42'
44'
44'
3 - 1

Eerste periodekampioen KV Mechelen heeft de druk in het kamp van Beerschot Wilrijk gelegd. De thuisploeg trok de gezwinde lijn van de bekermatch door tegen Tubeke, dat blij mag zijn met slechts drie tegentreffers.

KV Mechelen was al 16 duels op rij ongeslagen en had met de overtuigende bekeroverwinning tegen KV Kortrijk nog een extra mentale boost gekregen. Tubeke, dat de rode lantaarn vastheeft in het algemene klassement, hoopte met een goede organisatie de Mechelse stormram af te weren.

Maar na amper 6 minuten mochten de tactische plannen van Tubeke-coach Bracconi al in de prullenmand. Defourny was kansloos op een afgeweken schoot van Schoofs: 1-0.

Het was het startschot van een pot eenrichtingsvoetbal. Enkel Thomas Henry kon twee keer een antwoord van Tubeke formuleren op het Mechelse aanvalsspel. Met een kopbaldoelpunt van De Camargo leek de partij al na een halfuur gespeeld.

KV Mechelen blijft steken op drie goals

Scheidsrechter Put bracht toch weer wat spanning in de wedstrijd door een lichte strafschop te fluiten voor Tubeke: Schuster pakte het kerstcadeautje uit. Maar lang duurde de droom van de bezoekers niet. Storm dwong Defourny tot een redding, Nirisarike werkte onder druk van De Camargo in eigen doel: 3-1 bij de rust.

De tweede helft werd gekleurd door de ijverige zoektocht van Mechelen naar een vierde doelpunt, maar geen enkele van de 7 goede kansen leverde een goal op. Zelfs een lichte strafschop bleef onbenut. Het zal Mechelen worst wezen, want het blijft op kop in de tweede periode.

90+3'

KV Mechelen probeerde zijn overwinning nog wat meer glans te geven in de tweede helft, maar het vierde doelpunt viel niet meer. Zelfs een penalty raakte niet voorbij Defourny. Mechelen zet Beerschot Wilrijk onder druk met de vlotte zege.
90+1'
De doelpoging was het laatste wapenfeit van Igor De Camargo, die 1,5 doelpunt scoorde tegen Tubeke. Togui maakt de wedstrijd vol.
90+1'
89'

De Camargo zoekt korte hoek

Igor De Camargo is de volgende in het Mechelse rijtje die op doel besluit. Hij devieert richting korte hoek, maar daar wacht Defourny zoals het een doelman betaamt.
87'
Gaudiaby let ook in de slotfase nog op. De Camargo loopt weg in zijn rug, maar de verdediger onderschept de pass nog.
87'
85'

En nog lukt het niet!

Het cijfer 4 wil maar niet op het Mechelse scorebord verschijnen. Cleemput doet nochtans zijn uiterste best met een panna, maar het zwakke schot van Engvall raakt opnieuw niet voorbij Defourny.
81'
81'
81'
80'
Storm speelde opnieuw een verdienstelijke partij en krijgt applaus bij zijn wissel. Tainmont neemt het slotkwartier voor zijn rekening.
78'

Defourny redt strafschop

Nog steeds geen 4-1 voor KV Mechelen, want ook vanaf de stip lukt het niet. De plaatsbal van Kaya wordt door Defourny tegen de paal geduwd en vervolgens gepakt.
77'

Penalty voor KV Mechelen

In de eerste helft floot scheidsrechter Put al een lichte strafschop voor Tubeke, dus doet hij nu een wederdienst voor Mechelen. Een tikje op Storm levert een bal op de stip op.
75'
KV Mechelen heeft nog een kwartier om de 4-1 te scoren. Kansen genoeg, maar het lukt maar niet voor de thuisploeg. Storm mist een uitschuifbaar been om in doel te verlengen.
75'
74'
73'
Een counter lijkt veelbelovend voor Tubeke, maar de bezoekers kijken naar elkaar. Swinkels twijfelt niet en raapt de bal op.