• home
 • video
 • pas verschenen

  KV Mechelen steekt eerste periodetitel op zak na zege tegen Union

  1. 33' - Verv. Steven Pinto-Borges door Charles Morren
  2. 31' - Geel - Carlos Moreno
  3. 28' - Doelpunt - Joachim Van Damme (1 - 0)
  4. 23' - Geel - Jules Van Cleemput
  5. 20' - Geel - Federico Vega
  1. 90+4' - Geel - Roman Ferber
  2. 86' - Verv. Onur Kaya door Mathieu Cornet
  3. 77' - Geel - Nikola Storm
  4. 77' - Verv. Federico Vega door Roman Ferber
  5. 71' - Verv. Gustav Engvall door Tim Matthys
  6. 64' - Geel - Marcel Mehlem
  7. 64' - Verv. Joachim Van Damme door Seth De Witte
  8. 59' - Doelpunt - Thibaut Peyre (2 - 1)
  9. 55' - Verv. Max Besuschkow door Nils Bouekou
  10. 53' - Doelpunt - Gustav Engvall (2 - 0)

  Een nieuwe 3-0-zege zat er vrijdagavond niet in voor KV Mechelen, maar KVM heeft wel de eerste periodetitel te pakken. In een duel met rechtstreeks concurrent Union - dat met 5 goals verschil moest winnen om nog periodekampioen te worden - won KV Mechelen met 2-1.

  • Doelpunten: 26' Van Damme 1-0, 51' Engvall 2-0, 57' Peyre 2-1

  Bekijk de samenvatting van de wedstrijd

  KVM trakteert trouwe aanhang op periodetitel

  De periodetitel nog mislopen, leek voor KV Mechelen haast onmogelijk Achter de Kazerne, want Union moest met maar liefst 5 goals verschil winnen. Ondanks de grote bonus begon KVM toch maar slapjes aan de wedstrijd. 

   

  In de openingsminuten zakte het helemaal achteruit en zag het Selemani en Niakaté zich de kansen de nek omwringen. De trouwe aanhang van de thuisploeg nam hun ploeg dan maar op sleeptouw en dat loonde. Van Damme bedankte voor de steun met de openingstreffer: 1-0. 

   

  En wanneer Engvall de score verdubbelde, leek KVM alweer onderweg naar een nieuwe 3-0-zege, maar dat feestje liet Union niet doorgaan. Peyre tekende voor de aansluitingstreffer en maakte zo een einde aan de indrukwekkende reeks zonder tegendoelpunten voor doelman Verrips.

   

  Nadien mocht KV Mechelen best tevreden zijn met de tussenstand nadat het tot tweemaal toe goed wegkwam. Tau vlamde pal op de dwarsligger, enkele seconden later vuurde Bouekou zijn kanonskogel maar net naast doel af.

   

  De Mechelse zege kwam nadien niet meer in het gedrang. Wouter Vrancken pakt sinds zijn aanstelling een knappe 28 op 38, met de eerste periodetitel in 1B als kers op de taart.

  Matthys: "Nu ook tweede periode winnen"

  • Tim Matthys (KVM): "De eerste periode is binnen, iedereen is heel gelukkig. We hebben de extrasportieve zaken goed van ons afgezet, ook omdat het bestuur ons enorm gerustgesteld heeft. We mogen heel trots zijn op wat we nu bereikt hebben. Ik denk dat er na 5 speeldagen nog weinig mensen geloofden in onze kansen, maar we hebben het schitterend gedaan. We willen nu ook de tweede periode winnen, dan hoeven we geen finale meer te spelen. Dat de voorzitter een stap opzij gezet heeft? Dat had hij zelf al aangegeven, we wisten alleen niet wanneer. Het toont aan dat hij een echte clubman is en dat siert hem."
   
  • Rob Schoofs (KVM): "We zijn nog lang geen kampioen, maar we hebben wel al ons eerste doel bereikt. Daar hebben we heel hard voor moeten knokken na onze slechte start. Het was een mooie remonte met heel veel zeges. Die laatste match tegen Union wilden we ook absoluut winnen om te tonen dat we de beste ploeg waren. Dit geeft een goed gevoel, ook al was het niet onze beste match."
   
  • Wouter Vrancken (KVM-coach): "De spelers mogen nu even vieren na zo'n prestatie. We hebben een mooie reeks neergezet. Dat we de eerste periode kunnen afsluiten met een zege tegen een sterke ploeg als Union is de kers op de taart. We moeten nu proberen om deze lijn door te trekken."

  Op sportief vlak geen vuiltje aan de lucht bij KVM

  Vrancken: "Wij zijn enkel met het sportieve bezig"

  Matthys: "Fantastische reeks neergezet om die periodetitel nog binnen te halen"

  Schoofs: "Zijn bijlange nog geen kampioen"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. EINDE. De 2-1-zege van KVM komt niet meer in het gedrang. Het hengelt zo ook de eerste periodetitel in 1B binnen.
  2. Gele kaart voor Roman Ferber van Union tijdens tweede helft, minuut 94
  3. tweede helft, minuut 90. We krijgen 4 minuten extra tijd.
  4. tweede helft, minuut 87. De wedstrijd bereikt stilaan zijn eindpunt. Union probeert er nog iets van te maken, maar stuit op een goed verdedigend Mechelen.
  5. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KV Mechelen, Mathieu Cornet erin, Onur Kaya eruit
  6. tweede helft, minuut 81. Kaya knalt op Saussez. KVM probeert eindelijk nog eens wat te dreigen. Kaya komt slim in balbezit, maar beslist om vanuit een te scherpe hoek op Saussez te knallen. Een voorzet was de betere optie. .
  7. tweede helft, minuut 80. Nog 10 minuten te gaan Achter de Kazerne. De periodetitel voor KVM kan nu niet meer mislopen, de zege wel. Wat kan Union nog forceren?
  8. Gele kaart voor Nikola Storm van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 77
  9. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Union, Roman Ferber erin, Federico Vega eruit
  10. tweede helft, minuut 73.