90+8'
Gustav Engvall
2 - 2
90+8'

Met een doelpunt in de allerlaatste seconden heeft KV Mechelen een puntje gesprokkeld op het veld van Union. KVM telt na 5 matchen 6 punten, Union heeft er 4.

KV Mechelen, met Cocalic, Swinkels, Van Damme, Schoofs, Matthys, Storm en De Camargo in de basis maar zonder de zieke Kaya, domineerde grote delen van de wedstrijd in het Dudenpark.

Op het halfuur resulteerde het Mechelse overwicht in een strafschop, nadat De Camargo aan de rand van de 16 was neergetrokken. Tainmont zette de penalty feilloos om, 0-1.

Na een afwachtende start schoof Union mondjesmaat op. Voor de rust eindigde die voorzichtige dadendrang in een heet standje voor het KV-doel: een schot van Pinto ging naast.

In de tweede helft kwam Union gretiger en scherper voor de pinnen. KV liet enkele kansen liggen en toen de thuisploeg met een afgeweken trap van Niakate op gelijke hoogte kwam, was alles te herdoen.

Union begon in zijn kansen te geloven en sloeg 8 minuten voor tijd een tweede keer toe. Perdichizzi kopte een vrije trap binnen, 2-1. Wat later haalde KV-coach Vrancken middenvelder Schoofs naar de bank en gooide hij er met de Zweed Engvall een extra spits in.

De spanning steeg ten top en in de 88e minuut zat het spel op de wagen. Na een paar vuile fouls werd er geduwd en getrokken dat het een lieve lust was. Unionist Tabekou en Mechelaar Bijker moesten afkoelen in de douche.

Met de moed der wanhoop trok KV Mechelen in de extra tijd van 6 minuten nog eens alle registers open. Toen Union een vrije trap van Matthys niet wegkreeg, belandde de bal opnieuw voor doel, waar Engvall hem hard tegen het net keilde.

Foto's van Tainmont, Perdichizzi en het opstootje:

"We moeten efficiënter spelen"

"We waren naar hier gekomen om te winnen. We speelden onze beste (eerste) helft van het seizoen en stonden 0-1 voor", analyseert Rob Schoofs de wedstrijd vanuit Mechels perspectief.

"In de tweede helft wilden we op ons elan doorgaan en met Storm, die alleen op de keeper afging, konden we na de rust op 0-2 komen. Jammer genoeg ging de bal er niet in en toen kropen we te veel achteruit."

"Dan weet je dat het moeilijk wordt en dat bleek ook zo te zijn. Union scoorde 2 keer, gelukkig konden wij op het einde nog gelijkstellen. Met een punt kunnen we leven, al hadden we op meer gehoopt."

"Alles ligt dicht bij elkaar in 1B. Geen enkele club kan er zomaar doorlopen. Wij moeten wel wat efficiënter spelen, dan maken we het onszelf veel makkelijker en kunnen we de druk wat van ons afhouden."