1. 50' - Doelpunt - Arjan Swinkels (1 - 2)
Challenger Pro League - speeldag 19 - 14/12/18 - 20:31
50'
Arjan Swinkels
1 - 2
50'

KV Mechelen heeft zonder veel moeite met 1-3 gewonnen op het veld van OHL. Matchwinnaar was De Camargo die twee keer scoorde en de assist gaf voor Swinkels. OHL kon met zijn tienen geen vuist meer maken in de tweede helft. KV Mechelen springt zo voorlopig naar de leiding in 1B.

Bekijk de hoogtepunten

Wedstrijdgegevens

Doelpunten

3' De Camargo 0-1

31' Hirst 1-1

48' Swinkels 1-2

61' De Camargo 1-3

Rode kaart

42' Hubert

De eerste helft begon geweldig voor KV Mechelen. Al na 3 minuten kopte De Camargo (al dan niet buitenspel) de 0-1 tegen het net op aangeven van  man in vorm Storm. Oud-Heverlee Leuven probeerde met goeie moed wat terug te doen, maar veel kansen creëerde het niet.

Daar bracht Hirst op het halfuur echter verandering in. Verrips ging eerst nog goed plat op een schot van Myny, maar Hirst was goed gevolgd en tikte de rebound binnen. Toch een kleine domper voor KV Mechelen, dat tot dan alles onder controle leek te hebben.

OHL had weer moed, maar die moed zonk hen net voor rust al snel weer in de schoenen. Na een stevige tackle van Hubert kreeg die zijn tweede gele kaart in amper 9 minuten tijd. Een hard verdict voor OHL dat met 10 man de kleedkamer in ging.

De Camargo bezegelt lot van OHL

De tweede helft begon op dezelfde manier als de eerste. Al na 3 minuten was het weer KV Mechelen dat de score opende. Verdediger Swinkels dribbelde als een volleerde spits doorheen de Leuvense verdediging en plaatste de bal netjes voorbij doelman Henkinet. Malinwa opnieuw op voorsprong en OHL leek daar nog weinig tegen in te kunnen brengen.

KV Mechelen drukte door tegen de tien spelers van Leuven en leek de wedstrijd meteen dood te willen maken. Engvall nam eerst nog een bal vol op de slof, maar die spatte uiteen op de deklat. Uitstel van executie, want enkele minuten later scoorde De Camargo zijn tweede van de avond. Na wat geharrewar in de kleine rechthoek kon de aanvaller het leer rustig in doel leggen.

KV Mechelen had zijn schaapjes op het droge en ging wat achterover leunen. OHL kwam zo opnieuw wat in de wedstrijd in het laatste kwartier van de match, maar verder dan een aantal verdwaalde kopballen en een afstandsschot kwam het niet meer.

OHL blijft mee op de laatste plaats staan in de tweede periode in 1B en moet zich gaan reppen om de Play Downs te vermijden. KV Mechelen daarentegen springt over Beerschot Wilrijk, dat zondag nog speelt, naar de 1e plaats.

Wouter Vrancken: "Goede met slechte momenten afgewisseld"

KV Mechelen-coach Wouter Vrancken was na de match tevreden over de prestatie van zijn team, maar zag toch nog enkele werkpunten.

"Er waren goede, maar ook minder goede momenten. Als je voorstaat moet je een wedstrijd kunnen dood maken en simpeler spelen. Zeker tegen 10 man. We zochten het vaak iets te moeilijk. Aan de rust hebben we dat proberen bij te stellen, wat goed is gelukt."

Julien Gorius: "Rode kaart veranderde de match"

Julien Gorius mocht in de tweede helft nog komen opdraven tegen zijn ex-team, maar ging mee tenonder tegen het overtal van KV Mechelen.

"De rode kaart veranderde de match. We zitten duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. Al is het geen schande om te verliezen van KV Mechelen. We zijn zeer ver verwijderd van ons vooropgestelde doel (spelen voor promotie)."

90+1'
87'
Tainmont zet zich door op links en zet voor. Gorius devieert de bal bijna in eigen goal, maar de bal gaat net voorlangs.
85'
84'
Seth De Witte wordt in de strijd gegooid. Hij moet de match weer onder controle krijgen voor Malinwa, dat voorlopig even onder ligt.
84'
Invaller Mertens viseert de winkelhaak met een schot van net buiten de zestien. De bal vliegt een meter over. Wat kan OHL nog in de laatste minuten?
79'

OHL met vernieuwde krachten

OHL lijkt er dan toch nog in te geloven. De verse krachten zorgen voor een nieuwe impuls en Verrips moet goed tussenkomen bij een kopbal van Hirst.
78'
Een goed ingedraaide vrije trap van OHL belandt pardoes op Schuermans, die te verrast is en er niets mee kan aanvangen. Dit leek de kans voor OHL om opnieuw in de wedstrijd te komen.
76'
75'
OHL-coach Pearson brengt zijn laatste verse krachten erin. Mertens en van Landschoot komen in de plaats van Libert en Myny.
74'
De Camargo wordt gewisseld voor Togui. De Braziliaan heeft meer dan zijn plicht gedaan met 2 doelpunten en een assist.
74'
72'
Als OHL dan toch eens de bal verovert, doet het er bitter weinig mee. Een counter draait op niets uit.
71'
Tainmont krult de bal richting de verste bovenhoek, maar die vliegt nipt over.
69'
De Camargo haalt opnieuw uit op de rand van de zestien. Henkinet gaat goed plat en duwt de bal in hoekschop. Die levert echter niets op. KV Mechelen doet voorlopig wat het wil.
66'

Geen tweede voor Swinkels

Ook Swinkels wil een tweede goal. Een hoekschop belandt voor de voeten van de verdediger die uithaalt, maar Henkinet redt goed.