• home
 • video
 • pas verschenen

  KV Mechelen is na één helft al klaar met onmondig Tubeke

  einde
  31
  1. 44' - Doelpunt - Igor De Camargo (3 - 1)
  2. 42' - Doelpunt strafschop - Anthony Schuster (2 - 1)
  3. 35' - Doelpunt - Igor De Camargo (2 - 0)
  4. 27' - Geel - Joachim Van Damme
  5. 14' - Geel - Lemouya Goudiaby
  6. 8' - Doelpunt - Rob Schoofs (1 - 0)
  1. 90+1' - Verv. Igor De Camargo door Laurent Lemoine
  2. 87' - Verv. Gustav Engvall door Seth De Witte
  3. 81' - Geel - Gustav Engvall
  4. 81' - Geel - Shean Garlito
  5. 81' - Verv. Nikola Storm door Clément Tainmont
  6. 75' - Verv. Divine Naah door Ernest Agyiri
  7. 74' - Geel - Halil Ibrahim Köse
  8. 58' - Verv. Tom Rosenthal door Aaron Nemane
  9. 47' - Verv. Anthony Lippini door Halil Ibrahim Köse
  8'Rob Schoofs1 - 0
  35'Igor De Camargo2 - 0
  42'Anthony Schuster2 - 1
  44'Igor De Camargo3 - 1

  Eerste periodekampioen KV Mechelen heeft de druk in het kamp van Beerschot Wilrijk gelegd. De thuisploeg trok de gezwinde lijn van de bekermatch door tegen Tubeke, dat blij mag zijn met slechts drie tegentreffers.

  KV Mechelen was al 16 duels op rij ongeslagen en had met de overtuigende bekeroverwinning tegen KV Kortrijk nog een extra mentale boost gekregen. Tubeke, dat de rode lantaarn vastheeft in het algemene klassement, hoopte met een goede organisatie de Mechelse stormram af te weren.

   

  Maar na amper 6 minuten mochten de tactische plannen van Tubeke-coach Bracconi al in de prullenmand. Defourny was kansloos op een afgeweken schoot van Schoofs: 1-0.

   

  Het was het startschot van een pot eenrichtingsvoetbal. Enkel Thomas Henry kon twee keer een antwoord van Tubeke formuleren op het Mechelse aanvalsspel. Met een kopbaldoelpunt van De Camargo leek de partij al na een halfuur gespeeld.

  KV Mechelen blijft steken op drie goals

  Scheidsrechter Put bracht toch weer wat spanning in de wedstrijd door een lichte strafschop te fluiten voor Tubeke: Schuster pakte het kerstcadeautje uit. Maar lang duurde de droom van de bezoekers niet. Storm dwong Defourny tot een redding, Nirisarike werkte onder druk van De Camargo in eigen doel: 3-1 bij de rust.


  De tweede helft werd gekleurd door de ijverige zoektocht van Mechelen naar een vierde doelpunt, maar geen enkele van de 7 goede kansen leverde een goal op. Zelfs een lichte strafschop bleef onbenut. Het zal Mechelen worst wezen, want het blijft op kop in de tweede periode.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde. KV Mechelen probeerde zijn overwinning nog wat meer glans te geven in de tweede helft, maar het vierde doelpunt viel niet meer. Zelfs een penalty raakte niet voorbij Defourny. Mechelen zet Beerschot Wilrijk onder druk met de vlotte zege.
  2. tweede helft, minuut 91. De doelpoging was het laatste wapenfeit van Igor De Camargo, die 1,5 doelpunt scoorde tegen Tubeke. Togui maakt de wedstrijd vol.
  3. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij KV Mechelen, Laurent Lemoine erin, Igor De Camargo eruit
  4. tweede helft, minuut 89. De Camargo zoekt korte hoek. Igor De Camargo is de volgende in het Mechelse rijtje die op doel besluit. Hij devieert richting korte hoek, maar daar wacht Defourny zoals het een doelman betaamt.
  5. tweede helft, minuut 87. Gaudiaby let ook in de slotfase nog op. De Camargo loopt weg in zijn rug, maar de verdediger onderschept de pass nog.
  6. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KV Mechelen, Seth De Witte erin, Gustav Engvall eruit
  7. tweede helft, minuut 85. En nog lukt het niet! Het cijfer 4 wil maar niet op het Mechelse scorebord verschijnen. Cleemput doet nochtans zijn uiterste best met een panna, maar het zwakke schot van Engvall raakt opnieuw niet voorbij Defourny.
  8. Gele kaart voor Gustav Engvall van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 81
  9. Gele kaart voor Shean Garlito van Tubeke tijdens tweede helft, minuut 81
  10. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KV Mechelen, Clément Tainmont erin, Nikola Storm eruit