• home
 • video
 • pas verschenen

  KV Mechelen klaart de klus pas na de rust tegen 10 Roeselare-spelers

  einde
  30
  1. 90+4' - Own goal - Baptiste Schmisser (3 - 0)
  2. 84' - Verv. Emile Samyn door Arthur Devos
  3. 82' - Doelpunt - Onur Kaya (2 - 0)
  4. 81' - Geel - Francois Kompany
  5. 81' - Verv. Willy Semedo door Mohammed Aoulad
  6. 76' - Verv. Nikola Storm door Igor De Camargo
  7. 71' - Doelpunt - Germán Mera (1 - 0)
  8. 64' - Geel 2 - Danzell Gravenberch
  9. 64' - Verv. Saviour Godwin door Mael Lepicier
  10. 60' - Geel - Jules Van Cleemput
  11. 59' - Verv. Lucas Bijker door Laurent Lemoine
  12. 57' - Geel - Danzell Gravenberch
  13. 56' - Geel - Stijn De Smet
  71'Germán Mera1 - 0
  82'Onur Kaya2 - 0
  90+4'Baptiste Schmisser3 - 0

  Na de klinkende zege vorig weekend tegen Beerschot-Wilrijk heeft KV Mechelen ook vandaag Roeselare met 3-0 naar huis gestuurd. Alle goals vielen na de rust, nadat Roeselare voort moest met 10 man.

  Geen goals in spektakelloze eerste helft

  Van fraudezorgen lijkt er bij KV Mechelen (op sportief vlak) geen vuiltje aan de lucht. Het won achtereenvolgens van Lommel, OH Leuven en Beerschot-Wilrijk, telkens met 3-0 en pronkt helemaal bovenaan het klassement in 1B. Het won ook al 6 wedstrijden op een rij.

   

  Ook tegen Roeselare hadden ze in Mechelen geen zin om die reeks te verbreken. Opnieuw werd het 3-0, al ging het niet zo makkelijk als de uitslag doet vermoeden. 

   

  De eerste helft startte KV Mechelen vurig en kreeg het met Mera en Togui de betere kansen in de openingsfase. Ook schoofs kon de score niet openen. Dé kans voor rust lag aan de voeten van Kaya, maar ook hij kon de ban niet breken. 

   

  Roeselare kreeg zijn beste kans nog via een kopbal van François Kompany, zijn kopbal verdween op de paal. Een voorsprong zat er sowieso niet in, want de scheidsrechter had een overtreding gezien. Na een ietwat teleurstellende eerste helft gingen de spelers rusten met een brilscore.

  KV kan pas scoren na rode kaart bij Roeselare

  Na een kleine tien minuten spelen na de rust kreeg de thuisploeg een penalty. Borry trok Tainmont tegen de vlakte, genoeg voor scheidsrechter De Cremer om de bal op de stip te leggen. Tainmont zette zich zelf achter de bal, maar besloot via de linkerpaal naast doel. 

   

  Een (lichte) tweede gele kaart voor middenvelder Gravenberch was het sein voor Mechelen om eens extra door te drukken. Met succes, want amper zeven minuten later was het al raak. Mera verlengde een hoekschop knap in de rechterbovenhoek, Biebauw was kansloos.

   

  Nadien was het pompen en verzuipen voor Roeselare, dat met z'n tienen achter de bal moest aanhollen. De doodsteek kwam er uiteindelijk dankzij een pareltje van Kaya, die prachtig en van ver voorbij Biebauw krulde. Een eigen doelpunt van Schmisser in de toegevoegde tijd maakte het Mechelse feest helemaal compleet. 

   

  KV Mechelen komt zo opnieuw aan de leiding in 1B met 21 punten uit 11 wedstrijden. Roeselare blijft steken op 13 punten en kan enkel OH Leuven en Tubeke achter zich laten.

  Fase per fase

  1. Owngoal tijdens tweede helft, minuut 94 door Baptiste Schmisser van KV Mechelen. 3, 0.
  2. tweede helft, minuut 93. Einde. Einde van de wedstrijd. KV Mechelen wint verdiend met 3-0, maar kon pas scoren na de rode kaart voor Gravenberch. .
  3. tweede helft, minuut 92. Owngoal Schmisser: 3-0. Het feestje wordt alvast ingezet in Mechelen. Schmisser probeert een voorzet te ontzetten, maar die vliegt in eigen doel: 3-0.
  4. tweede helft, minuut 91. Kaya schildert vrije trap net over. Geen tweede doelpunt voor Onur Kaya. Zijn vrije mist maar nét de goede richting.
  5. tweede helft, minuut 90. We krijgen 3 minuten extra tijd.
  6. tweede helft, minuut 88. Bij Roeselare snakken ze naar het einde van de wedstrijd. Mera torent opnieuw boven de Roeselare-verdedigers uit op een hoekschop voor de thuisploeg, deze keer staat Biebauw wel paraat.
  7. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Roeselare, Arthur Devos erin, Emile Samyn eruit
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 82 door Onur Kaya van KV Mechelen. 2, 0.
  9. tweede helft, minuut 81. Kaya scoort een pareltje: 2-0. De KV Mechelen-supporters gaan helemaal uit hun dak. Kaya krult de bal van ver buiten het strafschopgebied in de linkerbovenhoek: 2-0!
  10. Gele kaart voor Francois Kompany van Roeselare tijdens tweede helft, minuut 81