• home
 • video
 • pas verschenen

  KV Mechelen kruipt door het kleinste gaatje tegen 10 Lommel-spelers

  einde
  32
  1. 44' - Geel 2 - Scott Bitsindou
  2. 22' - Geel - Scott Bitsindou
  3. 8' - Doelpunt - Igor De Camargo (1 - 0)
  1. 90+1' - Verv. Igor De Camargo door Seth De Witte
  2. 89' - Geel - Timo Cauwenberg
  3. 89' - Verv. Sebastiaan Brebels door Jentl Gaethofs
  4. 88' - Geel - Robin Henkens
  5. 87' - Doelpunt - Joachim Van Damme (3 - 2)
  6. 86' - Verv. Laurens Vermijl door Sam Valcke
  7. 80' - Verv. Glenn Claes door Thomas Azevedo
  8. 80' - Verv. Lucas Bijker door Mathieu Cornet
  9. 69' - Geel - Clément Tainmont
  10. 64' - Doelpunt - Sebastiaan Brebels (2 - 2)
  11. 52' - Doelpunt - Leonardo Rocha (2 - 1)
  12. 48' - Doelpunt - Arjan Swinkels (2 - 0)
  8'Igor De Camargo1 - 0
  48'Arjan Swinkels2 - 0
  52'Leonardo Rocha2 - 1
  64'Sebastiaan Brebels2 - 2
  87'Joachim Van Damme3 - 2

  KV Mechelen heeft op de valreep een valse start vermeden in de tweede periode in 1B. Lommel haalde met z'n tienen een 2-0-achterstand op, maar een omstreden late treffer van Van Damme schonk KV Mechelen alsnog de volle buit. "De Camargo duwde Cauwenberg bijna onder de grasmat, dit is gewoon een schande", zei Lommel-aanvoerder Glenn Neven.

  Doelpunten:

  • 6' De Camargo 1-0
  • 47' Swinkels 2-0
  • 50' Rocha 2-1
  • 62' Brebels 2-2
  • 85' Van Damme 3-2

  De Camargo zet KV Mechelen al vroeg op weg

  Bij een gebrek aan muzikanten was er vanavond uitzonderlijk geen Mechelse harmonie voor de aftrap. In het spel van de thuisploeg zat daarentegen wel meteen muziek. Na amper 6 minuten kopte De Camargo KV Mechelen op aangeven van Engvall al op voorsprong.

   

  Lommel was meteen wakker en probeerde te reageren. Veel verder dan schuchtere pogingen kwamen de bezoekers evenwel niet. Pas iets voorbij het kwartier moest Verrips zich toch eens strekken op een afstandsschot van Vermijl.

   

  Ook Bitsindou zette de KVM-doelman nog aan het werk met een -weliswaar flauwe- kopbal. Kort voor de rust werkte diezelfde Bitsindou zich opnieuw in de kijker. Na een slag aan De Camargo mocht hij met z’n tweede geel net iets vroeger dan de anderen de kleedkamer opzoeken.

  De Camargo trof al na amper 6 minuten raak.

  Van Damme bevrijdt KVM met discutabele goal

  Bitsindou maakte het Lommel zo nog wat moeilijker en na amper 2 minuten in de tweede helft leek het helemaal einde verhaal voor de bezoekers. Een doorgekopte voorzet van Kaya landde bij Swinkels en die maakte er van dichtbij 2-0 van.

   

  Maar Lommel krabbelde met z’n tienen zowaar overeind. Doelpuntenmaker Swinkels gleed ongelukkig weg en Rocha profiteerde optimaal. Met een strakke knal bracht hij Lommel weer in de wedstrijd.

   

  De Camargo kon de thuisploeg weer wat meer ademruimte geven, maar alleen voor doelman Coucke mikte hij nipt voorlangs. Een dure misser want aan de overkant werd Brebels uit het oog verloren en hij was wel trefzeker. Straffe stoot van de bezoekers: met z’n tienen van 2-0 naar 2-2.

   

  KV Mechelen moest alles op alles zetten, voor Lommel was het pompen of verzuipen. Coucke pareerde een knal van Engvall, Neven gooide zich voor de herneming van De Camargo. Maar 5 minuten voor het einde loodste Van Damme KV Mechelen toch nog naar een 9e competitiezege op rij. Een winning goal met een geurtje aan, want een voorafgaande duwfout van De Camargo op Cauwenberg werd door de vingers gezien.

