• home
 • video
 • pas verschenen

  KV Mechelen viert promotie tegen Beerschot Wilrijk na terugmatch vol hectiek

  heenwedstrijd 0 - 0
  1. 45+1' - Geel - Jimmy De Jonghe
  2. 38' - Verv. Gertjan De Mets door Mèmè Placca Fessou
  3. 33' - Rood - Marius Noubissi
  1. 90+5' - Geel - Denis Prychynenko
  2. 90+5' - Geel - Gregory Grisez
  3. 90+1' - Geel - Gustav Engvall
  4. 89' - Doelpunt - Clément Tainmont (2 - 1)
  5. 88' - Verv. Dante Vanzeir door Tarik Tissoudali
  6. 86' - Verv. Erwin Hoffer door Gregory Grisez
  7. 83' - Verv. Nikola Storm door Mathieu Cornet
  8. 76' - Verv. Rob Schoofs door Clément Tainmont
  9. 72' - Verv. Thibaut Peyre door Tim Matthys
  10. 65' - Geel - Dante Vanzeir
  11. 65' - Doelpunt strafschop - Dante Vanzeir (1 - 1)
  12. 47' - Doelpunt - Nikola Storm (1 - 0)

  Na een jaar afwezigheid heeft KV Mechelen zijn ticket voor 1A weer te pakken. In een hectische terugmatch tegen Beerschot Wilrijk zorgde Tainmont voor de goal van de promotie. Beerschot Wilrijk grijpt er voor het tweede jaar op rij naast.

  Bekijk het journaal met een verslag van KV-Mechelen-Beerschot Wilrijk (2-1)

  KV Mechelen - Beerschot Wilrijk in een notendop:

  • Doelpunten: 46' Storm 1-0, 64' Vanzeir 1-1 (pen.), 87' Tainmont 2-1
  • Rode kaart: 32' Noubissi (Beerschot Wilrijk)
  • Sleutelmoment: De hoop van Beerschot Wilrijk krijgt na een halfuur een stevige knauw. Marius Noubissi krijgt meteen rood na een te late tackle. 
  • Man van de match: Invaller Clement Tainmont moet de rust helpen bewaren met zijn ervaring, maar hij doet veel meer. Met een knappe volley trapt hij KV Mechelen weer naar de hoogste klasse.
  • Opvallend: De vloek van de eerste periodekampioen is gebroken. Na de successen van tweede periodekampioenen Antwerp en Cercle Brugge, bewijst KV Mechelen dat ook de titel in de eerste periode van goudwaarde kan zijn.

  Rode kaart verandert waardeverhoudingen

  Na het scoreloze gelijkspel in de heenwedstrijd kon het promotieticket nog alle richtingen uitgaan. Mechelen-coach Wouter Vrancken besloot de blessure van De Camargo op te vangen met William Togui, een vinnigere optie dan Cornet in de heenwedstrijd.

   

  Bijna loonde die tactische keuze al in de openingsminuut. De Ivoriaan glipte door de buitenspelval, maar twijfelde oog in oog met Vanhamel. Het gebrek aan wedstrijdritme bij Togui redde Beerschot Wilrijk.

   

  De partij begon dan wel met een steekvlam, maar al snel veranderde het in een waakvlammetje. KV Mechelen legde wat voorzichtigheid in zijn spel, Beerschot Wilrijk nam de controle over. Een afgeweken schot van Dom verraste Verrips bijna, Vanzeir was dicht bij het openingsdoelpunt met een pegel van 125 km/u.

   

  Wat even op een evenwichtige partij leek, werd na een halfuur een hectische rollercoaster. Visser trok op aangeven van de vierde scheidsrechter meteen rood voor Noubissi, die zijn studs op de knie van Schoofs plantte. Toch haalde Beerschot Wilrijk de rust nog zonder kleerscheuren, vooral omdat Mechelen te voorspelbaar wou profiteren.

  Tainmont speelt deus ex machina

  "We moeten blijven spelen, niet te diep zakken", was halverwege het advies van Beerschot Wilrijk-assistent Will Still, maar dat kon al snel in de prullenmand. Maes liet zich kinderlijk eenvoudig de bal afsnoepen bij de start van de tweede helft, Storm knalde Mechelen op weg naar de promotie: 1-0.

   

  Met een doelpuntje op het bord en een mannetje meer zag het er heel rooskleurig uit voor KV Mechelen. Maar een noodgedwongen pauze van tien minuten, omdat de bezoekende supporters een arsenaal rookbommen hadden binnengesmokkeld, deed de wedstrijd kantelen.

   

  KV Mechelen vergat Beerschot Wilrijk monddood te maken en dat brak hen zuur op. Toen Hoffer in de rug werd aangelopen door Kaya, wees Visser snel naar de stip. Ook de VAR kon hem niet meer van gedachten doen veranderen. Met een puike elfmeter bracht Vanzeir de bezoekers langszij, plots stond Beerschot Wilrijk met anderhalf been in 1A.

   

  Het geloof zakte onder nul bij KV Mechelen, de promotie leek plots ver weg. Om het moraal van de troepen een boost te geven gooide Vrancken met Matthys en Tainmont meer ervaring tussen de lijnen. Een gouden zet. Beerschot Wilrijk leek de streep te halen met een gelijkspel, maar op de valreep speelde invaller Tainmont deus ex machina met een knappe volley.

   

  Het verblijf van Mechelen in 1B blijft zo beperkt tot één seizoen, Beerschot Wilrijk ziet het promotieticket een tweede keer wegglippen. Afwachten of het onderzoek van het bondsparket naar matchfixing nog iets aan het resultaat verandert.

  Groot feest in Mechelen na het behalen van de titel in 1B

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 109. Einde. Na een thriller van formaat is KV Mechelen zeker van de promotie. Tainmont trapt Mechelen naar 1A, de supporters bestormen het veld.
  2. tweede helft, minuut 108. Prychynenko trapt Corryn onder de grasmat. Zo kan KV Mechelen weer wat dure seconden stelen.
  3. tweede helft, minuut 105. Van voetballen is er geen sprake meer. De bal wordt voortdurend weggetrapt en de "krampen" spelen op.
  4. tweede helft, minuut 104.
  5. tweede helft, minuut 104. Fans van Beerschot Wilrijk op het Kiel van de hemel naar de hel.

   Fans van Beerschot Wilrijk op het Kiel van de hemel naar de hel

  6. tweede helft, minuut 103. Wat een goal! Beerschot Wilrijk krijgt de bal niet weg en betaalt een dure prijs. Clement Tainmont trapt een volley prinsheerlijk voorbij Mike Vanhamel: 2-1. Mechelen ontploft.
  7. tweede helft, minuut 101. Stijn Vreven gooit zijn laatste twee verse krachten op het veld. Vanzeir en Hoffer mogen uitblazen, Grisez en Tissoudali maken de wedstrijd af.
  8. tweede helft, minuut 99. Wanhoop bij Corryn. Alexander Corryn voelt de bui al hangen, maar met zijn zwakke schot zal hij daar geen verandering in brengen. KV Mechelen heeft nood aan nog een goede kans.