• home
 • video
 • pas verschenen

  Storm laat Mechelse periodetiteldroom niet wegzakken in de modder

  einde
  13
  1. 41' - Geel - Kurt Abrahams
  1. 90+2' - Doelpunt - Noël Naby Soumah (1 - 3)
  2. 90+1' - Geel - Wouter Corstjens
  3. 89' - Verv. Onur Kaya door Seth De Witte
  4. 84' - Verv. Nikola Storm door Clément Tainmont
  5. 80' - Verv. Igor De Camargo door Williams Togui Mel
  6. 77' - Verv. Gilles Dewaele door Junior Otoò
  7. 75' - Own goal - Noël Naby Soumah (0 - 3)
  8. 73' - Verv. Sava Petrov door Guillaume De Schryver
  9. 65' - Verv. Stephen Buyl door Ambroise Gboho
  10. 61' - Doelpunt - Igor De Camargo (0 - 2)
  11. 53' - Geel - Lukas Van Eenoo
  12. 50' - Doelpunt - Gustav Engvall (0 - 1)
  50'Gustav Engvall0 - 1
  61'Igor De Camargo0 - 2
  75'Noël Naby Soumah0 - 3
  90+2'Noël Naby Soumah1 - 3

  KV Mechelen houdt de droom om ook de tweede periodetitel te pakken levend. Het ging op bezoek bij Westerlo de drie punten halen en komt zo weer in de buurt van Beerschot Wilrijk. Nikola Storm was de uitblinker bij de bezoekers.

  Het was vandaag geen weer om een hond door te sturen en dat had ook zijn impact op de grasmat in Het Kuipje. Het was glibberen en glijden op de modderige akker en in de eerste helft kregen de toeschouwers dan ook vooral duels, slippers en mislukte controles te zien. De twee ploegen toonden wel inzet, maar kansen bleven uit.

   

  Een puntendeling zou voor beide ploegen een streep door de rekening zijn want concurrent Beerschot Wilrijk had wel de volle buit gepakt. Nikola Storm ontpopte zich tot de dirigent van KV Mechelen. Zijn voorzetten vanaf de linkerflank waren aartsgevaarlijk. Meteen na de rust duwde Engvall er zo al eentje in doel. 

   

  Op het uur kwam er een nagenoeg identiek doelpunt. Dit keer was De Camargo de afwerker met dienst. En Storm maakte er een hattrick van assists van. De derde keer was het een ongelukkige Soumah die de bal voorbij zijn eigen doelman duwde. 

   

  In het slot kon hij zijn misser wel nog rechtzetten want hij zorgde op aangeven van Abrahams nog voor een Westelse eerredder. KV Mechelen komt door de zege op 8 punten, 2 minder dan Beerschot Wilrijk. 

  Wedstrijdgegevens

  Doelpunten

   

  48' Engvall 0-1

  60' De Camargo 0-2

  73' Soumah (owngoal) 0-3

  90' Soumah 1-3

   

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 92. Einde: 1-3. KV Mechelen klopt Westerlo met 1-3 en komt weer in het spoor van Beerschot Wilrijk. Nikola Storm was de uitblinker met 3 assists.
  2. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 92 door Noël Naby Soumah van Westerlo. 1, 3.
  3. tweede helft, minuut 91. Verrips krijgt Het Kuipje over zich heen. De scheidsrechter geeft hem een berisping, maar geen kaart.
  4. Gele kaart voor Wouter Corstjens van Westerlo tijdens tweede helft, minuut 91
  5. tweede helft, minuut 89. Nu is het plots toch nog even alle hens aan dek achteraan bij KV Mechelen. Uiteindelijk krijgt Verrips de bal te pakken en hij doet zijn stinkende best om tijd te rekken.
  6. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij KV Mechelen, Seth De Witte erin, Onur Kaya eruit
  7. tweede helft, minuut 87. De eerredder. Het doelpunt van de thuisploeg komt te laat, maar voor de sfeer in het stadion doet het wel wonderen. Soumah scoort op aangeven van Abrahams.
  8. tweede helft, minuut 85. Corstjens krijgt geel na een botsing met Verrips. Het is een heel streng oordeel van de scheidsrechter en de Westerlo-speler protesteert dan ook. .
  9. tweede helft, minuut 84. Onur Kaya trekt zijn aanvoerdersband uit. Hij gaat rusten en geeft de band door aan zijn vervanger: Seth De Witte.
  10. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KV Mechelen, Clément Tainmont erin, Nikola Storm eruit