  Bekijk de samenvatting:

  Neven: "Dit is gewoon een schande"

  Bij Lommel waren ze niet te spreken over de late goal van Van Damme. Ook aanvoerder Glenn Neven begreep niet dat er niet gefloten was voor de voorafgaande duwfout van De Camargo. "Cauwenberg wou de bal ontzetten en De Camargo duwt hem bijna onder de grasmat. Er is geen discussie mogelijk, dat is gewoon een fout."

   

  "Het is heel moeilijk om te zwijgen. Twee jaar geleden zijn we al eens serieus "genaaid" geweest. Dit is heel zuur, zeker met de manier waarop we ons terug in de wedstrijd geknokt hadden. Ik heb er geen andere woorden voor, dit is gewoon een schande."

   

  Neven had ook nog een boodschap voor de wedstijdleiding. "Ik denk dat die mannen misschien best eens terug naar de basis gaan. Vorig jaar hebben wij in de amateurreeks misschien één keer een mindere ref gehad. Hier verdienen de refs 10 keer zoveel, maar die in de amateurreeks halen ze een beter niveau."

   

  Lommel maakte het zichzelf natuurlijk wel moeilijk door de uitsluiting van Bitsindou. "Die rode kaart was oliedom, dat weet hij zelf ook wel. Hij had in een fase daarvoor ook al z'n tweede gele kaart kunnen krijgen. Voor die fase geef ik de ref 10 op 10."

  Van Damme: "Fase De Camargo niet goed gezien"

  Joachim Van Damme was de matchwinnaar bij KV Mechelen. Met een weliswaar omstreden doelpunt trok hij de thuisploeg over de streep. "Een duwfout van De Camargo bij mijn goal? Zo heb ik het zelf niet ervaren. Ik dacht eerst dat de ref voor penalty zou fluiten, maar ik heb de fase eigenlijk niet goed gezien. Ik heb wel gehoord dat het link was", zei Van Damme.

   

  "Vandaag mogen we vieren, maar we moeten niet uit het oog verliezen dat we een 2-0-voorsprong uit handen hebben gegeven tegen 10 spelers. Het waren 2 domme tegendoelpunten, die foutjes moeten er toch uit."

   

  "Er zit ook wel kwaliteit bij Lommel en wij zijn ook niet de ploeg die zomaar over andere teams zal lopen. Met Rocha heeft Lommel ook een topschutter, er kan uit het niks een goal vallen. Bij de 2-1 begonnen we wat te twijfelen en toen viel ook de 2-2."

   

  "Daarna ontwikkelden we wel veel druk naar voren, ook al waren er soms wat slordigheden. We kregen wel nog de kansen voor de 3-2, dus ik denk dat het uiteindelijk wel een verdiende zege was. Al dan niet met een dubieuze fase op het einde." 

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. KV Mechelen boekt z'n 9e competitiezege op een rij, maar het heeft de nodige moeite gekost. Pas in de slotfase loodste Van Damme KVM voorbij Lommel, dat de hele 2e helft met een man minder speelde.
  2. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij KV Mechelen, Seth De Witte erin, Igor De Camargo eruit
  3. tweede helft, minuut 90. De wedstrijd van De Camargo zit erop. Hij wordt vervangen door De Witte. Bij Lommel neemt Gaethofd de plaats in van doelpuntenmaker Brebels.
  4. Gele kaart voor Timo Cauwenberg van Lommel SK tijdens tweede helft, minuut 89
  5. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Lommel SK, Jentl Gaethofs erin, Sebastiaan Brebels eruit
  6. Gele kaart voor Robin Henkens van Lommel SK tijdens tweede helft, minuut 88
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 87 door Joachim Van Damme van KV Mechelen. 3, 2.
  8. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Lommel SK, Sam Valcke erin, Laurens Vermijl eruit
  9. tweede helft, minuut 85. Van Damme zorgt voor enorme ontlading. Van Damme verlost KV Mechelen kort voor het einde: 3-2. Bij Lommel zijn ze in alle staten door een voorafgaande duwfout van De Camargo, maar scheidsrechter Vergoote geeft geen krimpt. Een goal met een geurtje aan, maar daar malen de KVM-fans niet om.
  10. tweede helft, minuut 82. Lommel kruipt door oog van de naald. Het is nu pompen of verzuipen voor Lommel. Coucke moet z'n kunnen tonen op een knal van Engvall. Bij de herneming van De Camargo kan Neven zich nog net voor de bal gooien.