

   

  Ook na de rust was het bikkelen geblazen, maar er vielen ook meer gaten en dus was er ruimte voor doelkansen. Engvall en Ferber morsten ermee en mikten allebei op de doelman. De Camargo had ook een paar pogingen nodig vooraleer hij de perfecte assist van Storm kon benutten. Van die 1-2 zou een steeds vermoeider ogend Union toch niet meer herstellen?

   

  Toch vond de thuisploeg, met de steun van een kolkend Dudenpark, de kracht om Mechelen onder druk te zetten. Tabekou dacht zelfs een strafschop te versieren, maar hij werd onterecht afgevlagd voor buitenspel. Nadien sijpelde de energie van de Unionisten zachtjes weg en konden de bezoekers het rustig uitspelen.

   

  Met de overdreven rode kaart voor Perdichizzi en plastieken bekertjes en bierkartons op het veld kregen we nog een onverkwikkelijk einde, maar daar hadden ze bij KV Mechelen lak aan. Zij delen opnieuw de leiding met Beerschot Wilrijk in de tweede periode, Union is uitgeteld.

  Doelpunten: 4' De Camargo 0-1, 11' Selemani 1-1, 60' De Camargo 1-2

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Mechelen haalt het dankzij twee doelpunten van Igor de Camargo van Union. In een felbevochten wedstrijd had een strijdvaardige thuisploeg misschien toch iets meer verdiend.
  2. tweede helft, minuut 94. Vervanging bij KV Mechelen, Williams Togui Mel erin, Igor De Camargo eruit
  3. tweede helft, minuut 92. Er vliegen plastieken bekertjes en draagkartons op het veld. De namiddag krijgt niet echt een fijn einde.
  4. Gele kaart voor Gustav Engvall van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 92
  5. tweede helft, minuut 90. "Vendu! Vendu!" Op de tribune maken de fans duidelijk wat ze ervan vinden. Er kan in elk geval lang nagekaart worden over enkele dubieuze fases, ook op scharniermomenten in deze wedstrijd.
  6. Rode kaart voor Pietro Perdichizzi van Union tijdens tweede helft, minuut 90
  7. tweede helft, minuut 89. Rood voor Perdichizzi. De wedstrijd bloedt dood wanneer Perdichizzi plots rood krijgt voor een stevige tackle. Toch lijkt ook deze beslissing van Verboomen wat streng.
  8. tweede helft, minuut 87. Mechelen staat straks weer naast Beerschot Wilrijk en behoudt dus uitzicht op een tweede periodetitel. In dat geval zijn er geen testwedstrijden nodig om de kampioen van 1B aan te duiden.
  9. tweede helft, minuut 85. Union heeft nog dik vijf minuten voor een gelijkmaker.
  10. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij KV Mechelen, Alexander Corryn erin, Nikola Storm eruit