89'
Denis Prychynenko
89'
5 - 2

Beerschot Wilrijk heeft zijn ambities in 1B kracht bijgezet met een overtuigende zege in de topper tegen Tubeke. Dante Vanzeir kroonde zich tot man van de match met maar liefst 4 doelpunten.

Vanzeir toont zijn ploeg de weg naar ruime zege

Beerschot Wilrijk kreeg de nummer 2 uit de 2e periode op bezoek, maar leek allerminst onder de indruk. De eerste 45 minuten bouwde Dante Vanzeir een feestje voor de thuissupporters. Hij pakte uit met een zuivere hattrick.

Na 5 minuten was het al een eerste keer raak voor Vanzeir. De thuisploeg bleef aandringen en met een rake kopbal verdubbelde hij de score. Nog voor het halfuur was het derde doelpunt al binnen. Vanzeir werd neergemaaid in de 16 en zette zelf de strafschop om.

Na het uur bracht Henry even weer spanning in de partij met een tegentreffer, maar Vanzeir was nog niet voldaan en legde er nog een 4e in het mandje. Zijn 5e poging spatte uiteen op het doelhout. Tubeke maakte nog wel de 4-2, maar het kalf was dan al lang verdronken. Prychenko legde na een corner de eindstand vast.

Beerschot Wilrijk heeft nu een mooie bonus bovenaan het klassement van de tweede periode, al kunnen KV Mechelen en Westerlo nog dichterbij sluipen.